Pozeranie filmov na tv z externeho flash disku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Pozeranie filmov na tv z externeho flash disku

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

Chcem sa opytat, cez ake zariadenie mozem pozerat na televizori filmy, ktore mam ulozene na flash disku?

Tv ma konektory:
HDMI, VGA, SCART.

Ide mi to, aby som nemusel pouzit dvd.
Pokial ale existuje nejaka konverzia, kde pichnem flash disk a na druhej strane pripojim niektory zo spominanych tv konektorov, potrebujem vediet, co take zariadenie stoji, a aky datovy tok to znesie, cize ci by som mohol pozerat divx (iba), dvd, hd...

Vopred vdaka za radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Pozeranie filmov na tv z externeho flash disku

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Čo za model tv maš? Niektore vedia prehravať z USB. Lepšim riešenim je multimedialny prehravač (od cca 60€). To zvladne prehrať takmer všetko.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Je to JPE - to je tak neznama zalezitost, ze som prave preto radsej vypisal konektory, ktore tam su.
Keby tam bol konektor na USB, tak sa toto nepytam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Že by to malo USB ešte nemusi znamenať, že by to aj cez USB vedelo prehravať filmy. To len tak na okraj.
Najidealnejšie je kupiť multimedialny prehravač, tym prehraš až na par malo vynimiek všetko, vratane full hd videi. To aky konkretny, je zaležitosť rozpočtu.

http://www.alza.sk/audio-video/multimed ... htm#f&pn=1
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To o tom, ci by vedel alebo nevedel USB prehravat, to mi je jasne. Ale to nie je moj pripad, lebo nema. :-)

K tomu multimedialnemu prehravacu: Cez aky port sa to pripaja k tv (myslim z tych, ktore som spominal, ze moje tv ma)?
A potom ta druha otazka, co som sa pytal: Ked to uz pojde po kabli a budem chciet pozerat nejake hdcko, nebude to kvoli datam sekat?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Najlepšie je to pripojiť samozrejme cez HDMI. To ma každy z tych prehravačov.
Cez scart HD neprenesieš a cez VGA by si musel použiť redukciu (tie prehravače VGA vystup nezvyknu mať). Navyše zvuk by si musel ťahať zvlašť. Takže jednoznačne HDMI.
HDMI nema žiaden problem s prenosom videa, ani s Full HD a ani s dvojnasobnou veľkosťou. To či to bude sekať je zaležitosť prehravača. Tie však s Full HD problem tiež nemaju, jedine pri veľmi naročnych videach (datovy tok 40 Mbit+) alebo veľmi nezvyklych kodekoch videa či zvuku sa občas niečo vyskytnuť môže (zaleži od konkretneho prehravača). Drvivu väčšinu bežnych suborov to však prehra bez problemov.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ok. Cize ak ma tv HDMI, multimedialny prehravac samozrejme tiez, hdcka by viac menej mali ist a samotne technicke parametre televizora na tuto vec uz nemaju dopad.

Pls, vies poradit konkretny model prehravaca? Mas skusenost?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Parametre televizora s tym nemaju nič, TV len prijma a zobrazuje signal ktory do neho prudi. Už si to bez problemov prispôsobi na svoje rozlišenie atd.

Konkretny model zavisi od ceny ktoru si schopny/ochotny investovať a ake funkcie od toho požaduješ, či chceš prehravač so zabudovanym HDD atd. Z tych lacnych ale dobrych napr. e-great, WD TV live, Asus O!Play, AC Ryan. Z drahšich niektory Xtreamer, z drahych Dune HD, Iomega alebo rovno HTPC.

Inak je tu topic o MMC aj s konkretnymi skusenosťami: http://www.hojko.com/multimedialny-preh ... 49466.html.
Tu najdeš aj recenzie na niektore konkretne modely: http://www.tvfreak.cz/recs.jsp, aj tu: http://avmania.e15.cz/testy#41 aj s videom.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mam externy HDD - oproti zabudovanemu v mult. centre to vyrazne znizi priechodnost dat?

Co pozadujem - vlastne to potrebujem iba na to, aby som to mohol pripojit k spominanemu tv a aby to uspokojivo prehravalo vsetky bezne formaty videa.

Cize nejaka prilisna funkcionalita navyse za cenu toho, ze vysledna cena bude vyrazne vyssia - to nie je potrebne.

Je strasne velky vyber. Preto som podla spomenutych kriterii chcel nejake konkretne typy.

Tie linky pozriem, vdaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na "priechodnosť" dat to vplyv nema. priepustnosť USB je na filmy dostatočna. Len niekomu proste vyhovuje aj keď ma disk zabudovany. Samozrejme externy ide pripojiť tiež.

Už aj tie lacnejšie modely maju pomerne rozsiahlu vybavu, ktora je pre bežne použitie až-až. Tie konkretne modely som spominal vyššie. Jeden z lacnych ale veľmi dobrych je napr. WD TV Live HD: http://multimedialne-centra.heureka.sk/ ... v-live-hd/.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Len ci je vhodna doba kupovat aj s diskom, po tom, co sa stalo v Thajsku...

//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 9:04)
Co hovorite na tento model?

http://www.alza.sk/evolve-solaris-1000gb-d252360.htm
Napísať odpoveď