BB na disku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Traktorista
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

BB na disku

Príspevok od používateľa Traktorista »

Zdravicko,

dostal sa mi od znamej PC na opravu, symptomy boli ze zamrzal, bol pomaly etc.

Samozrejme som zistil ze je zavireny, povodne nodko ktore tam bolo sa ani nedalo spustit.

Vycistil som pc cez CCcleaner, naslo to vela vela chyb v registroch, no vyzeralo ze ich opravilo.
Nesiel nainstalovat ani antivir, ani otvorit ms stranka, nakolko to vsetko ta haved v pc zablokovala.

V safe mode som spustil Spybot search & destroy, takisto nasiel skodlivy SW, odstranil, zapisy boli v registroch ktore zabranovali spustit task managera, antiviry, win update, nainstalovat SP2 a podobne.

Nakolko sa s tym nedalo nic robit, chcel som formatnut a preinstalovat, lenze ma zarazilo, ze win instalacka nedokazala uspesne formatnut a zacat instalovat system, pisala ze je disk poskodeny.

Cez diagnosticky SW (seatools) som zistil ze su na disku vadne sektory.

Takze win sa mi odmieta nainstalovat, lebo mu vadi poskodeny HDD.
Cize treba vymenit HDD, bud v ramci reklamacie alebo kupit novy.

Mna len zaujima, ci mohol virus poskodit HDD? Je to mozne? Vzdy som si myslel ze taketo fyzicke poskodenie virusom nastat nemoze, lenze som si spomenul, ze som ten isty problem riesil asi pred 2 rokmi, s tymto istym pc. Tiez na starom disku boli vadne sektory ktore zabranovali instalacii winu.

vtedy sa kupil novy HDD (ten co tam je teraz), a vsetko islo...

PC je vyuzivany malym bratrancom, cize len dake online hry a blbosti, daka uvedomela ochrana voci virusom, nauka kam neklikat a co nestahovat neexistuje, win update nebol robeny asi nikdy od instalacie, masina je to dobre stara, dake P4, 512MB ram, Ge Force FX5200.

HDD je Hitachi 80GB, ako pisem asi dvoj rocny.

Co navrhujete skontrolovat? Moze to sposobovat dajme tomu zly zdroj? Dake vykyvy napatia zeby poskodili HDD?

Bojim sa ze novym HDD sa problem uplne neodstrani, a zasa novy PC riesit kvoli malemu decku je zbytocne.

Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: BB na disku

Príspevok od používateľa hojko »

Nemohol. Pred 15timi rokmi bol virus, ktory dostal hlavu disku do takej polohy, ze sa zasekla a poskodilo to disk. To bolo davno, v case MS-Dos a dnes je technologia uz ina, takze nehrozi.

Disk moze odist len tak, proste vada elektroniky, moze odist kvoli otrasom, vysokej teplote...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ok, takze ked vymenim HDD, dam SP3, updaty, antivir, tak by to malo pomoct?

Prip co ta toeria so zdrojom? Asi blbost aby poskodil sektory, ked tak by sa pokazila elektronika nie?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

OT: Pri citani som si spomenul na toto:

:D
K teme: skusil by som disk naformatovat este cez nejaky iny softver, pripadne skusit opravit tie chybne sektory, alebo ak nie opravit, tak aspon vyradit. Kedysi sa to robievalo cez scandisk, teraz uz asi bude existovat nieco novsie, ale nazov ti neviem povedat. Mozes tiez kupit novy disk, najlepsie vsak z bazaru, pretoze v sucasnosti su ceny novych diskov uplne mimo.
K tomu zabezpeceniu: vsetko sa da, po preinstalovani mu urob novy uzivatelsky ucet s obmedzenymi pravami a administratorsky zahesluj. Heslo povedz iba niekomu zodpovednemu, kto potom bude moct potvrdit instalaciu nejakych programov alebo aktualizacii. Mlady potom bez hesla nebude moct povolit upravu registrov ani nicoho doleziteho.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Heh, vtipne videjko :)

Kazdopadne skusal som to sformatovat cez Gparted, ale instalacka WinXP aj tak nuti formatnut particiu pred samotnou instalaciou, takze cez to sa nedostanem.
Skusim este ten program na "opravu/alokovanie" sektorov.
Keby dakto vedel o niecom vhodnom potesim sa.
Zatial dik
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Skús to v druhom PC programom HDD Low Level Format Tool. Ten vyčlení z voľného miesta chybné sektory a disk bude takto bez BS.
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skvido »

vloz DVD s winom (najlepsi win 7 mam snim skunenosti )a ked to bude chciet vybrat disk nanho klikni a daj odstranit a cely sa zmaze, pokial chce mat dotycny win XP a win 7 nema existuju aj warez verzie cez ktoru sa to iba zmaze a ptm sa nahodi win XP
Napísať odpoveď