Ano, sefe!

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Ano, sefe!

Príspevok od používateľa Gothar »

Suhlasim s begbee, svojho casu som si daval kebab, kedze cinsky ff v okoli nebol alebo som o nom aspon nevedel a nazor mam na to rovnaky - cena podobna a chutovo aj "zdravotne" je to uplne inde ako ff hamburger. Hamburger mi chuti iba domaci alebo z dobrej restauracie, kde sa pouzije poctive mlete maso a namiesto hranolkov pecene zemiaky.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ale aj čínsky FF je dosť mastný aspoň mi tak príde, ale zas je tam kopec zeleniny.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

GothaR napísal:Suhlasim s begbee, svojho casu som si daval kebab, kedze cinsky ff v okoli nebol alebo som o nom aspon nevedel a nazor mam na to rovnaky - cena podobna a chutovo aj "zdravotne" je to uplne inde ako ff hamburger.
no neviem neviem, podla mna je to na podobnej urovni ako hambruger. jasne moze sa to lisit od prevadzky, ale co som ja mal kebab, tak v nom bola vacsinou tona majonezoveho dressingu a tym masom som si tiez neni isty. nie je to mozno vysmazane, ale to je tak vsetko.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

do cinskeho ff chodim kazdy den, kedze pri skole (TUKE) mam cinsky ff, chodim tam na obedy, na opekane rezance s oblohou, sem tam chrumkave kura, kebab, ostrokysla polievka...musim pochvalit davaju obrovske porcie za pomerne nizke, alebo primerane ceny a varia vynikajuco ;)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

cinsky fastfood na tom nie je imho zdravotne o moc lepsie... mozno je tam aj viac chemickych sraciek ako v mcdonalds... i ked moze zalezat od konkretneho jedla a prevadzky

ohladom ano sefe, neverim ze tam tie deti kazdy den jedia mcdonald... v priemere tam su maximalne tak par krat do mesiaca ... mi to pride ako vyhovorka za nizku kvalitu ich stravy. normy, velmi obmedzeny rozpocet, varenie pre vela ludi naraz - to sa proste musi na tom podpisat.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

alebo su niektore deti az prilis rozmaznane, v skolskych jedalnach sa stravujem 16 rokov a okrem sparglovej polievky som nikdy nedostal jedlo, ktore by sa vyslovene nedalo zjest, jasne v restike sa najes lepsie ale aj za ine peniaze
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Problém v školských jedálňach je, že majú predpísané recepty a za posledných 10 rokov bol najväčší pokrok to, že tam zahrnuli pizzu.
Pre mňa je veľké mínus v - nazvyme to - závodných jedálňach veľké množstvo jedál s tarhoňou a prívarkami.
M142
Addict
Addict

Syfon: ak je pravda, tak si mal cely studijny zivot celkom stastie. ja patrim medzi ludi, ktory sa nestitia ziadneho jedla, ale to co predvadzali na ZS bola katastrofa. dobre jedlo tam bol priemerne raz do tyzdna. inac vzdy maso ako podosva, divna omacka, sucha ryza alebo zemiaky..jedol som to kedze som nemal inu moznost, ale inac som to tam neznasal. minuly rok sme v ramci brigady mohli ist na obed do zs jedalne. od posledneho obedu v zs ubehlo 5 rokov, ale zase mi naservirovali ten isty neznesitelny obed, vobec sa to nezmenilo..
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

je mozne, ze som stastie mal no a nevravim, ze je to vsade tak, predsa za tie peniaze co kuchari dostavaju sa ani necudujem ak by niektori robotu flakali, na druhej strane ja zjem vsetko a nemal som problem ani s nemocnicim jedlom :D
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Aj ja sledujem áno šéfe ( to mi pripomína že osm nevidel štvrtkovú časť ) tiež so občas zhrozený aké sračky používajú do jedál pričom chcú ušetriť,ale výde ich to oveľa drahšie.Neviem či tu niekto sleduje MasterChef aj to je super súťaž ,myslím že už sa točí tretia séria :)

A k tej kvalite jedla na základnej to bol hnus,aj na gympli je to hnus (úplne ma dorazilo keď raz niekto našiel v rajčinovej polievke červíka :smt081 i keď aj to je bielkovina (že Bear ;) )

Keď som bol menší tiež som si dával v reštikách stále vyprážaný syr / pizzu .Teraz keby si mám vybrať medzi zeleninovým šalátom a tyčinkou tak určite vyhrá šalát ( ale musí byť dobre pripravený,z čerstvých surovín ).
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

Merco_ napísal:úplne ma dorazilo keď raz niekto našiel v rajčinovej polievke červíka :smt081 i keď aj to je bielkovina (že Bear ;) )
heh spoluziacka nasla v zemiakoch pripinacik
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

a kamarát našiel v chlebe broky, a 2 dni neskôr na to špagát. odvtedy si chleba sám pečie :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mr_margera: Chces mi povedat, ze si chleba pecie 3x do tyzdna??? To co najdes v chlebe, rozkoch atd..., tak to iste mozes najst aj v inom jedle, trebars pred rokom v polovnickej restauracii v Nitre (Hajovna u...), tak v mase sa nachadzal naboj. Teraz mam prestat jest chleba, rozky a aj maso???
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

to čo ty máš jesť, alebo čo nemáš jesť ma vrcholne nezaujíma. Kamarát si pečie chleba sám, no neviem ti povedať ako často.. Ale napríklad moja bývalá mala celiakiu tak si piekla rožky 1-2x za 2 dni a chleba tak 3x do týždňa..
M142
Addict
Addict

a hlavne domace pecenie chleba zasa nie je nejaka velka vec. staci ked si kupis domacu pekaren a prakticky tam len nahadzes suroviny, moc casu to nezabera.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

JJ musim povedat ze domaca pekaren ma svoje vyhody, kedykolvek cerstvy chleba, vyber surovin podla vlastneho gusta, planovanie pecenia...Ale tak co to otec stale piekol kedysi tak mi to uz dost liezlo na nervy a proste som chcel ochutnat ten klasicky obchodny, pretoze som sa zabudol ako chuti.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Domaca strava je najlepsie :D, clovek je nato zvyknuty cize to chuti najlepsie.

Inac ceska verzia je celkom dobra, ta slovenska mi pride taka onicom.

Minule som nato po dlhom case natrafil na prime, a co tam tí robili, sef neplatil kucharom, tak kuchar zobral kavovar :D a sef restauracie nanho podal trestne oznamenie, ten sefkuchar(nespomenem si meno (proste ten co im radi)) povedal, ze nikdy do tej restiky nevkroci a ze majitel by ju mal predat odisiel.

A verzia s Gordonom Ramsay je este lepsia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno šéfe, slovenská, česká aj anglická verzia sú moje obľúbené "reality show." :) Túto druhú sériu so Židekom som ešte nepozeral, musím to napraviť.

Čo sa týka stravy u detí, naozaj by som ich nevinil z toho, že si vyberú radšej čokoládu ako niečo zdravšie - nie je to ich chyba, ale chyba rodičov. Ja som bol odmala nadájaný tonami sladkostí a celkovo je to zlé, že sa napr. za odmenu dávajú deťom sladkosti a pod. Je to úplne zažité v ľuďoch, takisto ten vzťah babky a vnúčence - dobrá babička musí dať malým detičkám nejaký pamlsok, to bol úplný základ.

Ja mám malého 1,5 ročného brata a už vyvíjam tlak na rodičov, aby sa ho snažili vychovať v tomto smere inak, aby sladkosti nehrali veľkú rolu, resp. čo najmenšiu, nejaké zdravšie jedlo a chytiť dobré návyky už odmala.

Ešte čo sa týka tých FF: podľa mňa je určite lepší FF od Číňana, kde máš aspoň kg zeleniny, resp. poctivý kebab od Turka, ako ten humus z McDonaldu a pod. sračiek. Ja som, popravde, ešte v živote nejedol nič z MCD a pod. Môj FF sa obmedzuje na toho Turka s kebabom, resp. nejakou bagetou (pokiaľ sa dá, tak celozrnnou, taká je úplne v pohode).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nechcem rýpať, ale aby si niečo mohol kritizovať, mal by si s tým mať nejakú skúsenosť :P Ja som si svoj BigMac s hranolčekmi v Manchestri odbil a zopakovať to už netúžim. Akurát minulý víkend vo Viedni som bol prvýkrát v ff Nordsee - zamerané na ryby - a musím povedať, že to bolo super. Samozrejme, chce si to aj vybrať zeleninu miesto hranolčekov a správne upravenú rybu nie vyprážanú.
A KFC nie je zdravé ale aspoň mi chutilu :P
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Trochu odveci, ako sa vola ta podobna show od Gordona Ramsayeho? Nejako to nemozem nikde najst.
Napísať odpoveď