USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Les: Mohol si si tiez v suvislosti s vyssie uvedenou otazkou precitat tento clanok a napisat sem, co si o tom vsetkom myslis?
Chaos po Katrine spôsobila "otrocká mentalita"

Bývalý režim nepodporoval osobnú iniciatívu, a tak si ľudia u nás navykli myslieť, že na riešenie problémov je tu vláda. Aj teraz stále ešte rozmýšľajú v zmysle: "čo vrchnosť urobí, čo vrchnosť dá". Ale keď nás teraz v dôsledku klimatickej zmeny postihuje jedna kalamita za druhou, zrazu zisťujeme, že bez osobnej iniciatívy to nejde.
Ľudia sa rozčuľujú nad "oneskorenou pomocou" v prípade hurikánu Katrina, ale mali by si uvedomiť, že pasívne čakať na niekoho druhého, kým nám pomôže, je hanba. A že je mylné myslieť si, že spoločnosť sa o jedinca a jeho rodinu "musí" postarať. Ľudia naplodia deti - a potom úplne samozrejme očakávajú, že sa o ne postará spoločnosť. V tomto sociálny štát sklamal, lebo ten môže fungovať len v spoločnosti zodpovedných jedincov.
Teraz si svet s hrôzou uvedomuje, že pasivita zabíja. A mal by si uvedomiť aj to, že keď tu bude vďaka klimatickej zmene takých pohrôm viac, žiadna vláda im nebude schopná pomôcť. Ľudia sa budú musieť zorganizovať lokálne a vysporiadať sa s dôsledkami aj bez cudzej pomoci, ak to bude nutné.

"Hurikán Katrina odhalil psychologické dôsledky sociálneho štátu a ohavnú a necivilizovanú mentalitu, akú taký štát v ľuďoch udržiava a podporuje", píše Robert Tracinski.
To je celkom férové. Ale dovoľte mi ešte viac rozviesť tie "dôsledky sociálneho štátu"...

Kód: Vybrať všetko

http://www.prop.sk/chaos_po_katrine.htm
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

precita a odpovie najskor o 4 Dní 15 Hodín 46 Minút :)
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

hm... na margo amikov... kamoska sa vratila nedavno z ameriky a rozpravala, ze amik sa s tebou nebude bavit, pretoze sa citi byt nad tebou... Ale tiez ze su strasne sprosti a nad nicim nerozmyslaju, ze cakaju, ze im vsetko spadne do ruk. Proste ze "je to tak, lebo to tak je"...
Tomasito
VIP
VIP

Ako Americania zacinaju kritizovat svojho vodcu pre neschopnost, nedostok vodcovstva, plane sluby, nedostatok empatie a taktiez aj za Irak (video zaznam).

http://www.informationclearinghouse.info/article10121.htm
PS: Odporucam dopozerat az do konca... najma Lesovi!
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Tomasito napísal:Ako Americania zacinaju kritizovat svojho vodcu pre neschopnost, nedostok vodcovstva, plane sluby, nedostatok empatie a taktiez aj za Irak (video zaznam).

http://www.informationclearinghouse.info/article10121.htm
PS: Odporucam dopozerat az do konca... najma Lesovi!
Tak toto je vazne sila...
xman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xman »

Prave sa nachadzam v tej diere sveta a neni to tu az tak zle az na to ze kazdy je tu velky krestan ale kazdy tu ma aspon 5 zbrani na osobu a na autach maju nalepky,ze podporuju ich vojakov v iraku a podobne,kazdy maly zasran tu ma auto a je im jedno kolko to pali,pretoze benzin je tu lacny jak hovado
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

xman napísal:Prave sa nachadzam v tej diere sveta a neni to tu az tak zle az na to ze kazdy je tu velky krestan ale kazdy tu ma aspon 5 zbrani na osobu a na autach maju nalepky,ze podporuju ich vojakov v iraku a podobne,kazdy maly zasran tu ma auto a je im jedno kolko to pali,pretoze benzin je tu lacny jak hovado
teraz som cital v jednom americkom casopise ako su vodici rozhorceny, ze u nich stoji benzin az 3 dolare za galon (asi ako keby u nas 25sk / liter). Moze sa to zdat smiesne ze maju take ceny ako mi pred vyse 10 rokmi, ale za posledne 2 roky sa cena benzinu v USA zdvojnasobila! z zacina klesat predaj velkych SUV a pick-uopov, koncern General Motors planuje o 2-3 roky zaradit do ponuky diesele
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atrey »

quasimoto napísal:teraz som cital v jednom americkom casopise ako su vodici rozhorceny, ze u nich stoji benzin az 3 dolare za galon (asi ako keby u nas 25sk / liter). Moze sa to zdat smiesne ze maju take ceny ako mi pred vyse 10 rokmi, ale za posledne 2 roky sa cena benzinu v USA zdvojnasobila! z zacina klesat predaj velkych SUV a pick-uopov, koncern General Motors planuje o 2-3 roky zaradit do ponuky diesele
Predstav si ze keby u nas nezdanili benzin a veci s tym suvisiace stoji benzin asi 20 Sk/liter. SIla nie? Aspon vidis aky su slovaci hlupy narod, z doj*bavaju sami seba.
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

atrey napísal: Predstav si ze keby u nas nezdanili benzin a veci s tym suvisiace stoji benzin asi 20 Sk/liter. SIla nie? Aspon vidis aky su slovaci hlupy narod, z doj*bavaju sami seba.
ako pohonne latky nezdanuju len slovaci takze netrep..
Tomasito
VIP
VIP

xman & quasimoto: JJ, no pri porovnavani cien benzinu ci nafty treba zohladnit aj skutocnost, ze v USA su tie vzdialenosti vacsie ako v nasich podmienkach. Co je mne zname, v USA ci CAN je bezne, ze ludia denne dochadzaju za pracou 80-100 km.
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

v rusku (moskva) stoji bezin od 15 do cca 17.5 SK :wink:
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

psycho napísal:v rusku (moskva) stoji bezin od 15 do cca 17.5 SK :wink:
len si musis davat velky pozor, aby tam nebola primiesana aj ina zmes... :)

Mimochodom na tu cenu v Rusku pracuju par hodin a teraz nemyslim tych mafianov a novozbohatlikov, ale normalnych pracujucich ludi.
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jasne zabudol som amerikanec podla teba je najsamlepsi benzin v amerike teda volade na floride a mi ostatny hovno vieme lebo sme nikde neboli iba mam velke reci a zme tupi jak tagaa Prepac zabudol som, Inac aku mam zatoto znamocku?
Dufam ze sa zadrhnu nakradnutou ropou hovada superdemokraticke
Les
King
King

psycho napísal:Jasne zabudol som amerikanec podla teba je najsamlepsi benzin v amerike teda volade na floride a mi ostatny hovno vieme lebo sme nikde neboli iba mam velke reci a zme tupi jak tagaa Prepac zabudol som, Inac aku mam zatoto znamocku?
Dufam ze sa zadrhnu nakradnutou ropou hovada superdemokraticke
cisty fanatizmus a zaujatost.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal:cisty fanatizmus a zaujatost.
a pointa? to uz clovek nemoze byt ani zaujaty a fanATIk?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Les napísal:len si musis davat velky pozor, aby tam nebola primiesana aj ina zmes... :)
Vole a ty robis akoze denne rozbor Ruskeho benzinu alebo ako??
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Mimochodom na tu cenu v Rusku pracuju par hodin a teraz nemyslim tych mafianov a novozbohatlikov, ale normalnych pracujucich ludi.
Zato na cenu v usa zabijaju desiatky nevinnych iracanov
Les
King
King

Retsko napísal:Les nema objektivne nazory. Ma zidealizovanu predstavu stastneho zivota cloveka a kazda ina cesta je chyba v programe...
Ja rozhodne zidealizovane nazory teda vonkoncom nemam. Mozem sa ta spytat, ci si napriklad ty bol bezdomovcom? Ja som bol. Jedol si uz z odpadkoveho kosa? Ja som to uz robil, jedaval som pri pizza hut. Bol si spinavy a neoholeny? Ja som bol. Toto bolo po prichode do USA, ked som bol mlady a nerozvazny. Mal som vo vrecku 3 dolare a hovoril som tak 50 slov po anglicky. Naucil som sa z toho vsak to, ze velakrat (nehovorim, ze vzdy) si clovek za svoje problemy moze sam. Je to tazke si priznat. Takze musis uznat, ze nepoznam zivot len vo "vaticke" a este ani teraz hoci by som si to mohol dovolit nejem polievku so striebornou lyzickou. Ja si svoje peniaze vazim, ziadny drzgros vsak niesom a pomaham roznym nadaciam a dobrocinnym spolkom. Velakrat som jedol v armade spasy a pod. instituciach. Ja viem, ze co je to spat vonku, hoci bolo aj teplo, ale predsa len mravcov su miliony.. Este aj ked som vonku spal, ani vtedy som nikomu nezavidel ludom, ktori boli bohati. Dovolim si vsak tvrdit, ze na Slovensku je to naopak a nielen ti, ktori su bezdomovci zavidia, ale aj ti, ktori maju kde byvat, maju aj stare auto a zarabaju "len" 10tis. mesacne su plni zavisti a zleprajnictva.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

poviem ti les, mozno si vazis to co mas nielen preto, ze si si to sam ziskal, ale aj preto, ze si zazil rezim pred ktorym si utiekol. takze klobuk dole pred tebou :)
Les
King
King

Kibo napísal:poviem ti les, mozno si vazis to co mas nielen preto, ze si si to sam ziskal, ale aj preto, ze si zazil rezim pred ktorym si utiekol. takze klobuk dole pred tebou :)
To mas pravdu. To mi urcite v tom pomohlo.

Ale vacsina Americanov si tiez vazi, to co ma, to by si sa cudoval a nezazili nijaky komunizmus. :wink:
To, co maju, tak to nemaju koli tomu, aby to vytavovali na obdiv druhym (zial ako na Slovensku) ale, ked ma volakto povedzme milion dolarov, tak preco by si nemohol trebars kupit novy Lincoln za 40tis. dolarov a byvat v peknom dome pri mori. Niektore "celebrity" napr. rapperi a pod. ktori maju miliony dolarov, to uz je o niecom celkom inom. Vela z nich nezvladlo svoje bohatstvo a robia hluposti, drogy, striedaju manzelstva a niektori si doslova myslia o sebe prilis vela co v Amerike velmi "nejde". Vid. napr. herecku Zsa Zsa Gabor, ktora pred par rokmi pri zastaveni jej auta vylepila facku policajtovi, v tu noc prespala vo vazeni, dostala podmienecny trest, penazny trest a musela odrobit 80 hodin pri vydavani jedla bezdomovcom v Armade Spasy.
Napísať odpoveď