Zdravim,
Netusi niekto, ako spravim na 11.04 Ubuntu, aby mi oddelovalo koncovky pri premenovavani suborov a nezahrnalo ich do premenovania?
Tak ako je to vo Win7 . Proste pri stlaceni F2 nech mi oznaci cely nazov suboru, kde vynimkou bude .avi .jpg a podobne.
Musi to vsak fungovat pod list view.
Vopred diki s tymto, nakolko je to asi posledna vec, co ma trochu vytaca.
Koncovky suborov - Ubuntu
-
black evil
Light Star
Re: Koncovky suborov - Ubuntu
Načo su ti v Linuxe koncovky,su tam sice,no niesu dôležite.Pokial viem v windowse udava koncovka čo ma aplikacia,alebo subor spravit,no tu je to skoro na okrasu,musi to byt zapisane v programe že čo ma byt s nim spravene,linux sa neiadi koncovkou.
-
tukilluki
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Linux ako kazdy unix system dokonca koncovky ani nepozna. Pre neho je to proste cely nazov suboru. To co ty vidis ako koncokvy su len umelo zavedene, ktore rozpoznava XWindow resp. to moze byt info pre nejaku aplikaciu, hoci to je v rozpore s filozofiou, preto by linuxova aplikacia nemala byt na to viazana. Toto robi tvoju otazku bezpredmetnou.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Hmm divne, lebo to nefungovalo iba v list view, inakse to rozoznalo koncovku a oddelilo samostatne. Ale uz je to vlastne nepodstatne, kedze som pre ine veci musel naspak do Mrkvosoftu.
-
black evil
Light Star
Ak tak,linux dokaže niekedy priradit ku koncovke aplikaciu,no ale ak maš napriklad koncovku .exe linux ti to može spustiti aj v textovom.