diagnostika pc

Informácie o software, ankety...
22matus-2
Zablokovaný
Zablokovaný

diagnostika pc

Príspevok od používateľa 22matus-2 »

potrebujem niejaky soft na diagnostiku celeho pc
diky
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: diagnostika pc

Príspevok od používateľa hojko »

Co pre teba znamena diagnostika??? Chces vediet aky mas pocitac, teda vypis komponentov vratane firmware ci revizie alebo chces vediet co to o systeme, jeho chybach atd??? Ak to prve, tak potom Everest, Sandra a podobne..., ak druhe, tak trebars TuneUp Utilities.
krakorak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa krakorak »

Pripajam sa k teme.Existuje nejaky program,ktorym by sa cez laptop dal otestovat pokazeny computer,ze kde by mohol byt problem?Neviem nakopnut pc.myslim,ze to bude MB,ale ak je nejaky program,ktorym by sa to dalo nejak prepojit s laptopom a otestovat,bolo by to jednoduchsie,ako kupovat komponenty,ked neviem ktory mi robi problem.Mozno je to blbost,tak sa vopred ospravedlnujem,ak take nieco nie je mozne...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozeras moc filmov. Na notebook dokazes cez redukciu pripojit akurat tak disk, viac toho asi nie. Takze to testovat musis na svojom. Ak je pokazena doska, ram alebo grafika, tak PC po zapnuti bude vydavat pipanie. Kazde pipanie signalizuje chybu, napriklad tri kratke pipnutia znamenaju nieco, dve dlhe a jedno kratke... a od toho sa da dalej pokracovat a hladat problem.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak tak. Takto nastavit dokazes akurat Router ;) Na PC to takto nenapojis chlape.
Vo filmoch je to uz otrepane no vacsinou sa tiez nenapajaju na PC ale na bezpecnostne systemy. Ale vies ako to chodi, pichne tam kabel a stlaci skratku ktora zapne flashko ;)
krakorak
Amateur
Amateur

no aj tak diky,akurat,ze mne tu nic nepipa,nezapina sa ani bios a monitor mi ani neskrtne,ako keby nic do neho neslo(samozrejme som vyskusal dva).len ventilator na procesore sa kryti ako divy.procesor som vymenil,takze tam chyba nebude.ako teda mozem otestovat ten hardisk??ale kedze nefakci ani bios,tak nemyslim,ze je chyba v hardisku.ten s biosom nic nema.no a vcil babo rad....aj tak vdaka.ramky ani procesor to nie su.kedze ide procesor,tak to nebude ani zdroj.grafika je integrovana,ale keby bola v pr...li,tak by comp asi pipal,ale ani si nepipne....opravy,teda vyhyladanie problemu su tu v anglicku hoooodne drahe (cca 70£) za prvu hodinu a potom polovica za dalsie.preto pomoc hladam doma a touto cestou.diky toto je MB http://www.cradeal.com/index.php?main_p ... cts_id=197 je toto ten kabel aky potrebujem na hardisk??
http://www.ebay.co.uk/itm/USB-2-0-SATA- ... 3cb69ac973
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla toho co pises, tak ti nic nepipe a ani nenabehne bios, tak pojde zrejme o chybu dosky. Dosky ECS patria k najhorsim na trhu a tusim sa uz ani nevybrabaju. Ani som nevedel, ze sa davali aj do notebookov.

To co si hodil z eBayu, tak to je redukcia zo starych IDE kablov na SATA kabel a opacne, takze nic pre teba.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hojko, asi si ho zle pochopil...on nikde nenapísal, že má tú dosku v NB, písal, že má pokazený PC a chce na neho pripojiť notebook aby zistil problém...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Jaj, uz som aj zabudol o com pisal vyssie. Takze plati to co som napisal, otestovat moze akurat tak disk pomocou redukcie.
krakorak
Amateur
Amateur

no tak dakujem pekne ...asi ho vysmarim.za cenu opravy mam novy.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Keby si nebol v Anglicku, tak sa dá. Cesta je ešte drahšia. Pri prvom návratu tu kisňu pribal do batožiny lietadla a pozrieme sa na to.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Treba kupit veci z eBayu.
krakorak
Amateur
Amateur

diky chlapi,snaha bola,snad sa mi to podari spojazdnit.zatial slapem na slusnom laptope,takze nie som odkazany na comp,ale pravdupovediac chyba mi.pracovalo sa mi na nom lepsie a mam v nom kopec veci.budem informovat,ked sa podari,kde bol problem.dakujem vsetkym na slovensku este raz .
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Z HDD sa dajú tie "veci" stiahnúť cez adaptér, pokial zvládneš HDD vybrať a podľa pripojenia IDE/SATA kúpiť externý adaptér s výstupom USB, a stiahnúť to do NB.
Napísať odpoveď