Nový SmartPhone do 400€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nový SmartPhone do 400€

Príspevok od používateľa Emkej »

Zdravím,
chcel by som Vás požiadať o radu ohľadom kúpi smartphonu do cca. 400€. Pozeral som na Samsung Galaxy S2 a celkom sa mi zapáčil a čo som doteraz čítal tak ho celkom chvália a vpodstate som ani na nič iné nepozeral. Chcel by som to kúpiť najneskôr do Vianoc ale kebyže má prísť nejaká super novinka čo by terajšie fóny prekonala extra úžasne cca pri podobnej cene tak by som určite počkal aj dlhšie ako do Vianoc. OS by som asi bral najskôr Android ale nechám si poradiť. Možno by som to zobral aj z bazáru to ešte budem musieť popozerať pretože predsa len 400€ nieje len tak (keby ste o niečom výhodnom vedeli dajte prosím vedieť). Prosím nepíšte mi rady typu: "moja babka počula, že toto je dobré" a k rade aj nejaké odôvodnenie by nebolo na škodu, keďže sa tým vôbec nezaoberám a ani nevyznám ale inak za každú dobrú radu budem veľmi vďačný a k+ samozrejme. :)
Požiadavky:
- kvalitný displej (nie, že sa to poškrabe, keď po tom prejdem nechtom),
- svižnosť,
- priemerný reprák,
- priemerný foťák,
- celková kvalita
Využitie:
- samozrejme telefonovanie,
- sms,
- internet,
- filmy/videá,
- hudba,
- hry
Mmartin
Guru
Guru

Re: Nový SmartPhone do 400€

Príspevok od používateľa Mmartin »

HTC Desire S
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

môžeš pls aj dôvod prečo práve tento a nie galaxy? vďaka
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Za 400 EUR by po 28.10.2011 nemal byt problem kupit iPhone 4. Dovod? Velmi jednoduchy. Momentalne je to najlepsi, najjednoduchsi a najkvalitnejsi telefon na trhu s najvacsim potencialom modifikacii alebo aplikacii, ci uz z AppStore alebo z tych "ehm" inych zdrojov. Nemam samozrejme nic proti HTC, su to dobre masinky, ale podla mojich skusenosti sa na Apple jednoducho nechytaju zatial.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

vďaka za odpoveď :) ale chcel by som sa spýtať:
v čom konkrétne okrem app store, väčšieho rozlíšenia a lepšej konštrukcie je iphone lepší? pretože čo som pozeral google samsung vs iphone tak jednoznačne vyhral samsung a takisto to platí aj pre htc. Vážim si síce, že ste odpísali ale napísať akurát názov telefónu mi veľmi nepomôže ak k tomu neuvediete dôvod prečo to je lepšie a takisto argumenty ako "najlepší, najjednoduchší a najkvalitnejší" sú diskutabilné :) áno môže byť pravda, že je najjednoduchší pre tých čo už iphone mali ale toto bude môj prvý smartphone čiže takisto ako na android by som si musel zvyknúť aj na iOS
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

V poriadku. Ja mozem porovnavat medzi:

- HTC Sensation (mal som 2 tyzdne)
- HTC Wildfire S (kupil som otcovi, k nemu pristup mam stale)
- iPhone 3 (mal som)
- iPhone 3GS (mam teraz)
- iPhone 4 (ma ho brat, pristup mam prakticky kedykolvek)

Vsetko som mal, resp. som mal moznost s tym robit viac alebo to vlastnim, viac ako jeden tyzden. Preco je pre mna Apple vitaz je to, ze ma daleko najlepsi design a kvalitu spracovania (i ked iPhone 4 sa mi co sa tyka designu, resp. ergonomie pozdava menej, ako iPhone 3G/3GS). Samotny interface je velmi user-friendly. Pisanie na iPhone virtualnej klavesnici je pre mna osobne po skusenostiach lepsie a pohodlnejsie, ako na HTC. Vlastnim viac Apple veci (MacBook Pro, iPad), preto je pre mna iPhone lepsi aj v tomto smere, lebo mam medzi nimi dokonalu synchronizaciu. Vyhovuje mi sposob, akym si telefon viem manazovat cez iTunes viac, ako ktorykolvek iny tomu podobny software. O AppStore nie je dovod sa vobec bavit. Je mi jasne, ze na Android Market sa toho dostava z AppStore coraz viac, ale AppStore je jednoducho #1, napriek tomu, ze mnoho ludi si to nechce priznat. Ale ked si to pozries, tak vzdy vsetko ide najprv na AppStore, az potom na ine platformy. Je tam neskutocne mnozstvo aplikacii, a kazdy si najde to svoje. Ked uz si raz jailbreaknes iPhone, tak sa ti naskyta nekonecne mnozstvo moznosti. Myslim si, ze jailbreak samotny je omnoho jednoduchsi a pohodlnejsi sposob hackovania zariadenia, ako v pripade HTC.

Takto by som mohol pokracovat dalej. Viem, ze mnoho suhlasit nebudu a budu mi chciet vyvratit nazor, co im neberiem, ale opakujem, ze na zaklade mojich skusenosti a testov a moznosti mozem povedat, ze momentalne #1 telefon na svete, ked zoberiem vsetko globalne dokopy je iPhone. Dufam, ze toto ti trosku viac pomoze.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

- áno súhlasím design môže byť lepší aj, keď to je individuálne takže baviť sa o tomto je zbytočné
- kvalita krytu takisto súhlasím je určite lepšie ako pri samsungu ale nechcem to hádzať o zem a správať sa k takýmto veciam viem
- možno aj interface je na iphone prehľadnejší ale myslím, že to je detail kým sa do toho človek dostane
- na písanie sa určite tiež dá zvyknúť ale nejaké extra skúsenosti nemám takže sa nebudem hádať
Vpodstate máš pravdu ale pre mňa práve tieto argumenty čo si uviedol niesú až tak podstatné, keďže samsung ani htc od toho niesú ďaleko.
skús ešte pozrieť porovnanie iphone vs samsung pretože k tomu sa zatiaľ nikto nevyjadril a celkom by ma to zaujímalo a samozrejme vďaka za odpoveď :)
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

emkej a o co ti ide? :) ved on ti povedal svoje prakticke skusenosti co viac chces?..nebude ti tu hadam nikto rozpravat ktory telefon vypocita nejaky vypocet za aky cas alebo co?..ked si rozhodnuty pre ten samsung ber a hotovo...nic v zlom to je len moj nazor...a aby som nebol ot tak ja mam s p4rom podobny nazor sam vlastnim 2g 3g a k 4g iphonu mam pristup raz za cas takzie tiez len odporucim iphone hlavne kvoli hudbe :) a potom volna zabava coho je na iphone spustu

a aby som nezabudol....surfovanie po nete je na nom skvele :) neviem ho porovnat s nejakymi lepsimi telefonmi len s desire hd a pride mi to na iphone lepsie a pohodlnejsie :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Emkej napísal:- áno súhlasím design môže byť lepší aj, keď to je individuálne takže baviť sa o tomto je zbytočné
- kvalita krytu takisto súhlasím je určite lepšie ako pri samsungu ale nechcem to hádzať o zem a správať sa k takýmto veciam viem
- možno aj interface je na iphone prehľadnejší ale myslím, že to je detail kým sa do toho človek dostane
- na písanie sa určite tiež dá zvyknúť ale nejaké extra skúsenosti nemám takže sa nebudem hádať
Vpodstate máš pravdu ale pre mňa práve tieto argumenty čo si uviedol niesú až tak podstatné, keďže samsung ani htc od toho niesú ďaleko.
skús ešte pozrieť porovnanie iphone vs samsung pretože k tomu sa zatiaľ nikto nevyjadril a celkom by ma to zaujímalo a samozrejme vďaka za odpoveď :)
Neviem, ako viac a lepsie ti mam odpovedat, ked si sa pytal na skusenosti uzivatelov, ze technicke parametre si vies pozriet aj sam. Ale skusim ti este nieco napisat k tym bodom:

- nikto nehovori, ze ho mas hadzat o zem, ani ja to nerobim, ved je to preboha telefon a nie nejake o zem hadzatko, i ked musim sa priznat, ze svojho casu som jeden telefon (ak sa nemylim to bol Ericsson R310s) plieskal o zem, hadzal do vody, do piesku - proste vsade - len preto, aby som pripadne mohol vynadat Ericssonu, ze co ma klamali v reklame
- interface je podla mna omnoho lepsie rieseny na iPhone, ako na Android, ale zase vec zvyku
- samozrejme, ze je to o zvyku, ale ja som zase pisal iba o mojom osobnom pocite, ked som robil s oboma znackami

Ake dalsie argumenty su pre teba potom podstatne? Ze ked kupis iPhone, tak sa nemusis starat o nejake miniSD karty, ale ze tam uz v zaklade mas dostatok pamate? Ze mas v nom prvotriedny hudobny prehravac? Ze ked iPhone kupis so zarukou a vratis ho do predajne (plati u operatorov 100%, inde neviem), tak ti ho podla Apple politiky musia vymenit kus za kus, ak sa dokaze, ze sa nepokazil tvojou vinou? Ci co este chces pocut?

Ja mam pocit, ze ty si sa uz davno rozhodol pre ten Samsung s Androidom, ale pytas sa len tak, ze co keby nahodou, aj ked pevne veris, ze ta nikto nepresvedci, a ty si budes moct kupit s cistym svedomim Samsung.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

Ja by som napríklad do iOS nešiel. Sprostejší OS som v živote nevidel, mobily nič moc. Robím v servise na iPhone a HTCčka, takže niečo málo o tom viem :). To čo tu p4ra popísal sú síce pravdivé veci, ale všetko sa dá aplikovať aj na androide a jeho názor nepovažujem za objektívny, pretože je zvyknutý na iOS. To čo tu on popísal sú iba osobné dojmy, ktorý by som mohol kľudne vyvrátiť a aplikovať ich na android plarforme, ale o tomto tento thread nie je :). Choď do Androidu, je lepší. Dáš 400e (+- nejaké drobné) kúpiš si Samsung Galaxy S2 a ti môžem zaručiť, že to neoľutuješ ;) .
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ak chces dalsi nazor "obycajneho cloveka"

-uz dlho vlastnim smartphone s androidom a viem ze moj dalsi telefon bude prave iphone, neviem preco ale android na mna neurobil nejaky extra dojem, iOS prave naopak(mal som k dispozicii ipad na par mesiacov)......dovody zhruba opisal p4ra,plus osobny pocit :D
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

"Neviem, ako viac a lepsie ti mam odpovedat..."
nečakal som nič jednoducho som reagoval na to čo si napísal nič viac nič menej akurát som si pýtal tvoj názor na samsung
"nikto nehovori, ze ho mas hadzat o zem, ani ja to nerobim..."
myslel som to obrazne :roll:
"Ake dalsie argumenty su pre teba potom podstatne?"
čo je pre mňa dôležité som napísal v prvom poste ;)
"Ja mam pocit, ze ty si sa uz davno rozhodol pre ten Samsung s Androidom"
rozhodnutý pre samsung som tak na 60% ale radšej sa ešte poradím, predsa len som trh s mobilmi vôbec nesledoval takže nemám šajnu čo na trhu je a natrafil som na samsung, čo to prečítal a nenašiel nič "lepšie"
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Tak vacsinou uz nad 350 EUR ti tie poziadavky uz bude splnat asi kazdy telefon.

To je uz len na tebe ze co ti viac vyhovuje. Kedze zatial asi nemas skusenost ani s iOS ani s Android-om tak ti tu zbytocne budeme vypisovat co je lepsie.
Obidva systemy maju nieco do seba a kazdy dokaze zaujat niecim inym.
Pri iOS si budes musiet zvyknut na Apple-ovsky uzavrety ekosystem.
Pri Androide mas v podstate volnu ruku. Ja by som ti najprv radil ak mas moznost - vyskusat si iPhone aj Android a podla toho sa rozhodnut.
Kazdopadne so SGS2 urcite nespravis chybu. Momentalne je to delo. Spickovy hardware.
iPhone 4 uz o rok nemusi stihat, ked nan vyjde nova aktualizacia. Do 4-ky by som uz velmi nesiel.
Este je tu tretia moznost a to Windows Phone. Nokia prave dneska predstavila nejake nove modely. Lenze WP je rovnako uzavrety system ako iOS.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

náhodou mám teraz prístup k obom OS tak to skúšam ale zatiaľ mám taký dojem, že by som si dokázal ľahko zvyknúť na obe, windows phonu by som sa radšej vyhol a tiež to zatiaľ vidím najskôr na tú galaxy 2ku a všetkým vďaka za rady :) ak by mal niekto lepší návrh tak prosím napíšte :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

mám aj iOS aj Android, iOS mám na trojročnom 3G-čku a Androida na asus eee tab-e, a keby si kupujem nový telefón tak určite idem do iPhone znova, akože android je fajn, svižný rýchly, ale nech sa priznajú užívatelia androidu ako často blbne ? pomerne časté padanie app, veľa app nespustí, pretože sú robené na SE, nie na Samsung, a podobne, s Galaxy 2 kou nemám skúsenosti, iba s pôvodným Galaxy S, a nato aké bolo okolo neho halo to bolo niečo hrozné, stahoval som niečo z marketu, celý systém bol spomalený, facebook sekal a podobne, možno sa to ale s príchodom Androidu 4 zmení, uvidíme
pri iPhone sa ľudia sťažujú, že iOS je uzavretý systém, neviem mám síce Jailbreak ale myslím že by som sa necítil ničím obmedzovaný ani bez neho, Android je "otvorený" to je pravda, môžeš si tam všetko prispôsobiť, ale chce sa ti mesiac nastavovať telefón aby išlo všetko ako malo a bolo to dobré
čiže ak chceš telefón, ktorý bude rýchly, nebude mrznúť, bude jednoduchý tak choď do iPhone-u, ak sa chceš otvorenosť a chceš si všetko prispôsobiť /bez nutnosti Jailbreaku/, a chceš sa pretekať o to kto má väčšiu RAMku a silnejší procesor, tak choď do Androidu
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ak ti to nesuri, pockal by som na tu Nokiu Lumin 800 s Windows Mobile. Vyzera to velmi nadejne.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

vyzerá celkom zaujímavo no ale najradšej by som do takého OS nešiel, včera som skúšal iOS aj Android a trochu viac sa mi pozdáva android ale určite by som si zvykol aj na iOS
Napísať odpoveď