Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012
Re: Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012
Ja som si zas uvedomil, ze "...prípadne vkladmi hotovosti členských krajín. Odmieta to už Nemecko a podľa ankety SME aj parlamentné strany na Slovensku." uz nema ziadnu vahu, pretoze pri poslednom hlasovani o eurovale sme mohli vidiet, ze ked treba, tak tieto nazory vedia hned zmenit.
K tomu navysovaniu: ciste blaznovstvo. Nemoze radsej ECB vytlacit 10 bilionov eur a rozdat ich krachujucim statom?
K tomu navysovaniu: ciste blaznovstvo. Nemoze radsej ECB vytlacit 10 bilionov eur a rozdat ich krachujucim statom?
samozrejme, ze mozeme, ale hodnota tych penazi bude nizsia ako hodnota kusku hajzloveho papiera
Samozrejme, to by bola inflácia ako delo. Nejaký miliónik by mohli vytlačiť aj pre mňa.
To bola ironia, zabudol som tam dat smajlik
Ale aj tak mi ten euroval pripada podobne, staty si pozicaju aby mohli poziciavat dalej...celkovo mi unika zmysel tohto systemu kde kazdy stat hospodari s deficitom, ved to nemoze vydrzat donekonecna.
Veď už si to niektorí ľudia začínajú uvedomovať, napríklad aj ja 
Ja tvrdím, že stojíme pred veľkým civilizačným zlomom typu pádu feudalizmu. Systém je neudržateľný. Práca každého človeka je hodnotná, ale perspektívu na slušný život má už málokto.
Ja tvrdím, že stojíme pred veľkým civilizačným zlomom typu pádu feudalizmu. Systém je neudržateľný. Práca každého človeka je hodnotná, ale perspektívu na slušný život má už málokto.
Odporúčam popozerať videá a prečítať články z projektu Kritickej ekonómie. Hlavne tie videá, Vítkovič riadne nakladá.
http://blog.jetotak.sk/kriticka-ekonomia/
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2011, 12:46)
Asi ste to už videli, ale mňa to solídne dostalo.
http://blog.jetotak.sk/kriticka-ekonomia/
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2011, 12:46)
Asi ste to už videli, ale mňa to solídne dostalo.
- Prílohy
-
- sparta_300_sas_sulik2_6lt5pl6.gif
- (166.53 KiB) 552 stiahnutí
No podľa posledných informácií banky budú musieť odpustiť min. 50-60% z dlhu Grécka a za to dostanú kapitál 100 mld. eur, asi z ESM. Zástupcovia bánk pristúpili na takúto dohodu s EU.
No predsa len sa vyrieši dlhová kríza.
Portugalsko schválilo drastické škrty, asi sa z krízy dostanú a nehrozí žiaden krach Portugalska ani platnobná neschopnosť. Vraj tie škrty sú oveľa viacej drastické ako to od nich požadovalo eu.
Samé zlé správy pre euroskeptikov.
No predsa len sa vyrieši dlhová kríza.
Portugalsko schválilo drastické škrty, asi sa z krízy dostanú a nehrozí žiaden krach Portugalska ani platnobná neschopnosť. Vraj tie škrty sú oveľa viacej drastické ako to od nich požadovalo eu.
Samé zlé správy pre euroskeptikov.
a tiež štrajkujú tak ako cigánski gréci? alebo na rozdiel od nich pochopili situáciu?Cesar napísal:Portugalsko schválilo drastické škrty, asi sa z krízy dostanú a nehrozí žiaden krach Portugalska ani platnobná neschopnosť. Vraj tie škrty sú oveľa viacej drastické ako to od nich požadovalo eu.
Tak generálny štrajk u nich bude, dosť drasticky znížili platy všetkým zamestnancom vo verejnom sektore o 1000 eur mesačne plošne, výdavky všetky -10 až -20%, deficit ŠR čo mali minulý rok 10% teraz 6 a budúci rok 4,5%, HDP u nich za rok klesne o min. 3%.
Rozdiel v riešení situácie je, že Nemci chcú, aby bankám dali kapitál tie krajiny kde sú a keby to nestačilo tak z ESM, no Francúzi chcú hneď z ESM. Férové by to bolo, keby to spravili tak ako chcú Nemci, že banka v konkrétnej krajine je zodpovednosťou tej krajiny a nech im dajú peniaze doma - Nemci nemeckým bankám a Francúzi francúzskym. Francúzsko neférovo ale chce peniaze hneď z ESM.
Gréci sa môžu tešiť, že im odpustia 60% dlhu.
Rozdiel v riešení situácie je, že Nemci chcú, aby bankám dali kapitál tie krajiny kde sú a keby to nestačilo tak z ESM, no Francúzi chcú hneď z ESM. Férové by to bolo, keby to spravili tak ako chcú Nemci, že banka v konkrétnej krajine je zodpovednosťou tej krajiny a nech im dajú peniaze doma - Nemci nemeckým bankám a Francúzi francúzskym. Francúzsko neférovo ale chce peniaze hneď z ESM.
Gréci sa môžu tešiť, že im odpustia 60% dlhu.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://www.sme.sk/c/6109692/radicova-vo ... ebude.html Vitaj nazad, Miki...SDKÚ môže ísť do prdele...
Tak vieš no, staré kádre sú predsa len staré kádre. 
S cyklistom im preferencie môžu len klesnúť, takže si vybrali dobre, môžeme im gratulovať, len tak ďalej.
Keď sa pamätám dobre, Dzurinda je dlhodobo najnedôveryhodnejší politik na Slovensku.
Podľa posledných vyhlásení kresťania pôjdu do vlády s ex-komunistami, to je ale kombinácia.
Keď sa pamätám dobre, Dzurinda je dlhodobo najnedôveryhodnejší politik na Slovensku.
Podľa posledných vyhlásení kresťania pôjdu do vlády s ex-komunistami, to je ale kombinácia.
-
p4ra
Redeemer
Pochybujem, ze Fica len tak niekto prekona, aj ked Miki tiez nepatri k tym doveryhodnejsim.Cesar napísal:Keď sa pamätám dobre, Dzurinda je dlhodobo najnedôveryhodnejší politik na Slovensku.
-
Anem
Star
Myslíš celkovo či u voličov SDKÚ? Pretože Fico je najdôveryhodnejší politik na Slovensku.p4ra napísal:Pochybujem, ze Fica len tak niekto prekona, aj ked Miki tiez nepatri k tym doveryhodnejsim.
-
seth82
Darca
To ma slabu vypovednu hodnotu kedze to bol cisto internetovy prieskum a v tych ma tradicne SaS velmi vela percent.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
kedy uz konecne pochopite, ze je uplne jedno, ci vladnu modri alebo cerveni??? ideme do sraciek, vyberte si penaze z uctu a kupte si konzervy...
Konzervy sa minú. Skôr pár svíň, kravu, sliepky a kozu.