CPU problém
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
CPU problém
Zdravím,
po dlhej dobe potrebujem help.
Preinštaloval som si WIN na 64bit. Vypol som ho, pridal nové RAM a PC mi nabehol ale nešla obrazovka. Potom mi došlo že musím najprv vložiť jednu RAM a potom pridať všetky. Spravil som tak a nič. Hodil som ju do iného slotu a už fungovala tak som pridal aj druhú (mám dve nové). Potom to už nešlo nech som ich prehadzoval ako chcel (obe samostatne fungovali no naraz nie).
Čo je ale horšie, zrazu mi začala svietiť dióda označujúca problém s CPU. Tak som ho vybral, prečistil, prepastoval a dal tam boxový chladič (predsa len sa ľahšie vyberá). No neviem si rady.
Prikladám videá - náročky som nechal len jednu RAM v slote kde to šlo (do prílohy to nejde a tuto ich nemusíte stiahnuť ak nechcete).
1. Ani sa mi nezapne
http://www.ulozisko.sk/452020/27102011004_1_.mp4
2. Nejako som ho zapol no CPU LED svietila a PC hučal jak šialený a nešiel ani vypnúť jedine zdroj.
http://www.ulozisko.sk/452021/27102011003_1_.mp4
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2011, 1:51)
Problém s CPU je vyriešený no mám problém s RAM. Pred tým mi to nabehlo keď som dal jednu. No teraz mi nechce nabehnúť PC nech skúšam kombinácie akokoľvek. Proste mi svieti dióda vedľa tlačidla MEM_OK. Už pár krát som ho použil no nikdy to nezabralo. Nejako neviem čo s tým. Viem že RAM sú v poriadku. Staré mi šli do teraz a obe nové som pred nedávnom v pohode zapol.
po dlhej dobe potrebujem help.
Preinštaloval som si WIN na 64bit. Vypol som ho, pridal nové RAM a PC mi nabehol ale nešla obrazovka. Potom mi došlo že musím najprv vložiť jednu RAM a potom pridať všetky. Spravil som tak a nič. Hodil som ju do iného slotu a už fungovala tak som pridal aj druhú (mám dve nové). Potom to už nešlo nech som ich prehadzoval ako chcel (obe samostatne fungovali no naraz nie).
Čo je ale horšie, zrazu mi začala svietiť dióda označujúca problém s CPU. Tak som ho vybral, prečistil, prepastoval a dal tam boxový chladič (predsa len sa ľahšie vyberá). No neviem si rady.
Prikladám videá - náročky som nechal len jednu RAM v slote kde to šlo (do prílohy to nejde a tuto ich nemusíte stiahnuť ak nechcete).
1. Ani sa mi nezapne
http://www.ulozisko.sk/452020/27102011004_1_.mp4
2. Nejako som ho zapol no CPU LED svietila a PC hučal jak šialený a nešiel ani vypnúť jedine zdroj.
http://www.ulozisko.sk/452021/27102011003_1_.mp4
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2011, 1:51)
Problém s CPU je vyriešený no mám problém s RAM. Pred tým mi to nabehlo keď som dal jednu. No teraz mi nechce nabehnúť PC nech skúšam kombinácie akokoľvek. Proste mi svieti dióda vedľa tlačidla MEM_OK. Už pár krát som ho použil no nikdy to nezabralo. Nejako neviem čo s tým. Viem že RAM sú v poriadku. Staré mi šli do teraz a obe nové som pred nedávnom v pohode zapol.
-
p4ra
Redeemer
Re: CPU problém
Ake RAM moduly mas a aku zakl. dosku mas?
-
Michaelo
Hardcore addict
Pardon ze som to zabudol napisat. To koli tym nervom 
Zostava je ►►►TUTO◄◄◄
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2011, 11:11)
Práve som začal testovať čo s tým môže presne byť a prišiel som na to že RAM v prvých dvoch slotoch fungujú bez problému pri akejkoľvek kombinácii no len čo pridám ďalšiu do tretieho alebo štvrtého slotu tak mi to začne hádzať error. Sranda je že do teraz som mal kvôli veľkosti chladiča RAM v 3ťom a 4tom slote. Preto tie nové sú LowProfile.
Zostava je ►►►TUTO◄◄◄
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2011, 11:11)
Práve som začal testovať čo s tým môže presne byť a prišiel som na to že RAM v prvých dvoch slotoch fungujú bez problému pri akejkoľvek kombinácii no len čo pridám ďalšiu do tretieho alebo štvrtého slotu tak mi to začne hádzať error. Sranda je že do teraz som mal kvôli veľkosti chladiča RAM v 3ťom a 4tom slote. Preto tie nové sú LowProfile.
vsetky ramky napchaj do slotov
vyber bateriu CMOS a kabel od zdroja na 15 min
pusti pc a v biose nastav ramky podla profiluak nepojde tak manualne to znamena voltaz,rychlost,casovanie
uloz a restartuj
vyber bateriu CMOS a kabel od zdroja na 15 min
pusti pc a v biose nastav ramky podla profiluak nepojde tak manualne to znamena voltaz,rychlost,casovanie
uloz a restartuj
-
Michaelo
Hardcore addict
Ale mne nezapne ani BIOS. Len co vlozim nejaku RAM do 3 ci 4 slotu tak hned zapne LEDku a nesnazi sa ani o zapnutie PC.
no docital som sa ze ta doska ma dost problemov prave s tvojimi ramkami
v jednom pripade to bola vadna doska
-
Michaelo
Hardcore addict
Len v jednom pripade?
No tak to je sranda. Idem pisat do Alzy (z tamd je doska) a do TichePC (z tamad mam RAM). To bude haluz. No ide o to ze tie RAM mi do nedavna v 3 a 4 slote sli. Teraz mi tam uz nejde ziadna no v 1 a 2hom idu vsetky 
To si si nepozeral dopredu kompatibilitu ramiek s doskou?To ze v 2 slotoch funguju neznamena ze musia aj v 4..najnovsi bios si skusal?Spravil si tak s tym zdrojom a bateriou ako som ti pisal?
-
Michaelo
Hardcore addict
Kompatibilitu som pozeral a aj Gabo mi povedal že sú v pohode a do teraz na 3 a 4 slote fungovali.
Najnovsi bios som dal a to s baterkou som tiez skusal no nic nepomohlo.
Na noc odpojim uplne celu MB od vsetkeho a necham tam len RAMky. Uvidim co to spravi. Ak nepojde tak na buduci tyzden posielam dosku na reklamaciu.
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2011, 12:41)
Odpojil som z dosky všetko (aj baterku) a nechal tam len RAM počas celej noci (03:00 do 12:00). Nepomohlo
Zahrám cez víkend BF3. Pogooglim trochu a v pondelok ByeBye doska.
Najnovsi bios som dal a to s baterkou som tiez skusal no nic nepomohlo.
Na noc odpojim uplne celu MB od vsetkeho a necham tam len RAMky. Uvidim co to spravi. Ak nepojde tak na buduci tyzden posielam dosku na reklamaciu.
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2011, 12:41)
Odpojil som z dosky všetko (aj baterku) a nechal tam len RAM počas celej noci (03:00 do 12:00). Nepomohlo
Zahrám cez víkend BF3. Pogooglim trochu a v pondelok ByeBye doska.