Zdravim,
dneska ma prekvapilo viacero problemov s instalaciou Windows(ov), ktore hned popisem :
Domnievam sa, ze to zacalo asi pred tyzdnom a pol, kedy som napaloval CD-RW, ale za ten svet mi nechcela napalovacka napalit na CD viac ako 123 MB. Ok, povedal som si, ze je to stare zle cdcko, tak som skusil ine, ale tiez mi vyhodil error, len v inom percente. Vtedy som mal Mint LXDE a napaloval som v K3B, kde mi vyhadzoval najprv, ze nema permission to open the media a ked som upravil prava, tak mi vyhodil daky vseobecny error, s tym, nech skusim session at once... Tak som skusil to, ale zase mi vyhodil error, tentokrat s odporucanim, nech skusim TAO. Skusil som aj ine programy, ale tie mi davali zas a znova len errory...
Zmieril som sa teda s tym, ze asi mam doondenu mechaniku a pouzil som teda externu, samozrejme bez problemov.
Lenze pred vcerom som si svojou iniciativou nechtiac odpalil moju linuxovu instalaciu hranim sa s particiami a miesto piplania a opravovania som si chcel nainstalovat Win. Mam samozrejme licencie na XP, Vistu a 7.
Tak som skusil najprv Sedmicku, ale nastalo hned niekolko problemov :
1. Hned pri "Windows loading files" mi zmrzol s tym, ze mal nacitane, ale CD sa prestalo tocit a takto to zostalo dost dlho (cas som nemeral), tak som z nudy vysunul/zasunul CD-cko a tym sa to znovu rozbehlo. Dalsi problem nastal, ked islo o dokoncovanie instalacie kde sekol zase a kde sa k dakej aktivite zmohol az po stlaceni tlacidla on/off, kedy nejak na sekundu blikla hlaska, ze proces nemozno prerusit, ze je to kriticke, bla bla bla a potom sa znova rozbehol a restartoval. Dalsi problem bol pri vytvarani accountu, kedy mu to zasa trvalo vecnost, s tym, ze to nedokoncil a po restarte som mal po bootovani a loadingu Windowsu len cierny screen. Po resete po mne chcel, aby som vytvoril novy account s tym, ze som nemohol pouzit uz pouzite meno...
K tomuto dohodim este to, ze ked som to nechal bezat cez noc, tak som sa aj dockal, myslim tym, ze sa niektore tie kroky aj dokoncili, ale vacsinou som nemal trpezlivost az do konca, skusim este dnes vecer.
A btw. toto, az na male obmeny plati aj pre Vistu (Home Premium 32-bit)
2. Skusal som aj Win XP (32-bit Home), ale napalene medium mi "zamrzlo" pri "stlacte akukolvek klavesu na boot z CD" a nepomohlo ani vysunutie/zasunuite CDcka... Dalej som skusla boot z USB, nakopiroval som na kluc XP pomocou WintoFlash, ale to ani nenabootovalo, zostalo to visiet na konzole...Skusal som aj original CD, kde som sa dostal az po instalaciu, ale tam nevedel skopirovat vela suborov z CD, tak som to zrusil...
Externu mechaniku som nepouzil, lebo pri POST-e mi zostal system stat, asi nevedel rozpoznat tu mechaniku...
3. Je zaujimave, ze napr. Ubuntu 11.10 (aj skorsie verzie) mi hadze SquashFS error a skonci na konzole, podobne Ubuntu, ale Mint 11 aj s LXDE mi ide bez problemov, tak isto aj Puppy linux...
Pozeral som na google, ludia pisali cokolvek od chybnych medii, mechaniky vadnej RAM-ky, BIOS a neviem co vsetko este... Robil som teda memtest86+ (v1.70), priznam sa, ze som trochu netrpezlivy a zrusil som to asi na 96 percentach, avsak bez chyb...
Chcel by som teda vediet, co si o tom myslite, popr. navrhujete. Dufam, ze som sa dokazete prekusat cez ten popis. Diky moc
P.S.: Mam ASUS A9RP
Intel Celeron M440 1,86 GHz
2x512 MB non-ECC DDR2 RAM
40 GB IDE HDD
mechanika MATSHITA DVD-RAM UJ-850S
boot problem(y)
Re: boot problem(y)
Ak ti to takto mrzne , tak by som to tiež videl na chybnú ramku. Ale píšeš , že MINT aj PUPPY ti nainštalovalo , tak neviem ...
Memtest je už minimálne vo verzii 4.00 alebo aj vyššie ?
Skús vybrať jednu ramku a inštalovať len s jednou.
Memtest je už minimálne vo verzii 4.00 alebo aj vyššie ?
Skús vybrať jednu ramku a inštalovať len s jednou.