Ty tu o čom spletáš pre PÁNAJÁNA ?Práve, že výsledok je viac než očividný- pred vojnou vlastnili Židia 24 z 25 najväčších nemeckých podnikov... A teraz je Nemecko jednou z ekonomicky a hospodársky najlepších krajín sveta. Aj naša ekonomika by sa mohla z dňa na deň zlepšiť a mohli by sme patriť k špičke Európy nebyť neskutočne veľkých a hlavne ZBYTOČNÝCH výdavkov. keby keby...
Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
samozrejme ze nechapes, lebo si v zivote ziadnu poriadnu hodnotu nevytvoril...nikto nenamieta nic proti podpore pre ludi ktori chcu a nemozu pracovat ...ale nie pre vyzirky ako si ty, ktore si dobrovolne valaju rit a ziju na ukor nas ostatnych pracujucich
a praveze ti davam nieco, lebo ja na rozdiel od teba platim dane, tie dane su prijmom statu a ten ich da tebe, len tak, aby si neskapal, aj ked si si ich nijak nezasluzil, len tym, ze si... ale nemas ziadne moralne pravo ich ziadat, nic si neurobil, len si vzdy dostaval... a bohuzial teda nemozu ludi nechat pokapat, aj ked myslim, ze za tebou by okrem tvojho ISP neplakalo vela ludi...
ty si fakt taky klupy, alebo len vyrivas? keby sme nepracovali vsetci kto by daval statu peniaze na nasu podporu? mal by si nam vsetkym ruky nohy bozkavat zato, ze mas kazdy den co do huby, fakt je mi z teba zle ty *****
a praveze ti davam nieco, lebo ja na rozdiel od teba platim dane, tie dane su prijmom statu a ten ich da tebe, len tak, aby si neskapal, aj ked si si ich nijak nezasluzil, len tym, ze si... ale nemas ziadne moralne pravo ich ziadat, nic si neurobil, len si vzdy dostaval... a bohuzial teda nemozu ludi nechat pokapat, aj ked myslim, ze za tebou by okrem tvojho ISP neplakalo vela ludi...
ty si fakt taky klupy, alebo len vyrivas? keby sme nepracovali vsetci kto by daval statu peniaze na nasu podporu? mal by si nam vsetkym ruky nohy bozkavat zato, ze mas kazdy den co do huby, fakt je mi z teba zle ty *****
Nastuduj si kali celu historiu civilizacie indie nie az ked tam prisli modrooky arijci.Lebo co si dal odkaz tam na beo.sk tak to tam mas az od doby ked prisli arijci do Indie takze mas zle nastudovanu civilizaciu indie.Lebo biely arijci prisli do Indie v dobach ked tam uz bola vyspela civilizacia a po prichode arijcov riadne upadla.
Civilizacia v Indii bola stovky rokov pred prichodom arijcov.
Tam si poslal nie historiu Indie ale historiu arijcov to beo.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 2:37)
To bolo k starym prispevkom az teraz som si ho vsimol ale kaliho som tu uz davno nevidel.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 2:47)
Ty si na beo poslal historiu arijcov nie historiu Indie takze to mas nastudovane zle.V Indii civilizácia existovala stovky rokov pred prichodom bielych arijcov
a od prichodu arijcov upadla lebo ti arijci co tam prisli boli degenerati.Ty si v tom odkaze beo poslal historiu nie Indie ale arijcov od prichodu do Indie a ako hovorim tam bola Indmi teda ciganmi civilizacia vytvorena este stovky rokov pred prichodom bielych arijcov.Az tí biely arijci zaviedli kastovanie
a vyhnali nejakych Indov a tych si tu nechali na silu ako otrokov.Prestuduj si tu historiu Indie celu aj pred prichodom arijcov.
napr
http://cestovanie.infoweby.sk/india/historia
ale aj v hocijakych knihach alebo v historiach Indie.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:03)
Indicka civilizacia -indovia su ciganom predkovia cize ako nam slovania
a Indicka civilizacia patrila k najstarsim civilizaciam bola velmi vyspela mali tehlove domy pismo bazeny prepracovane kanalizacie a podobne.V tej dobe v europe ani netusili co to je.A po prichode bielych arijcov je na tom ta civilizacia horsie ako pred 5 tisickami rokov.Sak teraz je tam kanalizacia na horsej urovni ako vtedy napriklad tí biely arijci vela indov vyhnali a tu sme si ich nechali ako otrokov.
http://www.1sg.sk/www/data/projekty/102 ... /india.htm
http://www.gymza.sk/gymza/archiv/1D-dej ... 0India.htm
http://referaty.aktuality.sk/india/referat-15174
http://referaty.atlas.sk/prirodne-vedy/ ... 2157/india
to na rychlo precitajte si aj rozsiahlejsie dejiny indie ked chcete.Je tam to iste len rozsiahlejsie popisane.
Civilizacia v Indii bola stovky rokov pred prichodom arijcov.
Tam si poslal nie historiu Indie ale historiu arijcov to beo.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 2:37)
To bolo k starym prispevkom az teraz som si ho vsimol ale kaliho som tu uz davno nevidel.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 2:47)
Ty si na beo poslal historiu arijcov nie historiu Indie takze to mas nastudovane zle.V Indii civilizácia existovala stovky rokov pred prichodom bielych arijcov
a od prichodu arijcov upadla lebo ti arijci co tam prisli boli degenerati.Ty si v tom odkaze beo poslal historiu nie Indie ale arijcov od prichodu do Indie a ako hovorim tam bola Indmi teda ciganmi civilizacia vytvorena este stovky rokov pred prichodom bielych arijcov.Az tí biely arijci zaviedli kastovanie
a vyhnali nejakych Indov a tych si tu nechali na silu ako otrokov.Prestuduj si tu historiu Indie celu aj pred prichodom arijcov.
napr
http://cestovanie.infoweby.sk/india/historia
ale aj v hocijakych knihach alebo v historiach Indie.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:03)
Indicka civilizacia -indovia su ciganom predkovia cize ako nam slovania
a Indicka civilizacia patrila k najstarsim civilizaciam bola velmi vyspela mali tehlove domy pismo bazeny prepracovane kanalizacie a podobne.V tej dobe v europe ani netusili co to je.A po prichode bielych arijcov je na tom ta civilizacia horsie ako pred 5 tisickami rokov.Sak teraz je tam kanalizacia na horsej urovni ako vtedy napriklad tí biely arijci vela indov vyhnali a tu sme si ich nechali ako otrokov.
http://www.1sg.sk/www/data/projekty/102 ... /india.htm
http://www.gymza.sk/gymza/archiv/1D-dej ... 0India.htm
http://referaty.aktuality.sk/india/referat-15174
http://referaty.atlas.sk/prirodne-vedy/ ... 2157/india
to na rychlo precitajte si aj rozsiahlejsie dejiny indie ked chcete.Je tam to iste len rozsiahlejsie popisane.
a tie dane, socialne a zdravotne odvody su co? ty nic z toho neplatis, len beres peniaze, ktore mohli ist na zdravotnictvo, skolstvo, cesty2todayy2 napísal:Mam na to iny pohlad.Ved ty niekde dajme tomu pracujes a zato dostanes peniaze.Mne nedavas nic ako tak.
ale ver ze mozu, keby sa tak rozhodli, tak to tak spravia, raz ta doba pride, ze bez prace nedostanes nic, cim viac vas sociek bude, tym skor to nastaneMne aby som nezomrel od hladu daju to na co mam narok stat.Teda aspon ten stat tak rozhodol.Nikomu nic neberiem nemozu ludi nechat pokapat.
dalsi biely cigan, ktory si mysli, ze peniaze statu sa vynaraju z carovnej fontanky na ministerstve financii...
Ja sa ale nevyznam ako presne funguje system a kde sa peniaze rodia alebo nerodia nevyznam sa v tychto politicko systemovych veciach vobec takze o tom nemozem polemizovat ked tomu nechapem.Mame ale odlisne nazory.Ale zasa musim povedat ze sa mi paci ze viete diskutovat,nie ste ako vela rasistickych hlupakov s ktorymi sa vobec diskutovat na urovni neda.Vy ste iny teda vacsina z vas.Tak ale mame ine nazory na niektore veci tak co uz.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:27)
Dufam ze diskutujeme a nehadame sa ved hovorime kazdy nazory ved kvoli tomu tento web snad je.Zato ze mam iny nazor ako vy tak sa nemusite do mna navazat hned.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:30)
Suhlasim je mozne ze ta doba prijde,len ze ako to tu bude vyzerat pre boha?Ved nikdy nebude 100% nezamestnanost teraz je tusim okolo 18% a to nechaju vsetkych tych ludi pokapat od hladu alebo co,ako sa to trochu tazko predstavuje akoby to tu vyzeralo bez hmotnej nudze by bola mozno anarchia chaos ludia by umierali od hladu tazko povedat co by bolo,ale je mozne ze to nastane tak ale nepracuje velke mnozstvo ludi takze neviem ako to chcu riesit.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:31)
Teda 100% zamestnanost nebude nikdy a nezamestnanost je asi 18% ale to presne neviem tak nejak moze byt cca.
To som chcel povedat
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:33)
Alebo aka je presne nezamestnanost v perecentach?To presne neviem.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:27)
Dufam ze diskutujeme a nehadame sa ved hovorime kazdy nazory ved kvoli tomu tento web snad je.Zato ze mam iny nazor ako vy tak sa nemusite do mna navazat hned.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:30)
Suhlasim je mozne ze ta doba prijde,len ze ako to tu bude vyzerat pre boha?Ved nikdy nebude 100% nezamestnanost teraz je tusim okolo 18% a to nechaju vsetkych tych ludi pokapat od hladu alebo co,ako sa to trochu tazko predstavuje akoby to tu vyzeralo bez hmotnej nudze by bola mozno anarchia chaos ludia by umierali od hladu tazko povedat co by bolo,ale je mozne ze to nastane tak ale nepracuje velke mnozstvo ludi takze neviem ako to chcu riesit.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:31)
Teda 100% zamestnanost nebude nikdy a nezamestnanost je asi 18% ale to presne neviem tak nejak moze byt cca.
To som chcel povedat
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 3:33)
Alebo aka je presne nezamestnanost v perecentach?To presne neviem.
peniaze sa nerodia, peniaze v state su dane a odvody ludi, ktori pracuju
nezamestnanost si najdi na statistickom urade SR - pre Q2 2011 je to 13.9 %
nezamestnanost si najdi na statistickom urade SR - pre Q2 2011 je to 13.9 %
-
Iron-Eddie
Light Professional
2todayy2: Tou vetou (citujem len približne) "v Bratislave je najmenej cigánov, možno preto je tam najvyššia kriminalita" si chcel čo povedať? Že žiť s cigánmi je raj na zemi? Istotne s tebou budú mnohí ľudia súhlasiť.
A k práci a voľnému času - človek spí asi 8 hodín denne. To potrebuješ 16 hodín voľného času? Alebo čo?
Mám na teba jednu priamu otázku - si stúpencom ĽPR?
A k práci a voľnému času - človek spí asi 8 hodín denne. To potrebuješ 16 hodín voľného času? Alebo čo?
Mám na teba jednu priamu otázku - si stúpencom ĽPR?
Milý 2todayy2:
Tvoj pohľad na prácu je značne vtipný aj keď skôr je to na plač.... Peniaze nevyvierajú v štátnej pokladnici, ale niekto ich musí do tej pokladnice dať. A ten niekto sú pracujúci občania ktorí odvádzajú daň. Čím viac je nezamestnaných tým viac peňazí s daní ide nezamestnaným. To zas znamená že je menej peňazí trebárs pre zdravotníctvo.
Tým že človek nepracuje má právo na podporu ktorá ma slúžiť ale na to aby človek ZATIAĽ ČO SI HĽADÁ PRÁCU neostal bez príjmu.
Pridám aj niečo ohľadom Starovekej Indie. Vôbec nechápem prečo ju spomínaš, čo to má vlastne spoločné s čímkoľvek v tejto téme? Stará Harrapská kultúra ktorú tu spomínaš vlastne ani nevieš ako vyzerala, nikto to poriadne nevie, ľudia sa vraj podobali výzorom na indoeurópanov a ich kultúrne rysy boli prebraté od starých sumerov/akkadov(teda s mezopotámie). Mimochodom táto civilizácia sa nachádzala len na severe a tie kmene ktoré ju rozložili sú vlastne predkovia dnešných indov. Tá pôvodná civilizácia o ktorej vravíš rozhodne nieje genetickým predkom indov alebo je ale len minimálne...
Tvoj pohľad na prácu je značne vtipný aj keď skôr je to na plač.... Peniaze nevyvierajú v štátnej pokladnici, ale niekto ich musí do tej pokladnice dať. A ten niekto sú pracujúci občania ktorí odvádzajú daň. Čím viac je nezamestnaných tým viac peňazí s daní ide nezamestnaným. To zas znamená že je menej peňazí trebárs pre zdravotníctvo.
Tým že človek nepracuje má právo na podporu ktorá ma slúžiť ale na to aby človek ZATIAĽ ČO SI HĽADÁ PRÁCU neostal bez príjmu.
Pridám aj niečo ohľadom Starovekej Indie. Vôbec nechápem prečo ju spomínaš, čo to má vlastne spoločné s čímkoľvek v tejto téme? Stará Harrapská kultúra ktorú tu spomínaš vlastne ani nevieš ako vyzerala, nikto to poriadne nevie, ľudia sa vraj podobali výzorom na indoeurópanov a ich kultúrne rysy boli prebraté od starých sumerov/akkadov(teda s mezopotámie). Mimochodom táto civilizácia sa nachádzala len na severe a tie kmene ktoré ju rozložili sú vlastne predkovia dnešných indov. Tá pôvodná civilizácia o ktorej vravíš rozhodne nieje genetickým predkom indov alebo je ale len minimálne...
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Plne sa stotožňujem s myšlienkou, že podpora v nezamestnanosti má slúžiť na pomoc ľuďom, ktorí si hľadajú prácu, resp. sa aspoň snažia pomáhať verejnosti (verejnoprospešné práce...). Dávky v hmotnej núdzi, prídavky na dieťa a všetko ostatné, podporujúce darmožráčov (jeden príklad je tu na fóre) by som na mieste ministra soc. vecí a rodiny redukoval tak, aby boli títo ľudia NÚTENÍ si prácu nájsť, alebo skrze verejnoprospešné práce dostávať oklieštenú podporu v nezamestnanosti - niečo ako mzdu od štátu za práce verejnosti.
toto cele krasne vystihuje pripad ktory som nedavno pocul v radiu, ked tam bola ako host nejaka vysoka predstavitelka min prace SVaR, hovorila o pripade ked dostala staznost na jeden konkretny urad prace, ktory sa mal nachadzat v regione s najvacsiou nezamestnanostou na slovensku, tak sa rozhodla tam priamo zajst a co nezistila? prave vtedy bolo vypisanych 19 pracovnych miest, za mesiac co boli vyvesene sa obsadilo 6 (!!!) z nich, cize tolko ku tej celej nezamestnanosti a podporam.
Plne sa stotoznujem, ze podpora ma byt len most medzi dvoma robotami a nie zivotny styl, je uplne chore mysliet si, ze tento stat ti nieco dlzi. On ti totiz nikto nic nedlzi, ale to je len hlupost tohoto systemu, ze nechal prekvytat takych sockarov ako si ty, ked sa nad tym clovek zamysli, je uplne chore davat niekomu peniaze len tak...este pred 150 rokmi by ta nechali umriet na ulici... a urobili by dobre
Plne sa stotoznujem, ze podpora ma byt len most medzi dvoma robotami a nie zivotny styl, je uplne chore mysliet si, ze tento stat ti nieco dlzi. On ti totiz nikto nic nedlzi, ale to je len hlupost tohoto systemu, ze nechal prekvytat takych sockarov ako si ty, ked sa nad tym clovek zamysli, je uplne chore davat niekomu peniaze len tak...este pred 150 rokmi by ta nechali umriet na ulici... a urobili by dobre
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
coldrain - tomu sa totižto po novom povie pseudohumanizmus. Dnes je to "in."
Skor sa treba pozret nato odkial problem prameni a riesit ho tam.hughito napísal:Ja tu už nebudem rozoberať to, čo som tu riešil x-krát s x-ľuďmi.Len toľko, že určite nechcem ničím ospravedlňovať zlé konanie, lenže ak je nejaký problém, tak ho treba vidieť komplexne (a to sa samozrejme netýka len cigánov).
Prosimta povedz kde na taketo nazroy furt chodis?hughito napísal:Ja dúfam, že keby som stál na mieste tých ľudí a problém by sa ma bezprostredne týkal, dokázal by som aj napriek istým emóciám, ktoré z toho vyplývajú, uvažovať s tým "odstupom." Teda, nezačal by som voliť ĽSNS, nezačal by som posielať cigánov do vagónov, atď atď. Možno to tak nie je a teraz si tu len niečo nahováram, čo je konieckoncov veľmi ľahké. Ale dúfam v to.
-
javatar
Hardcore addict
Uplne presne ti to nepoviem, vysvetlim ti ale co ti staci vediet na konkretnom priklade:2todayy2 napísal:Ja sa ale nevyznam ako presne funguje system
Povedzme, ze clovek si najde pracu a dohodne si plat 700€. Celkom dost penazi na mesiac, vsak? No a teraz k tomu ako to funguje:
Myslis si ze ten zamestnavatel mu kazdy mesiac zaplati 700€ ? Teda zamesnavatel mu kazdy mesiac da 700€ a vyriesene? Vobec nie. Zamestnavatel zanho v sucastnosti zaplati 946€ a na ucet mu posle 547€. Rozdiel medzi tym co zamestnavatel zaplati a co zamestnanec dostane je skoro 400€ (399 aby sme boli presny). A co sa stane s tymi 400 eurami? Tie idu statu. Nie vsetko su dane ale to teraz nie je podstatne. Z tych penazi potom platia aj davky v hmotnej nudzi.
A co sa stane ked bude nezamestnanych viac?
Zamestnanec pracuje rovnako.
Zamestnavatel plati rovnako.
Ale stat zvysi odvody a dane a potom je vyplata mensia.
A co sa stane ked bude nezamestnanych menej?
Zamestnanec pracuje rovnako.
Zamestnavatel plati rovnako.
Ale stat nebude potrebovat take dane a odvody a vyplata bude moct byt vacsia.
Uz chapes ako sposobujes skodu aj mne? Ja ti naozaj davam cast z mojej vyplaty (aj ked konkretne tebe velmi malu). Osobne mam hrubu mzdu vacsiu ako 700€ takze ja platim este viac ako tych 400€. Ty nepracujes, patris do skupiny ludi co mi nic nedavaju a pritom mi beru cast vyplaty.
Najdi si pracu! Ty sam mi sice na vyplate nepridas ale uz si nebudem moct povedat ze makam na teba. A ked ti ju nedokaze najst urad tak sa hrab aj sam. Neverim, ze neaky polovicny uvazok (ked uz sa ti zda byt 8 hodin vela) by si si nenasiel keby si sa snazil.
Ved prave ze clovek ani nie 8 ale tak okolo 9 hodin spi potom 8 hodin by bola praca + chystanie sa jedlo cesta do prace a podobne to zabere kolko casu a cloveku na kamaratov rodinu a na seba moc neostane to sa vam zda ferove?
-
javatar
Hardcore addict
A zda sa ti byt ferove aby vacsina ludi tak zila aj preto aby si ty tak zit nemusel?
A ta indicka civilizacia tak hovorim co hovoria vedci.Ved vynasli matematiku a vela inych veci napr. tehelne stavby a tu v europe ludia ani v tej odbe nevedeli ze take veci existuju.A inak Indovia patria s Rusmi momentalne k najlepsim sachistom.Ako v podstate maju spolocone s ciganmi tolko ako my so slovanmi.Su to predkovia v podstate.Ale biely arijci co tam prisli zaviedli kastovanie a vyhnali nepotrebnych indov a tu nam tiez sluzili ked sme si ich na silu nechavali ako otrokov a teraz by ste sa ich cheli zbavit neviem sice preco ale tak fine.To su vyskumy aj z tych zanechanych ved ci ako to volaju vedci vychadzaju.Ale dnes su tam arijci s indami uz tak premiesani ze tam sotva najdete cisteho inda alebo cisteho arijcaNo po prichode arijcov ich civilizacia padla.Zasa netreba ich predkov podcenovat lebo ich civilizacia bola najstarsia a najvyspelejsia.Respektive ono prve civilizacie boli v afrike odtial pochadza aj clovek.
Tie arijske invazie sa tykaju indie iranu iraku pakistanu.
Tie arijske invazie sa tykaju indie iranu iraku pakistanu.
-
javatar
Hardcore addict
A co takto odpovedat na otazky a nie vyhybavo spominat povod romov?
Ale ved nikto tych ludi nenuti pracovat ked chcu mozu kludne zit aj oni.Je to na nich ci chcu zit s volnym casom a v chudobe ako mat volneho casu malo a mat peniaze.Ja som si vybral volny cas a chudobu nez peniaze.
To je v poriadku, ale potom nepytaj socialku. Ja nemam nic proti ludom, ktori chcu zit bez penazi, napriklad na nejakej farme daleko od mesta. Ale aj tito ludia pracuju a staraju sa o svoj majetok, urodu a zvierata, aby mohli zit na urovni.
Ved ty sa stazujes ze dostanes malo penazi ved ked pracujes tak musis mat o vela viac ako ja dostanem dávok.Ja len aby som nezomrel od hladu a aj to mi chces vziat?
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:07)
A z coho ziju ked ziju daleko od mesta a nepracuju a nie su na urade prace nechapem z coho potom ziju ked nie z davok?
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:09)
Ci predavaju to co si vysadia?
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:07)
A z coho ziju ked ziju daleko od mesta a nepracuju a nie su na urade prace nechapem z coho potom ziju ked nie z davok?
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:09)
Ci predavaju to co si vysadia?