WiFi: Dobry signal, slaby net

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
male pivo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

WiFi: Dobry signal, slaby net

Príspevok od používateľa male pivo »

Cavte uz par dni mam problem z internetom, aby som to upresnil signal mam dobry a inac mam bezdrotovy internet ale v poslednom case to zacalo nejako blbnut. Internet som mal doteraz 7mb ale v poslednych dnoch mi internet klesol na +-1MB a niekedy aj menej. V modeme nieje problem lebo som uz 2 pocitace pripojil na bezdrotovu siet a cez speedtest na obidvoch pc ukazal 7mb. Kedze na mojom pocitaci to uz tak par dni blblo tak som ho oskenoval antivirusom aj defragmentoval ale ajtak nic nepomohlo tak som nakoniec reinstaloval aj windows a dal aj najnovsi driver ale ajtak nic, :( stale tak isto. Budem vdacny za kazdu odpoved
Prílohy
speed.PNG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: WiFi: Dobry signal, slaby net

Príspevok od používateľa hojko »

Co znamena u teba bezdrotovy internet (wifi) a pripojenie dvoch pc na bezdrotovu siet??? Pretoze mi to pripada skor tak, ze mas doma internet a tam mas wifi router cez ktory sa pripajas napr. z notebooku na siet. Podla IP adresy tu na fore mas DSL. Skus pripojit PC/notebook priamo kablom a uvidis.
male pivo
Medium Star
Medium Star

sry zle som sa vyjadril :) jak vravis mam wifi router na ktory sa pripajam bezdrotovo z normalneho pc a priamo kablom ma normalnu rychlost 7mb ale ked sa pripojim bezdrotovo tak ma taku rychlost jak je na obrazku (cca 400kb) a pritom mam dobry signal
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dobry signal neznamena, ze to musi ist na maximum. Dobry signal mozes mat aj vtedy, ak je nastavena prenosova rychlost na 1mbit medzi zariadeniami. Ako prve skus restartovat router, pripadne ho vytiahnut z elektrickej siete, mozno to pomoze, mozno nie. Ako druhu moznost by som skusil v nastaveni routra zmenit kanal a zaroven sa aj pozri na prenosovu rychlost, ktoru tam mas nastavenu.
male pivo
Medium Star
Medium Star

Nemoze to byt aj koli tomu ze som presuval pocitac na druhu stranu izby? Sice nieje to velka izba ale vtedy som mal pocitac pri okne a kedze je router o poschodie nizsie tak to malo dobry dosah lebo teraz ma prave napadlo ze dovtedy mi siel internet na maximum. Nonic skusim zajtra dat router na moje poschodie a uvidim ci sa to zlepsi...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Moze to mat vplyv a je to teda zrejme, ze problem bude v tom. Este mozes skusit zmenit natocenie anteny, ak tam mas polohovatelnu antenu/anteny. Tieto anteny na routroch maju maly vykon, takze by to slo vyriesit silnejsou, co je ale asi zbytocne, no pokial ina moznost nebude...
Napísať odpoveď