zimne pneumatiky
Re: zimne pneumatiky
Tak kup 55 na vysku.
Skladom tam maju len cinske... Uz som volal snad do kazdeho e-shopu, ani kamarati nevedia zohnat...
55 na vysku nebudem mat v TP...
Prote ten rozmer mali dake dve auta a teraz ich uz ma ovela viac a vyrobcovia zaspali..
55 na vysku nebudem mat v TP...
Prote ten rozmer mali dake dve auta a teraz ich uz ma ovela viac a vyrobcovia zaspali..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Myslis, ze ti tie zimne gumy bude niekto kontrolovat??? Ak tak, maximalne skontroluju vysku dezenu, aj o tom pochybujem. Ja nemam letne elektrony par rokov zapisane v technickom preukaze a zatial nebol problem.
-
Hellboy248
Guru wannabe
hojko: niekto to skor riesi koli poistovni, tak ako ja ..nahodou sa stane nehoda, nemas cisla zhodne s TP a nedostanes nic. nehovorim, ze mi sused spravil skrabanec cca 3cm a prve co bolo poistovak pozeral gumy, ci su podla TP
-
hojko
Site Admin
Hellboy248: Mal som nehodu niekedy na konci jari ci zaciatku leta, nebol problem pri poistovni. Vsetko uhradili ako mali. Ale cital som nedavno clanok tusim na natankuj.sk ohladom toho, ze poistovne si na to davaju pozor, aj ked nechapem, aky vplyv ma to, ze ci mam kolesa zapisane v TP alebo nie, pretoze pokial ide o bezny rozmer, ktory sa k autu dodava a je aj v specifikacii od vyrobcu auta, tak ide cisto o administrativnu zalezitost a o nic ine. Skor by mali kontrolovat pneumatiky, ci su vo vyhovujucom stave alebo nie. Takto je to len sposob ako okradnut majitela vozida v pripade nehody.
-
Hellboy248
Guru wannabe
hojko: suhlasim, len si predstav ze ti sused spravi maly skrabanec a koli kolesam nedostanes ani cent, co som mal fakt stastie lebo som chcel akurat davat pneu ktore nemam v TP ..ono co som sa stretol s poistovakmi, kazdy mal kolonku v papieroch "spravne pneu" alebo tak nejak, proste nemas nic nedostanes. takto sa len nabalia poistovne ale aby vyplacali aj klientov pri nehode, nehrozi
-
RATZINGER666
Darca
ja len k tym rozmerom: ani na jednom aute som nemal zapisane pneu, riesil som dokopy tri poistne udalosti rozneho charakteru a nikdy nikoho nenapadlo pozriet sa na rozmer gum, resp. im na tom nezalezalo, ci uz som bol vinnikom ja alebo ti ostatni...
ak ide o rozmer predpisany resp. schvaleny vyrobcom ale nezapisany v technicaku, beriem, ze ide o administrativnu zalezitost... ak je rozmer uplne iny, je pravdepodobne, ze sa bude auto spravat nepatrne odlisne a teda je mozne, ze poistovna bude argumentovat prave tymto... o tom, do akej miery je to ale opodstatnitelne, nech si utvori nazor kazdy sam... osobne suhlasim s kontrolou dezenu a zmesi, tie rozmery nie su az take smerodajne...
ak ide o rozmer predpisany resp. schvaleny vyrobcom ale nezapisany v technicaku, beriem, ze ide o administrativnu zalezitost... ak je rozmer uplne iny, je pravdepodobne, ze sa bude auto spravat nepatrne odlisne a teda je mozne, ze poistovna bude argumentovat prave tymto... o tom, do akej miery je to ale opodstatnitelne, nech si utvori nazor kazdy sam... osobne suhlasim s kontrolou dezenu a zmesi, tie rozmery nie su az take smerodajne...
-
Mrk
Professional
hlavne keby nebolo okolo toho tolko byrokracie, ne aby boli spokojni ked tam dam sirsie pneu, ze to auto lepsie brzdi a lepsie drzi na ceste a tym celkovo prispievam k bezpecnosti premavky a hlavne svojej
Nebudem to riskovat...Je to na nove auto, tak radsej nech je to ako ma...Uz mam slubene vredesteiny cez kamarata, ale az na 5.12. Dufam ze do vtedy nebude snezit 
-
Hellboy248
Guru wannabe
k!ko: poznas aj uja mraza? .)
-
twardykamen
Medium Professional
Pani uz ste prezuli??
pred tyzdnom, aj vyvazil
-
RATZINGER666
Darca
ja este nie, tak ako kazdorocne cakam na prvy sneh
potom to zodvakrat risknem na letnych, potom budem tyzden chodit peso a az potom dam prezut 
-
maciatko99
Medium Star
Ja mám prezuté už skoro dva týždne, teploty boli už aj pod nulou v noci a tak som radšej vsadila na istotu. Aspoň ma nezaskočí sneh, tak ako sa to stáva každoročne naším cestárom na začiatku decembra.
po minulorocnej skusenosti, ze nasnezilo a na druhy den som nenasiel jediny pneuservis, kde ma bez objednavky nechceli prezut, som sa tento rok radsej poistilRATZINGER666 napísal:ja este nie, tak ako kazdorocne cakam na prvy snehpotom to zodvakrat risknem na letnych, potom budem tyzden chodit peso a az potom dam prezut
-
Suffel
Guru
este nie kedze len dnes som natieral disky 2x zakladnou farbou
.. takze v pondelok asi streknem s ciernou a teoreticky v stredu by mohli byt prehodene.. ale myslim ze este nejaky ten tyzden dva je cas.. ale co som si vcera a dnes vsimal auta tak uz vecsina bola prezuta..
tieto povinnosti sa ma netykaju, ja mam zimne cely rok
ale na rodinnom aute su zimne gumy uz tyzden
Najlepsie je mat dve sady diskov... ked nasnezi, za 10minut prezujem... ked bude dlhsie teplo prezujem zas... nenicim benzin, nenicim pneu, nenicim svoje peniaze v pneuservise...
-
hojko
Site Admin
Ale nicis svoje zdravie, kedze si zohnuty pri aute, namahas krize, ruky, nohy...
Nic sa nestane, ak pojazdis az za tepleho pocasia este dva tyzdne, tu pneumatiku urcite o milimeter ci dva nezozuchas. A inak by som bol asi debil, keby som obul zimne, po tyzdni by som dal na par dni letne a potom opat zimne.
PS: Mam letne na elektronoch a zimne tiez (na mensich), ale urcite to nebudem menit. To nech si robia ti tunningovi chlapci so subwoofermi v kufri, stiahnutymi oknami a laktami v okne.
PS: Mam letne na elektronoch a zimne tiez (na mensich), ale urcite to nebudem menit. To nech si robia ti tunningovi chlapci so subwoofermi v kufri, stiahnutymi oknami a laktami v okne.
Presne takto to riešim aj ja. No nečakám, keď nasneží, proste vyberiem auto, prehodím gumy a hotovo. Žiadne čakanie, žiaden zhon.FR33RIDER napísal:Najlepsie je mat dve sady diskov... ked nasnezi, za 10minut prezujem... ked bude dlhsie teplo prezujem zas... nenicim benzin, nenicim pneu, nenicim svoje peniaze v pneuservise...