Zakaz fajcenia v celej EU ?

Diskusie na politické témy...

Ste sa uplny zakaz fajcenia ?

Ano
197
65%
Nie
87
29%
Neviem / Je mi to jedno
17
6%

Celkom hlasov: 301

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zakaz fajcenia v celej EU ?

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ratzi: paradoxom je, že tie jedy (celý výčet čo všetko obsahuje cigaretový dym sa mi tu vypisovať nechce - kto má záujem, nech prehľadá Sciencedirect) do cigariet nestriekajú "zlí ujovia" ale sama príroda a spaľovanie. A o návykovosť sa postará chémia mozgu (písal som v minulom príspevku)

Dúfam, že sa tu nesnažíš poprieť fakt, že pri inhalácii cigaretového dymu do seba nasávaš množstvo škodlivín. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

omg, stoporko, citaj, co pisem :)

ja sa iba smejem z detinskosti toho prispevku nadomnou :) pisem aj, ze velmi dobre viem, co za bordel do seba taham :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ale no, klídek :) Nepochopil som ťa - prepáč.
Do nás také veci /o škodlivosti.../ na základke netlačili, naša triedna bola tuhá fajčiarka :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

kto tvrdí, že nevie prestať, tvrdí hlúposti. Ono sa nieže nedá, ale nechce a to je rozdiel.. sám som s tým chcel prestať ale vnútrne som o tom nebol presvečený a neprestal som. Uvedomujem si, že je to škodlivé a ide to prachov a mal by som prestať ale to neznemaná, že s tým prestať chcem. Ľudský mozog je svina vec.
Strýko dostal infarkt a fajčiť prestal zo dňa na deň - ono sa to dá ale člevek o tom musí byť presvedčený.. ale myslím že celý môj príspevok je OT
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

RATZINGER666 napísal:nas pred 15 rokmi strasili recami o skaredych zlych ujoch, ktory do cigariet striekaju "jedy"
zaujimave ze pred 10 rokmi take nieco vobec nerobili ved si ju zober do ruky priloz k nozdram a pritom co to bude drvit tak cuhaj... a potom chod do apatieky .. tej onej drogerie a najdi si to tam.
a detinsky je ten co uveri tomu co je napisane na vyfarbickovanej krabicke ako vlastnym zmyslom ... je mi zle z takych ludi
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

juho: kristaboha, desiaty krat pisem, ze mi je jasne, co za sajrajt je tam napchaty... ta tvoja vypichnuta citacia uraza tvoj prejav, nie fakty, omg...

stoporko: ... a ty sa co ospravedlnujes, krista :D asi som netrafil spravny ton ja, ja sa mam ospravedlnit :wink:
nikto42
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nikto42 »

som aktívny fajčiar ale určite by som to prijal.....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

podporujem snahy oddelit fajciarov od nefajciarov ale nie utlacanie fajciarov

clovek by si mal vediet vybrat a mal by vediet tolerovat okolie - ja osobne neznasam odhodene spaky a uplne chapem ze nefajciar by nemal byt nuteny dychat fajciarov dym (napr. na zastavkach) - ale niektore kampane uz robia z fajciarov zvierata, akoby chceli spokit spolocnost proti spolocnemu nepriatelovi...

preto plosny zakaz fajcenia nepodporujem
petka89
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa petka89 »

Len malo fajciarov je slusnych a akceptuje blizke okolie ako su ludia na zastavke, deti v okoli a podobne. Este menej z nich podporuje uplny zakaz fajcenia v podnikoch.

Nefajcim, fajcila som mozno rok z machroviny niekedy po ziskani obcianskeho lebo som chcela byt in. Prestala som s tym zo dna na den a moj zivot je krajsi a lepsie sa citim -nesmrdia mi veci, nesmrdia ruky, lepsi dych, viac penazi, prospieva to aj zdraviu. Najhorsie to bolo a stale je v zimnom obdobi. Parti si ide sadnut do baru a potok na diskoteku, vsade sa fajci a ked pridem domov, tak vsetky veci otrasne nafajcene.

Viem, ze zakaz fajcenia je boj na dlhe trate ale som rada ze uz aj majitelia niektorych podnikov a diskotek pochopili ze to ide aj bez fajcenia alebo to oddelili pol na pol. Chapem, ze fajciar nikdy nebude suhlasit s uplnym zakazom ako je tomu napriklad v Irsku ale povazujem to za dost sebecke a neohladue riesene zo strany fajciarov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak úplný zákaz fajčenia mi príde mimo. :wink:
petka89
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa petka89 »

Dovod? Si lenivy vybehnut z podniku a zapalit si pred vchodom? Alebo sa ides obhajovat, ze ku kavicke patri cigareta?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

:shock: :D Nesplietaj a prečítaj si radšej celú tému.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

petka89 napísal:Este menej z nich podporuje uplny zakaz fajcenia v podnikoch.
Je úplne nelogické, aby niekto išiel sám proti sebe....
Ako som už na fóre x-krát písal.... pokiaľ v podniku existuje kvalitná vzduchotechnika, pokiaľ si zapálim meter od Teba, tak to cítiť nebudeš.... Skôr vidím cestu tu.... Popr. keď niekomu vadí fajčenie v kaviarňach a baroch, existujú aj cukrárne....
Je to na majiteľoch prevádzok, ako sa zariadia.... Do toho im nemá štát čo kibicovať....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pinhead: Kolko podnikov ma vzduchotechniku na tak vyspelej urovni, ze ten dym ani necitis??? Najdes to v par podnikoch, mozno lepsich hoteloch, ale je toho malo. Mozno napokon dym ani necitis, no veci budu aj tak stale nafajcene.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

liberalna politika sa v tomto neuplatni, ked nechame na majiteloch, aby sa sami rozhodovali, ci sa u nich bude fajcit alebo nie...tak je jasne, ze sa bude fajcit totalne vsade v snahe mat co najvyssie zisky...
takze zakaz fajcenia treba zaviest celoplosne na vsetky podniky bez ziadnych vynimiek, tak isto treba zaviest poriadne sakcie pre ludi (v radoch stoviek eur) a majitelov podnikov (v radoch desattisicok eur), ktori tento zakaz porusia...casom si fajciari zvyknu, ze ked chcu ist von, tak budu fajcit pred podnikom alebo v lepsich podnikoch budu fajcit v specialnej miestnosti urcenej iba na fajcenie...

dnes ked som cakal na bus, tak tam v rade stalo uz aspon 30 ludi a jeden pan si nadrzovku zapalil a fukal to tam rovno do xichtu inym, taka babka sa hned ozvala, ze ci sa nahodou nezblaznil, ze je na stanici a tu je zakazane fajcit a nie este fajcit v tesnej blizkosti ludi...a on jej tam zacal normalne nadavat do ku*iev...primitivizmus a arogancia hrubeho zrna...najhorsie na tom je, ze vymahatelnost zakona na ochranu nefajciarov je u nas totalne nulova...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal:takze zakaz fajcenia treba zaviest celoplosne na vsetky podniky bez ziadnych vynimiek
a co cajovne kde sa da fajcit vodna fajka? a keby som si nahodou chcel zalozit kaviaren s tabakovym barom? je rozdiel fajciarov oddelit (co povazujem za spravne) ako ich jednoducho obmedzovat (co je sice jednoduchsie pravne ale tazsie na realizaciu)

ten drzy na zastavke by mal dostat po hube (alebo za vedro vody od supervaclava) a podla zakona mal dostat poriadnu pokutu, to je ale problem cloveka nie zakonov (kedze zakony su v tomto pripade na strane nefajciarov)

mne osobne sa velmi paci riesenie v cechah - restauracia musi mat na dverach ozacenie ci je fajciarska, nefajciarska alebo ma stavebne oddelene priestory pre fajciarov aj nefajciarov - kedze nefajciarov je viac, nie je problem najst nefajciarske zariadenie, podniky nemusia dodatocne investovat do ventilacie, atd.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar, pokial by si chcel obchodovat iba s tabakom, tak prosim...to by som ti nezakazoval a kludne ho mozte aj v predajni hulit, ale nebudes k tomu ponukat ziaden iny tovar, ziadne napoje, caje, alkohol, jedlo...pokial ano, tak si na hulenie zaloz specialnu miestnost s vlastnym vonkajsim vchodom...
zakladnou podmienkou uspesnosti celoplosneho zakazu fajcenia je to, aby nevznikali ziadne vynimky a aby sa velmi tvrdo trestalo porusenie...

a vies ako to vyzera v praxi v ČR ? najst podnik, kde by ti povedali "pane, tu cigaretu okamzite uhasite alebo vypadnite" je ako najst ihlu v kope sena...a podnikov, kde sa tvaria, ze su "aj aj" je kopa, az na to, ze to v praxi vyzera ako ten priklad s bazenom, ked na jednej strane povolim ludom vykonat potrebu priamo do bazenovej vody, co myslis, ako to bude vyzerat na druhej strane toho isteho bazenu, kde je nieco take zakazane...

a mna uz fakt prestavaju bavit tie ranne prichody domov, kedy smrdim ako poriadne vyudena klobasa a este dalsich par dni vykasliavam zelene hlieny, len pretoze si niekto uzival svoju toxikomaniu a nemyslel na ostatnych ludi...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ephram - v cechach je 70% ludi nefajciarov a najst tam podnik kde sa smie fajcit len von na terase vobec nie je problem

a vynimky v takom zakaze potrebne su (vid priklad tie cajovne s vodnicami) a kedze vynimky su lahko zneuzitelne cely zakaz je kravina

este by som si vedel predstavit alternativu - alebo nefajciarsky podnik alebo stavebne oddelene priestory

a ked sa ti v zafajcenych podnikoch nepaci tak chod do takych kde sa nefajci (predstav si - existuju!)
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

ephramko napísal: a mna uz fakt prestavaju bavit tie ranne prichody domov, kedy smrdim ako poriadne vyudena klobasa a este dalsich par dni vykasliavam zelene hlieny...
prestaň slopať po nociach a začni robiť niečo užitočné
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar, uz som ti na to povedal, ked chces hulit vodnu fajku a pit caj...tak si zriad dalsiu miestnost (k tej cajovni) s vlastnym vonkajsim vchodom, kde sa ta vodna fajka bude hulit...samozrejme, ta miestnost bude mat bud specialnu obsluhu alebo bude bez obsluhy, zaudeni casnici tiez nie su velmi prijemni...
(a terasa je zalezitost 1-2 rocnych obdobi)

a to, ze ked sa mi nepaci, mam ist do nefajciarskeho podniku...vtipny si velmi...zijem v krajine, kde v kazdom nakupnom centre je povolene fajcit...a ty mi budes rozpravat, aby som si vo svojom okoli nasiel podnik, kde sa nefajci...
1/ ziaden taky podnik v mojom okoli neexistuje
2/ a ked ano, tak tam nemaju pivo a zatvaraju o 20,00...

ty budes asi ten ohladuplny typ fajciara, ja ti nezakazujem hulit, pre mna za mna si kup nejaky skafander a kludne si v nom zapal aj v kine, aspon ti ten blahodarny uzasny dym, nebude unikat do vzduchu, kde ho kvoli tebe musia dychat tvoji nefajciarski spoluobcania a aj deti...

tehla, predstav si, ale ja nieco uzitocne stiham robit cez den...tvoje pisanie idiotskych reakcii je vskutku velmi uzitocne a mimochodom, dost to ukazuje aj tvoju vysoku duchovnu uroven, ktorou si sa tu vychvaloval....
Napísať odpoveď