Volba poskytovatela netu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mudrnudl
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Volba poskytovatela netu

Príspevok od používateľa mudrnudl »

zdravim,
rad by som sa opytal aky internet si zriadit, tak aby bol lacny, rychly a spolahlivy - mam program Turbo 4 Solo od T-comu (pardon od telekomu - menia to jak ponozky) a ten rozhodne nesplna tieto poziadavky.
Viem, ze ceny sa menia a tak je asi zbytocne uvadzat, ze by som rad nieco okolo 30e na mesiac kludne aj s viazanostou na 2 roky. Hlavne ma zaujima ake su realne rychlosti tych super-ultra-optickych internetov. Som z Malaciek (kto by nevedel - BA kraj). Rad taham filmy (mam ucty na share hostingoch), takze by sa zisla dobra rychlost a ziadne alebo nejake normalne fup, dobra by bola jednoducha montaz a moznost vlastneho routra(modemu) - lebo mam viac pc aj maca a kompatibilnost uz nechcem riesit... Tak by som poprosil vase realne skusenosti s UPC, Orange, atd ( http://www.zoznam.sk/katalog/Pocitace-i ... tovatelia/ )

Diky

//autoeditácia príspevku (23 Okt 2011, 21:08)
tak uz som prestal zit v iluzii, ze nahodim opticky net a podla stranky porovnat.sk by som mohol vyberat z rychto dvoch:
http://bit.ly/oR66w3
mate niekto skusenosti s tym slovanetom?

//autoeditácia príspevku (23 Okt 2011, 21:11)
a je velka skoda, ze upc nema v malackach dotiahnute kable, lebo ich ponuka "Digitálna televízia, optický internet a telefón v jednom balíku" spolu s nejakymi upgradami by mi absolutne vyhovovala:
http://www.upc.sk/baliky/televizia-inte ... try-extra/
pretoze mam tv aj telefon aj internet od t-comu a mesacne to vide do 70e.
s tym upc by to bolo o dve-tri eura menej a niekolkonasobne lepsi net a telka...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Volba poskytovatela netu

Príspevok od používateľa p4ra »

mudrnudl, prave som sa ta isiel opytat, ze ci si si isty, ze nemas pokrytie od Orange alebo UPC u seba. Ked nie, tak to je skoda. Ja osobne mam doma UPC 100Mbit/8Mbit a brat ma doma Orange 100Mbit/1Mbit. Obidve linky funguju 100%. Tahame priemerne 12MB/s na obidvoch linkach, co je v podstate maximum, ked si realista. Slovanet som nikdy nemal, tak nemozem tvrdit. T-Com som mal a nebol s tym nikdy ziadny problem v podstate. Ale az na to, ze bol drahy. Ak by som ti mohol poradit. Neponahlaj sa. Vydrz este 11. a 12. mesiac. V roku 2012 prichadza novelizacia zakona, kde operatori (mobilni, ale aj internetovi) musia mat maximalnu viazanost jeden rok. Pockaj, ze ci nahodou Orange alebo UPC nepojdu aj k vam, pripadne, co tato novelizacia spravi s cenami, a potom sa rozhodni. Ak uz si netrpezlivy, tak neviem. Slovanet ma FUP, T-Com nie, T-Com je drahsi, ale pomalsi.. Obidve ceny su strasne, ked porovnam, ze co za ne dostanes.
mudrnudl
Expert
Expert

Re: Volba poskytovatela netu

Príspevok od používateľa mudrnudl »

diky za odpoved, rozhodne pockam
Napísať odpoveď