Zdravím,
potreboval by som porovnať v exceli dva stĺpce, v ktorých sú výrobné číslá. Obidva stĺpce by sa v najlepšom prípade mali 100% zhodovať, ale nie vždy tomu tak je, vysvetlenie:
Stĺpec A: zoznam výrobných čísiel "na dodacom liste"
Stĺpec B: zoznam výrobných čísiel "fyzicky zostených pri dodávke tovaru"
Existuje nejaká logika, resp. spôsob, ako čo najzrozumiteľnejšie zobraziť rozdiely v dodávke tovaru oproti dodaciemu listu ?
Ďakujem
Excel 2007 - porovnanie dvoch stĺcpov údajov
Re: Excel 2007 - porovnanie dvoch stĺcpov údajov
Ak sú to čísla, tak si jednoducho do vedľajšieho stĺpca daj vzorec =A1-B1 - ak Ti všade vyjde 0, všetko je OK..
Alebo použi funkciu:
=IF(A1=B1;"OK";"NESPRAVNE")
IF(podmienka;výstup, ak je podmienka splnená;výstup, ak je podmienka nesplnená)
Ak chceš dačo zložitejšie, presne to popíš...
Alebo použi funkciu:
=IF(A1=B1;"OK";"NESPRAVNE")
IF(podmienka;výstup, ak je podmienka splnená;výstup, ak je podmienka nesplnená)
Ak chceš dačo zložitejšie, presne to popíš...
dik za reakciu.
ale nie vzdy je to ako som pisal idealny stav a preto by som potreboval v stlpcoch A aj B porovnat hodnoty kazdy s kazdym, pretoze je OK ked A=B vtedy dostanem 0 ale ak je tam cislo navysle , riadkovanie je posunute ...
ale nie vzdy je to ako som pisal idealny stav a preto by som potreboval v stlpcoch A aj B porovnat hodnoty kazdy s kazdym, pretoze je OK ked A=B vtedy dostanem 0 ale ak je tam cislo navysle , riadkovanie je posunute ...
Čiže ak dobre chápem, poradie riadkov v stĺpci A nemusí byť totožné s poradím v stĺpci B a aj tak môže byť všetko správne? Skús hodiť nejakú vzorovú tabuľku.. pre istotu....

ano ano, presne tak 
- Prílohy
-
- SAP_0001.xlsx
- (14.17 KiB) 207 stiahnutí
To bude na nejaký script alebo makro... a práve tu sa moje vedomosti končia. Skús pokukať help v exceli......
mozno LOOKUP alebo VLOOKUP? (v kombinacii s nejakymi podmienkami ...)
jednoduchy
ti vypise kolko krat sa cislo v bunke B1 nachadza v stlpci A... cize 1 je tam, 0 nieje tam
Kód: Vybrať všetko
=COUNTIF(A:A;B1)