Grafický tablet na kreslenie
Grafický tablet na kreslenie
Zdravím
Chcel by som sa trošku podozvedať o týchto tabletoch...
Chystám sa kúpiť vianočný darček sestre ktorá študuje na Vysokej škole odbor geografia.
Veľmi by sa jej zišiel takýto tablet ale otázka znie ona kreslí mapy tak že sa pozerá na papier vedla notebooku a myškou maluje obrysi a podobne.Myslím že keby si ten papier položila na ten tablet formátu A4 a tým perom to celé určite presnejšie prekreslila do PC a tam to už upravila podľa potreby.
A ďalšia otázka spravím si obrys mapy v pc cez nejaký software a chcem tam ešte podľa predlohy prekreslit rozdelenie tých máp do tých obrysov ale chcem aby nejaký pupák bol práve tu a nie tam neviem či ma rozumiete... je to možné?nebude ten tablet štrajkovať ked položím papier naň a budem kreslit na papier..?
ďakujem
Chcel by som sa trošku podozvedať o týchto tabletoch...
Chystám sa kúpiť vianočný darček sestre ktorá študuje na Vysokej škole odbor geografia.
Veľmi by sa jej zišiel takýto tablet ale otázka znie ona kreslí mapy tak že sa pozerá na papier vedla notebooku a myškou maluje obrysi a podobne.Myslím že keby si ten papier položila na ten tablet formátu A4 a tým perom to celé určite presnejšie prekreslila do PC a tam to už upravila podľa potreby.
A ďalšia otázka spravím si obrys mapy v pc cez nejaký software a chcem tam ešte podľa predlohy prekreslit rozdelenie tých máp do tých obrysov ale chcem aby nejaký pupák bol práve tu a nie tam neviem či ma rozumiete... je to možné?nebude ten tablet štrajkovať ked položím papier naň a budem kreslit na papier..?
ďakujem
Re: Grafický tablet na kreslenie
položiť papier na tablet a kresliť ide. druhú otázku nechápem. avšak neviem, či je ten tablet správne riešenie. ono je to na kreslenie ako také - obrázky, maľovanie a blbosti
imho by bolo lepšie to naskenovať a prekresľovať v nejakom vektorovom softe alebo to skúsiť zvektorizovať ako také
//možno by nebolo odveci toto: http://www.wacom.com/en/Products/Inkling.aspx
//možno by nebolo odveci toto: http://www.wacom.com/en/Products/Inkling.aspx
pozeral som aj ja tie wacom...vyzerajú dobre avšak snímacia plocha je dosť malá a formát A4 vyjde dosť draho až okolo 450 Euro a tolko už bohužial nemám...
Našiel som niečo takéto http://www.alza.sk/genius-g-pen-m712x-d150404.htm
Neviem čo na to hovoríš. ?
Našiel som niečo takéto http://www.alza.sk/genius-g-pen-m712x-d150404.htm
Neviem čo na to hovoríš. ?
tá "obrazovka" nie je obrazovka. je to veľká snímacia plocha 
na účely, aké si popisoval stačí aj onen genius. ak by chcela normálne kdesliť na trochu vyššej úrovni, tak prejde na wacom určite.
na účely, aké si popisoval stačí aj onen genius. ak by chcela normálne kdesliť na trochu vyššej úrovni, tak prejde na wacom určite.
Tak sa opravujem snímacia plocha
Takže by na to stačil aj onen genius a ak by chcela teda pokročiť v kreslení prejde na ten wacom...
A hovoríš teda, že nebude problém položiť na to papier a kresliť teda to obťahovať perom..nebude to v pc robiť nejaký bordel v tom danom kreslenom obrázku?
Takže by na to stačil aj onen genius a ak by chcela teda pokročiť v kreslení prejde na ten wacom...
A hovoríš teda, že nebude problém položiť na to papier a kresliť teda to obťahovať perom..nebude to v pc robiť nejaký bordel v tom danom kreslenom obrázku?
ak som položil papier na svoj wacom a behal po ňom perom, tak to prekreslilo v pohode. aj s prítlakom. ako na tom bude genius neviem. nemal by s tým mať problém
ak sa môžem spýtať aký máš model toho wacoma?
Bamboo fun medium pen&touch 
takže včera som objednal ten Genius čo som spomínal na začiatku rozhodol som sa preň pre to že nech si to vyskúša najprv a keď sa jej to bude páčuť tak neskôr si už aj sama kúpi niečo lepšie a kvalitnejšie.. :)Samozrejme po rozbalení a vyskúšaní hneď dám informácie. 
A curuj ďakujem za rady : K+ som už pridal.
A curuj ďakujem za rady : K+ som už pridal.
-
TGiJack
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Uz je to to uzavrete ale predsa skusim esta sa aj ja ozvat ...
co sa tyka obtahovania ,ziaden tablet by nemal mat stym problem , dokonca dost vela tabletov ma priamo nato vstavane uchytky alebo voliu pod ktoru si mozes ten papier umiestnit ...
a teraz podstatne veci .. u tabletu je dobre presne vedied naco ho budes pouzivat podla toho sa odvija dalsi vyber..
u tabletu nieje podstatna ani tak velkost snamacej plochy ale skor odozva aj ked sa kazdy to zanedbava ale nie kazdy tablet ma ju rovnaku a niektore su skromne poveda pomale ako slimaky , tak nieje odveci a trosilinku si priplatit (urcite to ocenis ked budes chciet nieco napisat rukou alebo si len tak kreslit)
co sa tyka obtahovania ,ziaden tablet by nemal mat stym problem , dokonca dost vela tabletov ma priamo nato vstavane uchytky alebo voliu pod ktoru si mozes ten papier umiestnit ...
a teraz podstatne veci .. u tabletu je dobre presne vedied naco ho budes pouzivat podla toho sa odvija dalsi vyber..
u tabletu nieje podstatna ani tak velkost snamacej plochy ale skor odozva aj ked sa kazdy to zanedbava ale nie kazdy tablet ma ju rovnaku a niektore su skromne poveda pomale ako slimaky , tak nieje odveci a trosilinku si priplatit (urcite to ocenis ked budes chciet nieco napisat rukou alebo si len tak kreslit)