Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Nečudujem sa, že im kradnú psov, keď tam majú bársjakých 20 kg bastardov. Ja by som investoval do 3-4 kaukazských ovčiakov a cigáni by obchádzali majetok na kilometre.
Tot cely tvoj problem v tejto problematike.

Odpovedas na otazku co mam urobit aby mne nekradli, miesto toho aby si odpovedal co urobit aby oni nekradli.

Su to oni kto ma menit svoje spravanie a nie my.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som to nemyslel zle, samozrejme, máte pravdu - aj to niečo stojí, aj cigáni by mali zmeniť správania a nie bieli svojich psov. Len som sa na to pozrel pragmaticky a načrtol som, že "chápem," že sa hentakí psi kradnú ako na bežiacom páse. Keby som tam žil a mal na to, tak si zabezpečím smečku kaukazanov.
slipknot1506
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

Kedže je na stránkach zakázané prejavovat rasizmus, radšej sem nebudem nič písat ale myslim si že názor na nich má každý :sneaky:
hughito
Redeemer
Redeemer

slipknot1506 napísal:názor na nich má každý :sneaky:
Veľmi hlboká myšlienka. Musel si mať veľa bezsenných nocí, kým si sa k nej dopracoval. (Uznanlivo pokýval hlavou.)
meander
Novice
Novice

Príspevok od používateľa meander »

mna vzdy poteší, keď na JOJ povedia, ze v rodine na Slovensku potkan dohrázol dieťa, alebo že mladá žena napadla policajtov, či mladý muž znásilnil babičku. Až keď zapnú tú blbú reportáž je jasné, že ide o osadu niekde na východe či kde.
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto sme tu už riešili stokrát. Ak majú novinári nejakú etiku, tak sa nezdôrazňuje etnicita či národnosť napr. páchateľa trestného činu, lebo to vyvolá stereotypné pohľady. My na tom ešte nie sme moc zle, ale takí Česi, tí tú národnosť neváhajú dať do titulky. Albánec hento a toto. Vietnamec toto a toto.

Ak má niekto pocit, že cigánskych prípadov je vzhľadom na ich minoritný počet veľa (následok stereotypu), nech si zoberie pero a ceruzu a začne robiť aspoň týždenný výskum televíznych novín. Výsledok nech zverejní.

Súdruh tu nedávno toto robil a tvrdil, že cigánskych prípadov v správach vôbec nie je tak veľa, ako sa vo všeobecnosti subjektívne zdá.

Ja tento výskum robiť nemôžem, lebo: nepozerám TV (len výnimočne a náhodne, prevažne TA3) a v BA na priváte ani nemáme TV.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

citali ste to ohladne liekov, ktore dostavaju "socialne slabsi" zadarmo? Co na to hovorite? Neico v zmysle - "ved to dostavaju aj socialne slabsi bieli" ale pisat nemusite.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Ja na tom nevidím nič zlé, že okrem iných informácii je zverejnená aj rasová či národnostná príslušnosť páchateľa.... Pseudohumanistom sa to nepozdáva, lebo to pekne ukazuje, že isté "skupiny obyvateľstva" majú z rôznych dôvodov nábehy na kriminalitu vyššie.... A to je pochopiteľne základné popretie ich pridrbanej rovnostárskej ideológie.....
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

oto sme tu už riešili stokrát. Ak majú novinári nejakú etiku, tak sa nezdôrazňuje etnicita či národnosť napr. páchateľa trestného činu, lebo to vyvolá stereotypné pohľady.
S etikou toto nema nic spolocne, je to uvedenie veci na pravu mieru (rovnako ako ked sa uvadza pohlavie).

A ake stereotypy? Ze cigani su vo viac nachylni k tresntej cinnosti? Ze su hlupejsi, zaostalejsi maju mensie hygienicke navyky? To neni stereotyp to je realita.

http://zvedavec.org/komentare/2011/09/4 ... tsehmjp7p5

http://zvedavec.org/komentare/2011/09/4 ... tsehmjp7p5
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 2todayy2 »

Ja som zato aby sa vzdy hovorila etnicita pachatela,ale aj v bielych pripadoch.Lebo ked biely pachaju zlociny hovori sa o zlocincoch a ich biela etnicita je zamlcana a ked rom spacha zlocin tak sa hovori hlavne o etnicite.Nech sa zdoraznuje aj biela etnicita ked pachaju kriminalitu.Nech zdoraznuju u kazdeho zlocinu etnicitu nie len u romov ale aj u bielych a potom uvidite fakt ze biely pachaju predsa len kriminality o cosi viac.Ludia ako taky co robia verejnu mienku zamlcuju bielu etnicitu zlocinu etnicitu vyhlasuju iba v pripadoch ak je pachatel rom to je nefer.Ako hovorim ja som si ciarkoval viac zlocinov boli biely aj k percentualnemu pomeru.Ich etnicitu si ale neuvedomujeme vtedy ide iba o zlocincov nie o bielych zlocincov,pretoze my sme biely.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aj napriek tvojim zvastom je v base viac ciganov ako bielych :)
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Sniva sa ti?Bol si niekedy v base?Brat bol na exkurzii plus som videl videa z basy a tam bolo vacsina bielych.

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2011, 19:58)
Znamy to iste vsetci co v base boli mi tvrdili ze tam bolo vacsina bielych.

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2011, 20:00)
Nech laskavo ludia zdoraznuju etnicitu aj pri bielych pachateloch a nie len pri romoch a potom bude jasne kolko bije hodin.Ale to biely nikdy neurobia pretoze sa chcu povysovat.Samozrejme nie vsetci biely napriklad ja sa nemam zapotreby povysovat pretoze mi je jasne ze jasne ze kazdy clovek je iny a nema nic spolocne so zbytkom svojej rasy.Kazdy clovek je sam o sebe iny a teda ina rasa.
beardie
Redeemer
Redeemer

2todayy2 napísal:Sniva sa ti?Bol si niekedy v base?Brat bol na exkurzii plus som videl videa z basy a tam bolo vacsina bielych.
ale nehovor :)

http://www.hojko.com/post1724988.html#p1724988
Pocuj kamos bol v Leopoldove na exkurzii v ramci skoly (policajna skola) a ciganov tam bolo celkom dost, pomerne viac jak bielych
http://www.hojko.com/post1724998.html#p1724998
Potvrdzujem z vlastnej skúsenosti- ja som bol konkrétne na exkurzii v base v Ilave (tiež zo školy) - bolo tam viac cigánov ako bielych - hovoril nám to bachar. Aj po celách bolo vidno veľa cigánov
jeden chalan, čo ho poznám sedel vo väznici pri Košiciach - tiež hovoril, že cigáni tam boli vo väčšine...
uz si si nasiel pracu, socka? :)
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Neviem brat bol pri Trnave kamosi sedeli v Nitre.A zabery som videl napr. z Bystrice aj Laci strike koncert pre vaznov aj z inych bas a vzdy drtive vascsiny bielych.Pracu som si nenasiel stale poberam hmotnu nudzu.Boze za tak kratku dobu ked mi roky nenasli tak mi sotva najdu za mesiac.

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2011, 20:30)
O chvilu ide box idem pozerat prizefighter
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead:
Ja na tom nevidím nič zlé, že okrem iných informácii je zverejnená aj rasová či národnostná príslušnosť páchateľa.... Pseudohumanistom sa to nepozdáva, lebo to pekne ukazuje, že isté "skupiny obyvateľstva" majú z rôznych dôvodov nábehy na kriminalitu vyššie.
A práve v tých rôznych dôvodoch sa líšime.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

2todayy2 napísal:Neviem brat bol pri Trnave kamosi sedeli v Nitre.A zabery som videl napr. z Bystrice aj Laci strike koncert pre vaznov aj z inych bas a vzdy drtive vascsiny bielych.Pracu som si nenasiel stale poberam hmotnu nudzu.Boze za tak kratku dobu ked mi roky nenasli tak mi sotva najdu za mesiac.

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2011, 20:30)
O chvilu ide box idem pozerat prizefighter
brat bol v base, kamosov mas kriminalnikov v base, ty zijes z mojich dani a este si tu hubu otvoris? ty asi tiez nebudes mat narodnost slovensku
beardie
Redeemer
Redeemer

2todayy2 napísal:Neviem brat bol pri Trnave kamosi sedeli v Nitre.A zabery som videl napr. z Bystrice aj Laci strike koncert pre vaznov aj z inych bas a vzdy drtive vascsiny bielych.Pracu som si nenasiel stale poberam hmotnu nudzu.Boze za tak kratku dobu ked mi roky nenasli tak mi sotva najdu za mesiac.
typicka socka, vy mi najdite, ja uz tam mozno budem chodit...

jasny biely cigan :sneaky:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito,
a čo si tým chcel povedať???? Odlišnosti môžu byť, ale ospravedlňovať nimi zlé konanie je nezmysel.... Inak povedané - sloboda moja končí pri špičke nosa iného človeka....

2todayy2,
a čo mám dodať k Tebe??? Ako sú čierni asociáli, tak sú aj bieli asociáli (ja to neberem podľa farby kože).... A Ty podľa Tvojich príspevkov budeš žiarivým príkladom.... Nie si o nič lepší (z hľadiska pohľadu na život) ako tí zlodejskí osadníci na východe....
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja tu už nebudem rozoberať to, čo som tu riešil x-krát s x-ľuďmi. :) Len toľko, že určite nechcem ničím ospravedlňovať zlé konanie, lenže ak je nejaký problém, tak ho treba vidieť komplexne (a to sa samozrejme netýka len cigánov).
Napísať odpoveď