Romovia na Slovensku
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
2todayy2: deň má 24 hodín. Z toho cca 8 prespíme. Teda 24-8 = 16hodín. Cesta do práce a z nej zaberie v priemere 1 hodinu. Teda 16-1 = 15 hodín. Na deň sa treba aj nachystať, zjesť raňajky, hygiena... nech to trvá najviac hodinu. Teda 15-1 = 14 hodín. Ak je niekto v práci 8 hodín, tak mu ostane 14-8 = 6 hodín čistého času na jeho potreby a záľuby, kedy je už doma.
K tomu mám 2 pripomienky:
Prvá - VŠETCI nezamestnaní (vrátane teba) majú zásadný problém v prioritách. Citujem ťa: "Ved prave ze clovek ani nie 8 ale tak okolo 9 hodin spi ..." tu je to krásne vidieť. V prvom rade myslíš na svoje pohodlie a až potom na to, aby si pracoval a poctivou prácou si si zarábal na svoj život a nenechal sa platiť mnou, javatarom alebo kýmkoľvek iným = tomu sa vraví sebaúcta a hrdosť. Zjavne ti chýba - skús prehodnotiť svoje priority a prestaň si už konečne navrávať, že potrebuješ toľko času na svojich blízkych a kamarátov... sú to len výhovorky. Fakt. Už je čas otočiť sa pravde čelom.
Druhá pripomienka: V súčasnej dobe sa zvykne pracovať cca 11 hodín, no tak, že napr. prvý týždeň ťaháš 11 hodinovky a druhý máš úplne voľno. (nie je to celkom tak, zvykne sa to miešať, no pre ilustráciu to stačí) Teda denný režim: 24 - 8 hodín spánku = 16hodín. Z toho 11 práca: 16 - 11 = 5 hodín. Z toho 2 hodiny hygiena, raňajky a doprava: 5-2 = 3hodiny. A tie máš len pre seba. Zdá sa ti to málo? Aj mne, aj javatarovi, aj každému pracujúcemu. No zasa iný deň nepracuješ vôbec, prípadne len pár hodín, takže máš voľného času len pre seba aj 15hodín. A to už je iná káva. A pritom máš stále poctivo zarobenú výplatu (soc. dávky a podobne za poctivo zarobené peniaze nepovažujem a každý človek s aspoň troškou sebaúcty na tom bude rovnako). Súčasne stojí za zamyslenie sa, či je pre teba potrebných tých 8 hodín spánku, lebo z nich môžeš obetovať čas pre svojich blízkych (tak ako to robí teraz väčšina pracujúcich). Ale to sme znova u tých priorít, však áno.
Pretože, ako sa ti tu už snažil Javatar vysvetliť: dnes je situácia taká, že veľa ľuďom vyhovuje váľať si doma šunky a len naťahovať ruku s štátu "veď mi daj." Potom musia ostatní pracujúci viacej drieť. Prečo? Pretože množstvo práce, ktorú je potreba vykonať ostáva rovnaké, prípadne rastie. Teda pracujúci musia makať rovnako, prípadne viac. A pokiaľ narastá aj počet príživníkov, tak pracujúci musia makať ešte aj za nich, pretože paraziti môžu taktiež pracovať.
Takže - kukni profesia.sk či nemajú nejakú ponuku, na ktorú máš kvalifikáciu (a je jedno, či sa ti tá robota bude páčiť alebo nie - aj skladník aj vrátnik... sú povolania) a choď do toho. Ak nič nenájdeš, obehaj obchody v tvojom meste a URČITE niekde hľadajú brigádnika alebo polovičný/trvalý pracovný pomer. Vtedy sa z teba znova stane človek a prestaneš byť parazitom, na ktorého my všetci ostatní platíme. Máš na to - treba sa len odhodlať a ísť si za tým.
K tomu mám 2 pripomienky:
Prvá - VŠETCI nezamestnaní (vrátane teba) majú zásadný problém v prioritách. Citujem ťa: "Ved prave ze clovek ani nie 8 ale tak okolo 9 hodin spi ..." tu je to krásne vidieť. V prvom rade myslíš na svoje pohodlie a až potom na to, aby si pracoval a poctivou prácou si si zarábal na svoj život a nenechal sa platiť mnou, javatarom alebo kýmkoľvek iným = tomu sa vraví sebaúcta a hrdosť. Zjavne ti chýba - skús prehodnotiť svoje priority a prestaň si už konečne navrávať, že potrebuješ toľko času na svojich blízkych a kamarátov... sú to len výhovorky. Fakt. Už je čas otočiť sa pravde čelom.
Druhá pripomienka: V súčasnej dobe sa zvykne pracovať cca 11 hodín, no tak, že napr. prvý týždeň ťaháš 11 hodinovky a druhý máš úplne voľno. (nie je to celkom tak, zvykne sa to miešať, no pre ilustráciu to stačí) Teda denný režim: 24 - 8 hodín spánku = 16hodín. Z toho 11 práca: 16 - 11 = 5 hodín. Z toho 2 hodiny hygiena, raňajky a doprava: 5-2 = 3hodiny. A tie máš len pre seba. Zdá sa ti to málo? Aj mne, aj javatarovi, aj každému pracujúcemu. No zasa iný deň nepracuješ vôbec, prípadne len pár hodín, takže máš voľného času len pre seba aj 15hodín. A to už je iná káva. A pritom máš stále poctivo zarobenú výplatu (soc. dávky a podobne za poctivo zarobené peniaze nepovažujem a každý človek s aspoň troškou sebaúcty na tom bude rovnako). Súčasne stojí za zamyslenie sa, či je pre teba potrebných tých 8 hodín spánku, lebo z nich môžeš obetovať čas pre svojich blízkych (tak ako to robí teraz väčšina pracujúcich). Ale to sme znova u tých priorít, však áno.
Pretože, ako sa ti tu už snažil Javatar vysvetliť: dnes je situácia taká, že veľa ľuďom vyhovuje váľať si doma šunky a len naťahovať ruku s štátu "veď mi daj." Potom musia ostatní pracujúci viacej drieť. Prečo? Pretože množstvo práce, ktorú je potreba vykonať ostáva rovnaké, prípadne rastie. Teda pracujúci musia makať rovnako, prípadne viac. A pokiaľ narastá aj počet príživníkov, tak pracujúci musia makať ešte aj za nich, pretože paraziti môžu taktiež pracovať.
Takže - kukni profesia.sk či nemajú nejakú ponuku, na ktorú máš kvalifikáciu (a je jedno, či sa ti tá robota bude páčiť alebo nie - aj skladník aj vrátnik... sú povolania) a choď do toho. Ak nič nenájdeš, obehaj obchody v tvojom meste a URČITE niekde hľadajú brigádnika alebo polovičný/trvalý pracovný pomer. Vtedy sa z teba znova stane človek a prestaneš byť parazitom, na ktorého my všetci ostatní platíme. Máš na to - treba sa len odhodlať a ísť si za tým.
Ale nemaju to moc kde predat ked su daleko od mesta.Taky vacsinou predavaju na hlavnych cestach zeleninu a tieto veci.Taky rolnicii mimo miest ako ziju zo sadenia?
-
javatar
Hardcore addict
Lenze tak zit nemozu vsetci! Ty si si nevybral len volny cas - ty si si vybral aj peniaze inych!!! Ty si si vybral aj moje peniaze! To dokazes kludne zit s tym ze iny pracuju (a predstav si aj viac ako 8 hodin) a maju toho volneho casu malo aby si ty mohol nerobit?
Nie - ja si nemozem vybrat tvoj zivot. Ja nedokazem zit na ukor inych. Keby som na vyber nemal tak je to ine. Ale ja (a aj ty!) na vyber mam.
Uznavam rodinu. Uznavam: "Radsej byt chudobny a stasny ako bohaty a sam". Ale neuznavam: "robte za mna, ja mam ine priority". A hlavne neuznavam "odmietam pracovat na sebe a dalej rast a nieco prinasat do spolocnosti".
Opakujem: Ty si si nevybral len volny cas. Ty si si vybral cestu byt na pritaz spolocnosti. Cestu kde namiesto toho aby si nieco daval len beries. Chapes vobec dosledky svojich rozhodnuti?
A co tvoje deti? To ich chces vychovavat v tom, ze pracovat netreba, vsetko ti daju? Ak bude tazko (a tomu ver ze bude) tak vam davky okliestia tak, ze nebudete mat za co jest. A to chces svoje deti nechat umriet od hladu pretoze nebudu naucene pracovat? Toto chces?!
Nie - ja si nemozem vybrat tvoj zivot. Ja nedokazem zit na ukor inych. Keby som na vyber nemal tak je to ine. Ale ja (a aj ty!) na vyber mam.
Uznavam rodinu. Uznavam: "Radsej byt chudobny a stasny ako bohaty a sam". Ale neuznavam: "robte za mna, ja mam ine priority". A hlavne neuznavam "odmietam pracovat na sebe a dalej rast a nieco prinasat do spolocnosti".
Opakujem: Ty si si nevybral len volny cas. Ty si si vybral cestu byt na pritaz spolocnosti. Cestu kde namiesto toho aby si nieco daval len beries. Chapes vobec dosledky svojich rozhodnuti?
A co tvoje deti? To ich chces vychovavat v tom, ze pracovat netreba, vsetko ti daju? Ak bude tazko (a tomu ver ze bude) tak vam davky okliestia tak, ze nebudete mat za co jest. A to chces svoje deti nechat umriet od hladu pretoze nebudu naucene pracovat? Toto chces?!
Ja ale neviem sadit a tak.Tak nehovor mi ze keby si kazdy den poriadne sa nevyspal tak by si vedel fungovat.Nebol by si unaveny?Kazdy clovek potrebuje inu davku spanku niekto aj 10 hodin a niekomu stacia 4 hodiny napr.Ako nemusite pracovat ked nechcete stazujete se ako keby som mal viac penazi ako vy pri tom ledva prezijem takze neni sa naco stazovat.A ked chcete volny cas tak ho mozte mat ved nemusite pracovat,ved dnes nie je doba ako kedysi ze ten co nepracuje ma skoro rovnako ako ti co pracuju to bolo po komunizme teraz ti co nepracuju nemaju penazi ledva co do ust vy mate viac takze sa neni na co stazovat.A nemusite pracovat ak chcete viac volneho casu ale nie kazdemu cloveku sa moze taky zivot pacit ako v chudobe to je uz na vas co si vyberiete.Ale tak po financnej stranke to sranda teda nie je len to co je nevyhnutne takze v tych davkach ludia nedostavaju absolutne nic navyse len tolko aby nezomreli od hladu.
Im peniaze treba iba minimalne, kedze v sucasnosti tvoria najvacsiu polozku rodinneho rozpoctu naklady na jedlo a energie. Ked si jedlo zabezpecis sam a kuris drevom, ktore zozenies pomerne lacno (pripadne mas vlastny les), tak ti ostanu iba vydavky na oblecenie a na udrziavanie techniky (traktor) a na tie si uz zarobim predajom vlastnych vyrobkov. Ked mas kravy, tak mas kazdy den xy litrov mlieka, mozes robit syry, maslo, atd.2todayy2 napísal:Ved ty sa stazujes ze dostanes malo penazi ved ked pracujes tak musis mat o vela viac ako ja dostanem dávok.Ja len aby som nezomrel od hladu a aj to mi chces vziat?
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:07)
A z coho ziju ked ziju daleko od mesta a nepracuju a nie su na urade prace nechapem z coho potom ziju ked nie z davok?
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:09)
Ci predavaju to co si vysadia?
Ale taketo veci ta tiez vytazia a stravis nimi aj viac ako 8 hodin denne. Tym som chcel len poukazat na to, ze chodenie do prace nie je take zle a prezitie bez normalneho zamestnania je este narocnejsie. Teda za predpokladu, ze nechces vyciciavat socialny system.
Po financnej stranke to vobec neni taka sranda ako si myslite.Ledva vyzit cele dni jest najlacnejsie jedla.Co si myslite ze sa valam z podpory v peniazoch to ani nahodou.Ledva prezijem,dostavame len miminum aby sme prezili nic na vyse
Mozte kludne tak zit ked chcete len ci sa vam to bude pacit je uz na vas.
Mozte kludne tak zit ked chcete len ci sa vam to bude pacit je uz na vas.
Na základe čoho si myslíš, že máš nárok????2todayy2 napísal: daju to na co mam narok stat..
Ako som už písal, sociálne dávky áno, ale podmieniť ich verejnoprospešnou činnosťou v stanovenom rozsahu....
-
javatar
Hardcore addict
2todayy2:
Ja uz neviem ci nechapes alebo fakt nevies co napisat. Asi to druhe.
Ak nechces pracovat - pre tychto ludi je tu moznost "dobrovolne nezamestnani". Ty pracovat nechces ale nie si v tejto skupine. Tymto vlastne kradnes peniaze pracujucim. Lebo pracujuci platia statu.
Ja sa nestazujem ze musim pracovat. Ja sa stazujem zeby som mohol mat viac penazi keby pracovalo viac ludi. To ze sa mam lepsie ako ty (po financnej stranke) je moja zasluha, a napis mi jeden jediny dovod praco by si mal dostavat tie davky ktore dostavas!!!
Ja uz neviem ci nechapes alebo fakt nevies co napisat. Asi to druhe.
Ak nechces pracovat - pre tychto ludi je tu moznost "dobrovolne nezamestnani". Ty pracovat nechces ale nie si v tejto skupine. Tymto vlastne kradnes peniaze pracujucim. Lebo pracujuci platia statu.
Ja sa nestazujem ze musim pracovat. Ja sa stazujem zeby som mohol mat viac penazi keby pracovalo viac ludi. To ze sa mam lepsie ako ty (po financnej stranke) je moja zasluha, a napis mi jeden jediny dovod praco by si mal dostavat tie davky ktore dostavas!!!
Myslim ze vela tych tebou ospevovanych farmarov kradne drevo z lesa.Rodicia mali zahradu a tam bol les a furt tam takyto farmary pilili a kradli dreva.Ked nemaju moc penazi tak si vacsina z nich nema z coho kupit drevo a tak vacsina z nich zobere z lesa
Tak ale ja neviem sadit ani dojit kravy a podobne.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:30)
A mas sa tak strasne zle?Keby si videl ako sa mam po financnej stranke ja tak by ti hned bolo asi lepsie.
Tak ale ja neviem sadit ani dojit kravy a podobne.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:30)
A mas sa tak strasne zle?Keby si videl ako sa mam po financnej stranke ja tak by ti hned bolo asi lepsie.
Podľa mňa taktiež človek, ktorý je schopný pracovať a dobrovoľne nechce, nemá právo na akékoľvek dávky. (musí tam byť predpoklad, že práca je)
Ale aj keby som chcel pracovat,bez skoly by som si tazko nasiel pracu urad prace mi to jasne povedal ze to je tazke ked nemam skolu.Lebo dnes uz skoro vsade vyzaduju skolu.Teda aspon strednu alebo ucnovku ked uz ine nie no ja nemam ani to a to je tiez problem.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:33)
Aj ked existuju aj ludia bez skol co sa zamestnali ale to su take platy ze dru za minimalne mzdy.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:33)
Aj ked existuju aj ludia bez skol co sa zamestnali ale to su take platy ze dru za minimalne mzdy.
To že nemáš školu vôbec neprekáža tomu, že vieš držať krompáč, lopatu, prípadne behať s táčkami či prihadzovať do miešačky, prípadne zbierať bordel po meste, atď.
Ak práca je, mal by si pracovať, pokiaľ nemáš nejaké zdravotné či iné obmedzenia, ktoré by tomu zamedzovali. Ak napriek tomu všetkému by si dobrovoľne odmietal prácu, tak by som ti zrušil nárok na akúkoľvek podporu, čiže pokojne aj skap na ulici. Pokiaľ by si sa vydal cestou kradnutia, ok, ale budeš chytený a v novom systéme väzenia, ktorý by som zaviedol, by si si ťažkou prácou zarobil aj na svoj pobyt vo väzení a aj by si svojou prácou robil prospešnú činnosť pre spoločnosť.
Ak práca je, mal by si pracovať, pokiaľ nemáš nejaké zdravotné či iné obmedzenia, ktoré by tomu zamedzovali. Ak napriek tomu všetkému by si dobrovoľne odmietal prácu, tak by som ti zrušil nárok na akúkoľvek podporu, čiže pokojne aj skap na ulici. Pokiaľ by si sa vydal cestou kradnutia, ok, ale budeš chytený a v novom systéme väzenia, ktorý by som zaviedol, by si si ťažkou prácou zarobil aj na svoj pobyt vo väzení a aj by si svojou prácou robil prospešnú činnosť pre spoločnosť.
-
javatar
Hardcore addict
2todayy2:A mozes mi povedat co robis preto aby si sa zamestnal?
Existuju neprisposobivy ludia biely aj cierny a existuje prisposobivy cierny aj biely ako to sa nejak specialne vobec netyka romov prave preto vobec nechapem preco tu spajate s neprisposobivymi romov.Ked to nie je otazka etnika ani rasy
-
javatar
Hardcore addict
Lebo sa spravas ako neprisposobivy rom. Si nezodpovedny aj voci nam, aj voci sebe, aj voci svojim detom.
Je vela neprisposobivych bielych a vela prisposobivych ciernych tak preco tu riesite romov v tomto kontexte ved oni s tym nic nemaju.Vsade su ludia aj taky aj taky v kazdej rase v kazdom etniku.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:45)
Ci v bielom etniku alebo v ruzovom etniku proste etnikum nema nic spolocne s neprisposobivostou
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2011, 14:45)
Ci v bielom etniku alebo v ruzovom etniku proste etnikum nema nic spolocne s neprisposobivostou
No, ako vidím, moje názory týkajúce sa väzenského systému začínajú padať na úrodnú pôdu
....
A ešte k tomu vzdelaniu.... Môj najbližší spolupracovník (de facto zástupca) má skončenú tiež len základnú školu.... Ale bohovsky vidím rozdiel medzi ním a tu prítomným 2todayy2.... A síce rozdiel je v snahe.... Lebo môj človek dlho žil v Nórsku, plynne ovláda 3 jazyky a dá sa povedať, že chýbajúce papiere o vzdelaní nahradil schopnosťami a chuťou učiť sa nové veci a porozumieť im....
A o tom to je.... o chuti sa učiť, aby človek vedel a zarobil....
A to isté sa týka aj tej neschopnosti starať sa o dobytok či o rastliny.... Tiež to neviem, ale pokiaľ by som to potreboval vedeť, tak sa to proste naučím (z knižiek i praxou)....
Ale takýto systém myslenia je asociálom vzdialený, lebo ich núti k aktivite, premýšľaniu, odopretiu si vlastného komfortu....
A ešte k tomu vzdelaniu.... Môj najbližší spolupracovník (de facto zástupca) má skončenú tiež len základnú školu.... Ale bohovsky vidím rozdiel medzi ním a tu prítomným 2todayy2.... A síce rozdiel je v snahe.... Lebo môj človek dlho žil v Nórsku, plynne ovláda 3 jazyky a dá sa povedať, že chýbajúce papiere o vzdelaní nahradil schopnosťami a chuťou učiť sa nové veci a porozumieť im....
A o tom to je.... o chuti sa učiť, aby človek vedel a zarobil....
A to isté sa týka aj tej neschopnosti starať sa o dobytok či o rastliny.... Tiež to neviem, ale pokiaľ by som to potreboval vedeť, tak sa to proste naučím (z knižiek i praxou)....
Ale takýto systém myslenia je asociálom vzdialený, lebo ich núti k aktivite, premýšľaniu, odopretiu si vlastného komfortu....
Vela bielych je neprisposobivych a vela ciernych je prisposobivych.Ale nehovorim ze kazdy kto je na urade prace nechce pracovat.
Snazim sa byt dobry clovek to ze som si vybral taky zivot ma nerobi zlym.Nikomu neublizujem robite akoby som bol vrah alebo co.
Snazim sa byt dobry clovek to ze som si vybral taky zivot ma nerobi zlym.Nikomu neublizujem robite akoby som bol vrah alebo co.
-
tehla
Nechapem jak môže mať taky tupec vobec pristup na internet. Asi tam, kde sa „rodia peniaze“ sa mu skladaju, aby tu vypisoval tieto voloviny.
To kde si sa naučil takému mysleniu? V nejakej cigánskej osade?
To kde si sa naučil takému mysleniu? V nejakej cigánskej osade?
-
Iron-Eddie
Light Professional
On si v kuse melie to svoje! Že sa s nim ešte bavíte. Ani na otázky vám tu nevie odpovedať. Všetky posledné príspevky o jednom a tom istom!