Prasknutý tlmič
Prasknutý tlmič
V sobotu som šiel normálne autom po meste. Šiel som z kopca už na rovinku a zrazu nehorázny hluk zo zadnej nápravy + mierna vibrácia. Hneď som zastavil, vyšiel von to skontrolovať, auto sadlo a na jednej strane vytečený tlmič - olej stekal ešte po výfuku. Čo je zaujímavé, že auto sedí takmer rovnako na jednej aj na druhej strane (znamená, že pošli oba tlmiče naraz?). Čo je najhoršie, že ľavé zadné koleso mi šúcha o karosériu - z toho usudzujem, že nejak skrižovalo nápravu. Mohol to spraviť ten prasknutý tlmič? Dnes chcem ísť kúpiť nové tlmiče. Akú značku odporúčate? Zatiaľ som našiel 2 značky : OPTIMAL a MAGNETI MARELLI. Viem, že sú aj lepšie, ale viac ako 50€ do tlmičov nedám.
Re: Prasknutý tlmič
prasknutý tlmič bude najskôr len následok poškodenej nápravy, pruženie, v tvojom prípade torzná tyč, drží svetlú výšku auta, takže problém bude asi tam a čo som čítal tak na saxe je bežná závada kolesá do "A" a vôla v náprave
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Este si zabudol napisat, co mas za auto, ale podla obrazku to vyzera na foto zo SEDRE App, takze zrejme Peugeot alebo Citroen. Preco s tym nezbehnes napriklad k mechanikovi, ktory by ti to pozrel a urcil chybu??? Nemohli prasknut len pruziny a vdaka tlaku potom povolil olej v tlmici???
V piatok sa tomu budem venovať. Beriem sebou aj mechanika, ktorý mi na to pozrie. Dúfam, že budú to len tie tlmiče...Aj keď tiež som počul, že Saxa sa vyznačujú tým, že časom sa im zadná náprava doje*e.Repas nehodlám dávať robiť, pretože zdá sa mi blbosť pchať 250€ do auta, čo má hodnotu 800€...
//Citroen Saxo, 1.1i, 44kW, r.v.96
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2011, 19:05)
Syfon, mal si pravdu, žiada si to repas celej nápravy. Nepoznáte niekto nejakú firmu, chlapíka, čo by mi to spravil v okolí Prešova?
//autoeditácia príspevku (06 Dec 2011, 11:52)
Takže problém takmer po viac ako mesiaci vyriešený. Spomínal som to už pred tým, žiadalo si to repas celej nápravy. Cenovo to vyšlo aj s prácou na 230€. Repasovaná náprava je z Poľska, tak snáď to niečo vydrží. Tlmiče som meniť nemusel, ale čo už, aspoň sú nové. Kúpil som ich za celkom dobrú cenu (44€ za pár - značka KAMOKA, alebo tak nejak). Avšak v servise vraveli, že trebalo by vyvariť celý spodok, že je to už pekne prehnité...
//Citroen Saxo, 1.1i, 44kW, r.v.96
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2011, 19:05)
Syfon, mal si pravdu, žiada si to repas celej nápravy. Nepoznáte niekto nejakú firmu, chlapíka, čo by mi to spravil v okolí Prešova?
//autoeditácia príspevku (06 Dec 2011, 11:52)
Takže problém takmer po viac ako mesiaci vyriešený. Spomínal som to už pred tým, žiadalo si to repas celej nápravy. Cenovo to vyšlo aj s prácou na 230€. Repasovaná náprava je z Poľska, tak snáď to niečo vydrží. Tlmiče som meniť nemusel, ale čo už, aspoň sú nové. Kúpil som ich za celkom dobrú cenu (44€ za pár - značka KAMOKA, alebo tak nejak). Avšak v servise vraveli, že trebalo by vyvariť celý spodok, že je to už pekne prehnité...