ďakujem
odrovnany HDD
odrovnany HDD
Ahojte, zaujímalo by ma že či sa dá nejakým spôsobom opäť vrátiť do prevádzky HDD ktorý je totálne zničený od vírusu, nie je tam už ani bios, ak je nejaké riešenie napíšte mi ho 
ďakujem
ďakujem
Re: odrovnany HDD
Hm.
Na HDD nie je bios. Bios sa nachadza na Tvojej zakladnej doske.
HDD mozes jednoducho formatovat. Alebo preinstaluj OS, nie je to nic zlozite. Vloz do mechaniky instalacne CD, nabootuj a ides.
Na HDD nie je bios. Bios sa nachadza na Tvojej zakladnej doske.
HDD mozes jednoducho formatovat. Alebo preinstaluj OS, nie je to nic zlozite. Vloz do mechaniky instalacne CD, nabootuj a ides.
Čo znamená, že je úplne zničený?
neviem toto musím zistiť ale nie je tam prístup ani k biosu, neviem ako to funguje ..tak píšeš že bios je na základnej doske? ...lebo viem že bios je poškodený
Možno dísk máš dobrý a základnú dosku alebo nejaký iný komponent máš pošahaný. Skús napísať ako sa to celé prejavuje.. ale asi najlepšie bude, že si k tomu pc zavoláš nejakého kamaráta/známeho, čo sa do toho naozaj vyzná...
no to áno, ale vírus nemôže zničíť alebo znefunkčniť HDD, či?
V dnešnej dobe také vírusy už veľmi nie sú.. možno sa nebudeš vedieť dostať k dátam na disku, ale samotný disk by to nemalo zničiť, po naformátovaní (čím sa vymažú všetký dáta), by mal byť zase funkčný. Keď sa nevieš dostať ani do biosu, budeš mať poškodené (aj) niečo úplne iné, pretože na spustenie biosu Ti stačí základná doska, procesor, ram, zdroj.. a monitor, aby si niečo videl a klávesnica aby si sa v biose vedel pohybovať.
tak jasne..viem že problem som mal aj s obrazovkou a keď do ntb vložím boot CD vyzerá ako keby sa to chcelo načítať no nič sa nestane, a skúšal som až 3 inštalačky 2 windowsové a 1 Linuxovú a nič sa nestane. Všetky inštalačky sú bootovacie a sú funkčne.
Definuj "Nejde bios" Ako nejde? Mas nastavenu boot prioritu na CD?
Áno to mám nastavené. S displeyom mám tiež nejaký problém tak ho viem zobraziť len pomocou externej obrazovky, ktorá mi ukáže len úvodný obrazok s výrobcom procesora a to je všetko potom ostane tma. Ja sa domnievam že by mohlo byť niečo s grafickou kartou lebo na ntb mi ukáže len bielu obrazovku, potom čiarky a to je všetko. Ale ja sa domnievam že to nie je za vírus ale niečo s HW 
Inak keby bolo niečo s biosom, tak to nechápem ako sa to dá vyriešiť
Inak keby bolo niečo s biosom, tak to nechápem ako sa to dá vyriešiť