Laptop ako hotspot autostart - how to?
Laptop ako hotspot autostart - how to?
na intraku na izbe pre 4 mame len 2 zdierky v stene pre sietove kable, preto som sa rozhodol problem s hadanim sa o kabel vyriesit, ze spolubyvajuceho notebook, ktory mu bezi nonstop som pomocou priakzu v cmd.exe "premnenil" na hotspot. vsetko krasne funguje dokym sa mu laptop nerestartuje a takto spustenu siet treba pomocou prikazov nanovo urobit co ma uz fakt nebavi... da sa to nastavit aby sa siet pustala hned po spusteni systemu?
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=MyNet key=MyPassword
netsh wlan start hostednetwork
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=MyNet key=MyPassword
netsh wlan start hostednetwork
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Laptop ako hotspot autostart - how to?
Sprav si nejaky startup script (Linux) alebo .bat file (Windows), pridaj ho do Startup a pri starte ti to spusti a je to.
v tom .bat-e budu tie commandy, ktore som pisal do cmd-line?
-
p4ra
Redeemer
Tak ked chces, aby to vykonaval, tak ano. 
som rad, ze som to rozbehal, inak som v tomto uplne lame, preto sa pytam aj samozrejmosti 
takze cely bat bude obsahovat to co kopiroval do prveho ostu? ssid a key su samozrejme ine... alebo tam este nieco chyba?
takze cely bat bude obsahovat to co kopiroval do prveho ostu? ssid a key su samozrejme ine... alebo tam este nieco chyba?
-
p4ra
Redeemer
Myslim si, ze by to malo byt vsetko. V pripade, ze sa nieco nezadari, napis sem (please nie do SS) a poriesime.
Na koniec skriptu este mozes napisat pause. To ti po vykonani nezavrie hned okno, ale uvidis, ze co sa vykonalo.
Na koniec skriptu este mozes napisat pause. To ti po vykonani nezavrie hned okno, ale uvidis, ze co sa vykonalo.
noo ma to problem, musi sa to pustat s adminskymi pravami... ten cmd.exe pustam tak ze na neho kliknem pravym a vyberiem run as admin...
-
p4ra
Redeemer
Mozes to vyriesit prepinacom /savecred. Staci, ked ten das za subor.bat /savecred a problem solved.
a ako to dam za neho? 
-
p4ra
Redeemer
Ved pravy klik na ikonku. Das potom Properties a v Target ides na koniec riadku, kde mas subor.bat a za neho to len pridas, cize nejako takto by to malo vyzerat, ak ten .bat mas na desktope za predpokladu, ze mas Windows 7:
"C:\Users\Uzivatel\Desktop\subor.bat /savecred"
"C:\Users\Uzivatel\Desktop\subor.bat /savecred"
no ked som to takto stale sa zobrazovala chyba o admin pravach
medzitym sa tomu spolubyvajucemu pokazil notas, takze moznost hrat sa s tym som prisiel... dufam, ze mu nenapadne vymysliet si, ze za to pokazenie moze prave to bat-ko... len dohoadovat sa so Srbom poloslovensky nemam chut...
-
p4ra
Redeemer
Hm, musel by som to vidiet, ale nie je to nic zlozite spravit, len takto sa to blbo vysvetluje. A ked nieco potrebujes prelozit, kludne sa pytaj. 
Batch file nema nic s pokazenym PC.
Batch file nema nic s pokazenym PC.
noo, tak spolubyvajuci ma novy win, tak sa znovu treba dotahovat o kabel...
problem je teraz v tom, ze siet existuje, ale nie je v nej pristup na net, aj ked podla mna je to nastavene, vid obrazok
problem je teraz v tom, ze siet existuje, ale nie je v nej pristup na net, aj ked podla mna je to nastavene, vid obrazok
-
p4ra
Redeemer
Sorry, nevedel som skor prist k tomuto, ale citam som tvoju SS.
OK, takze mate notebook, do ktoreho uz je zapichnuty LAN a na tom notasi je uz aj internet a vam teraz nejde ten notebook pouzivat ako bridge do netu?
OK, takze mate notebook, do ktoreho uz je zapichnuty LAN a na tom notasi je uz aj internet a vam teraz nejde ten notebook pouzivat ako bridge do netu?
ano. siet je, len bez netu, ktory ide z lan kabla a kedze som v tomto lama myslim, ze som to zdielanie nastavil spravne
-
kukiak
Addict
preco si nekupite za 5euro switch?
je to zakazane v pravidlach pouzivanie siete a nikto nema chut skusat to. plus do tak zabezpecenej siete by som sa uz vobec netrufal nieco take zapajat a nastavovat
-
p4ra
Redeemer
Myslim, ze obycajny klasicky switch na sieti nie je vidiet, aj ked je monitorovana. Lebo nie je aktivnym zariadenym, len rozvodom. A ked do neho pichnete hlavny kabel a z neho si potiahnete LAN vsetci, malo by to byt v pohode. To, co si nastavil hore by malo byt OK, netusim, kde je problem. Musel by som to fakt vidiet.
do tej LANkovej siete sa kazdy pripaja cez svoje cislo ISICku a heslo, ktore predstavuje rodne cislo. je mozne, aby bolo monitorovane, ze z jedenej zdierky nemoze byt pripojene viac ako jedine cislo? lebo trest za porusenie moze byt vyhodenie z intraku na co chut nemam... a udajne pouzitie switchu moze zhodit celu siet a oznamit adminovi vdaka ktorej izbe to bolo. teda podla jeho slov...
-
p4ra
Redeemer
Pozri, viem, ze switche, ktore my mame v banke su monitorovane, ale to su trosku ine krabicky, ako klasicky switch z obchodu za par EUR. Preto si stale myslim, ze by nemal byt absolutne ziadny problem s tym, ked taky tam zapichnete. A potom si don date LAN kable a zapichnete svoje PC. Potom to vyzve kazdeho z vas na prihlasenie do siete. A zhodit to celu siet urcite nemoze, lebo to nie je aktivny prvok.