Využite ram pamete na 64bit os
Využite ram pamete na 64bit os
Zdravím
Mám i5 , 8Gb ram a 64bit win7 ultimate
Chcel by som sa spýtať či 64bit os normálne využíva pamäť ram až kým ju celú nezaplní alebo využije 2Gb a potom používa virtuálnu pamäť na HDD.
Lebo som čítal že 32bit os nevedia vyžiť viac ako 3,2Gb pamäte a potom sa používa nejaký ramdisk ktorý by mal využiť ostatok ram. Ram disk je vlastne virtuálna pamäť namiesto HDD ak som to dobre pochopil.
Moja otázka znie: Má ramdisk využitie aj na 64bit os s 8GB pamäte ram ????
Dik za odpovede
Mám i5 , 8Gb ram a 64bit win7 ultimate
Chcel by som sa spýtať či 64bit os normálne využíva pamäť ram až kým ju celú nezaplní alebo využije 2Gb a potom používa virtuálnu pamäť na HDD.
Lebo som čítal že 32bit os nevedia vyžiť viac ako 3,2Gb pamäte a potom sa používa nejaký ramdisk ktorý by mal využiť ostatok ram. Ram disk je vlastne virtuálna pamäť namiesto HDD ak som to dobre pochopil.
Moja otázka znie: Má ramdisk využitie aj na 64bit os s 8GB pamäte ram ????
Dik za odpovede
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Využite ram pamete na 64bit os
64 bit OS byužíva až 128 GB RAM a 128 bit využíva až okolo 2 TB 
Takže aby som ti odpovedal. Využíva celú RAM, až potom začne RAM Disk
Takže aby som ti odpovedal. Využíva celú RAM, až potom začne RAM Disk
takže ja aj keby som mal 16gb ram tak ju najprv využije a až potom začne s HDD ram hej ?
správne. ale pri 8 GB ram sa na disk nezapisuje. niektoré programy ten ramdisk (swap) vyžadujú... niekedy je vhodné ten swap zmenšiť
ok fajn a ešte som sa chcel spítať či neviete ako je to s certifikáciou pamätí 12800 že čo je lepšie. Alebo na tom nezáleží ?
chcem sa opitat dokupil som si do PC 2gb ram k starej ktore je dd2 ako aj nova a ked pozeram napr film na nete tak zrazu my spadne pocitac le nnejaka modra plocha a zacne to hucat a po chvili mi restartne PC neviete co by mohla byt pricina ??
skontroluj ramky memtestom
a to sa ako robi ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
beqerel: Stiahnes si MemTest86+, napalis to ako bootovacie CD alebo spravis bootovaci USB kluc, v biose zmenis prioritu bootovania na CD alebo USB (podla toho ci to napalis alebo budes robit cez USB), nabehne ti MemTest, par minut to nechas bezat a ak sa ti tam objavia cerveny riadky, tak mas pokazene pamate a mozes ich dat reklamovat.
dobre dakujem za vysvetlenie
Aký je rozdiel medzi: http://www.alza.sk/a-data-4gb-kit-ddr3- ... 127235.htm
a týmto: http://www.alza.sk/a-data-4gb-kit-ddr3- ... 217029.htm
Lebo ja nevidím žiadny.
a týmto: http://www.alza.sk/a-data-4gb-kit-ddr3- ... 217029.htm
Lebo ja nevidím žiadny.
Hmm riadny rozdiel