mám programy pinneacle 15 a AVS 4 you ,lenže potrebujem dáky program ,kde by som do videa vložil ďalšie video ,napr do videa vložiť malé video s tlmočníkom do posunkovej reči ,ak viete o nejakom programe ,alebo spôsobe v tých dvoch programoch že by sa to dalo urobiť,tak vopred ďakujem za pomoc
Video vo videu / obraz v obraze
-
PaliMpi
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Video vo videu / obraz v obraze
čaute hoši , potreboval by som pomoc od Vás ,
mám programy pinneacle 15 a AVS 4 you ,lenže potrebujem dáky program ,kde by som do videa vložil ďalšie video ,napr do videa vložiť malé video s tlmočníkom do posunkovej reči ,ak viete o nejakom programe ,alebo spôsobe v tých dvoch programoch že by sa to dalo urobiť,tak vopred ďakujem za pomoc
-
BookEditor
Light Professional
Re: Video vo videu / obraz v obraze
Napr. Edius od Grass Valley (ktorákoľvek verzia), Sony Vegas (tiež tuším v každej verzii), Final Cut Pro a najzložitejší je asi Adobe Premiere Pro - všetko strihové programy. V podstate to ani nemusí byť efekt, že obraz v obraze, ale stačí, keď môžeš narábať s viacerými videostopami nad sebou (spomínané programy to zvládajú hravo), a teda jednu stopu necháš tak (nejaký background) a druhú (napr. tlmočníka) zmenšíš a teda bude "v obraze".
Ešte jedna vec, treba dávať pozor na nadradenosť niektorých vrstiev - teda toho tlmočníka daj najvyššie, teda vyššie ako backgroung.
Tie strihové programy sú trošku zložitejšie, avšak takáto práca sa dá zvládnuť jednoducho - na jednu stopu aplikuješ efekt (3D) Picture In Picture, hovorím teraz o Ediuse, môžeš upravovať parametre, ako napr. Scaling (zväčšenie/zmenšenie), Rotation (otáčanie), Position (pozícia v obraze), potom napr. aj také parametre, ako napr. Border (orámovanie) a Shadow (tieň).
Ak by si mal záujem, mohol by som ti pomôcť s tým Ediusom alebo si prečítaj nejaké tutoriály.
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2011, 18:43)
Napr. tuto:
http://www.videoproductions.com.au/html/3d-pip.html
Ešte jedna vec, treba dávať pozor na nadradenosť niektorých vrstiev - teda toho tlmočníka daj najvyššie, teda vyššie ako backgroung.
Tie strihové programy sú trošku zložitejšie, avšak takáto práca sa dá zvládnuť jednoducho - na jednu stopu aplikuješ efekt (3D) Picture In Picture, hovorím teraz o Ediuse, môžeš upravovať parametre, ako napr. Scaling (zväčšenie/zmenšenie), Rotation (otáčanie), Position (pozícia v obraze), potom napr. aj také parametre, ako napr. Border (orámovanie) a Shadow (tieň).
Ak by si mal záujem, mohol by som ti pomôcť s tým Ediusom alebo si prečítaj nejaké tutoriály.
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2011, 18:43)
Napr. tuto:
http://www.videoproductions.com.au/html/3d-pip.html