denné svietenie/ zapojenie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: denné svietenie/ zapojenie

Príspevok od používateľa Michaelo »

Teraz nehovorim o tom co mas ty no mne prepojili obycajne svetla na kabel vychadzajuci z alternatora. A ked mi dobija tak sa mi po nastartovani zapnu svetla, ak nedobija tak sa nezapnu a hned aj viem ze je problem ;) + to mam tak fajn ze dialkace mozem zapinat bez toho aby som musel este zapinat svetla rucne (tym otocenim kolieska).
stuka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stuka »

Normalne mi denne svietenie po vypnuti motora zhasnu po cca 5s avsak uz sa mi 2x stalo, ze nezhasli vobec. Nestretol sa stym uz niekto?
minko010
Novice
Novice

Príspevok od používateľa minko010 »

zdravim, chcel by som sa spýtať, namontoval som led denné svietenie len mam problém s červeným + káblom, neviem kam ho zapojiť aby sa mi pri naštartovaní rozsvietili Ledky. Keď ho mam na + batérii tak svietia stále a chlapik čo som od neho kupoval tak mi povedal že ho mam zapojiť na štartér, len sa bojím aby som nedorafal štartovanie. Prosím poradte kam ho zapojiť. Mám Citroen C3
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja osobne som ho zapojil na vahu vzduchu
po viac ako roku ziadny problem
minko010
Novice
Novice

Príspevok od používateľa minko010 »

a kde to nájdem?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

nevravim ze to mas napojit tam, uviedol som ti len priklad :)
vahu vzduchu najdes pred skrtiacou klapkou, je to take plastove kolienko, do ktoreho ide snimac
WoRTh3R
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WoRTh3R »

Dobrý deň prajem,
kúpil som prednedávnom LED denné svietenie z inzerátu. Nemajú modul (z každej ide len červený a čierny káblik) a neviem si s tým dať rady. Chlapík mi poradil, že mám kúpiť toto relé - http://www.eleshop.sk/predaj/412/Prepin ... RELE-V15/#. Kam naň majú ísť jednotlivé kábliky? Videl som, že sa to tu už riešilo aj som videl schému len by som sa chcel spýtať, či to tak bude fungovať aj mne podľa toho. Poraďte mi prosím.
Anielicekkk
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Anielicekkk »

ale ja mam iba dve kable minus a plus a nie tri ako tam ukazuje čo mi poradite?? dakujemm
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mam denne svietenie uz dlhu dobu, zapajal som ho sam a zapojil som ho tak, ze po zapnuti parkovaciek sa denne vypne, poslednu dobu, aj rok dozadu som si uz vsimol, ze niektore auta, ktore maju zabudovane denne z vyroby, tak ze sa im po zapnuti stretavacich svetiel denne nevypne, mozem si to upravit tak aj ja?
je to legislativne mozne?
alebo aspon, aby sa nevypli ked sa zapnu parkovacky, ide mi teda hlavne o to, aby mi popri dennom svieteni svietili aj zadne svetla, hlavne teraz kvoli pocasiu, lebo je ake je
teda je to dovolene?
napr http://drahovsky.blog.sme.sk/c/250025/N ... zadne.html
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Podla sucasnej smernice pri dennych nesmu svietit zadne, avsak vo verzii predtym mohli. Teda zalezi, kedy boli vyrobene a ako boli homologovane.
Ked si vsak dorobis denne svietenie, tak ti musi svietit podla aktualnej smernice - teda tak ako to mas teraz. Ak to prerobis mozes dostat pokutu, neprejst stk,...
V tychto dnoch je uz vsak znizena vidielnost, hmla, opar, jemny dazd/snezenie... to je vsetko su podmienky, za ktorych by sme aj podla vyhlasky z roky 19xx museli svietit stretavackami.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

cize z prerabania nic hej? :? ... smernice more... ved to nie je na skodu, ked pri dennom svieteni svietia aj zadne cervene
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja som tiez chces cez diagnostiku nastavit, aby mi pri dennych svietili aj zadne, pretoze som tiez nazoru, ze ani tie zadne nie su na skodu. A dostal som odpovede, ze denne svietenie je o tom, aby mi svietili len predne svetla a ze to mam nechat tak. A tak som to aj nechcal.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Mne pri polohe svetiel DLR (Daytime Running Light ) svietia aj zadné svetlá. Je možné že za to môžem dostať pokutu? Nič nebolo menené ani nastavované, je to tak od výroby.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

urcite to nie je dovod na pokutu... v pripade svietenia stretavackami tiez svietia zadne svetla, je to samozrejme v poriadku...
Gitarista001
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gitarista001 »

CheZteR napísal:mam denne svietenie uz dlhu dobu, zapajal som ho sam a zapojil som ho tak, ze po zapnuti parkovaciek sa denne vypne, poslednu dobu, aj rok dozadu som si uz vsimol, ze niektore auta, ktore maju zabudovane denne z vyroby, tak ze sa im po zapnuti stretavacich svetiel denne nevypne, mozem si to upravit tak aj ja?
je to legislativne mozne?
alebo aspon, aby sa nevypli ked sa zapnu parkovacky, ide mi teda hlavne o to, aby mi popri dennom svieteni svietili aj zadne svetla, hlavne teraz kvoli pocasiu, lebo je ake je
teda je to dovolene?
napr http://drahovsky.blog.sme.sk/c/250025/N ... zadne.html
No ak si vsimnes auta z vyroby denne svietenie sa nevypne ale znizi intenzitu svietenia a funguju len ako pozicne (parkovacie) svetla.
Ja som mal predtym tieto dorabacky aj s funkciou pozicnych svetiel..ibaze fizli ma furt zastavovali a pri poslednom zastaveni mi povedali ze ich nezaujimaju ziadne Ecka v kruzku :D . Tak som ich demontoval a vymenil som si hlavne svetla ktore mali denne svietenie v sebe.

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 15:04)
Vedeli by mi niekto poradit ohladom zapojenia denneho svietenia ? Podla navodu som mal zapojit modul v ktorom je "casove rele" a funguje to tak ze po nastartovani modul caka par sekund kym sa motor nastartuje ustabilizuje napatie a nakoniec svetla necha 1 minutu zapnute po nastartovani motora. Problem vidim v tom ze modul ma len 2 kable + a -. Teda da sa zapojit len na baterku no nesnima ci je otoceny klucik. Zapina svetla "po nastartovani" ked pocas bezania motora kolise napatie tak ako vacsina modulov pri dennych svetlach. Problem vznika ze takyto modul svetla zapne pri bliknuti dialkovymi, pri odomknuti auta alebo pri pocuvani radia ked zvyraznim basy. Teraz mam svetla zapojene na spinacku. Chcel by som pouzit vyhody tohto rele no spinacku pouzit nemozem lebo po vypnuti motora sa v nej uz nenachadza napatie. Potreboval by som nieco ako casove rele a to ze po nastartovani by svetla zoplo po 10 sekundach a zhasnutim motora by ich vyplo po 1 minute. Viete mi neco poradit ci taketo nieco existuje ? Hladal som po nete dost a nemozem nic co by mi vyhovovalo najst.

Zatial to u mna vyzera takto:
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja sa pochvalim s mojim napadom, aj ked to mozno niekomu bude pripadat ako debilina, no mne celkom nie... som jeden z tych typov ludi, ktori si svoje auto nezhovaduju nejakym dennym svietenim, teda nechcem si ho tym zhovadovat ze to budem montovat do mriezky naraznika a podobne. ziadne prisposobovanie lamp ani nic... stretavacie svetla mam xenony, dialkace H7, hmlovky H7... co som si vsimol, ze ak som isiel pocas hmly na xenonoch a zapol som predne hmlovky, tak som nezbadal ziadny rozdiel. tak sa mi zrodila v hlave predstava, ze si spravim z hmloviek denne svietenie...

tak som objednal H7 LED ziarovky, ktore zalozim do hmloviek a ku kazdej hmlovke doletujem jeden kabel, ktorym tam potiahnem spinanu stavu (+). Tym padom, ked otocim klucom, tak sa mi v hmlokach rozsvieti denne svietenie. zapnem parkovacky a denne zhasne, povytiahnem vypinac (auto z VW koncernu) a zapnu sa hmlovky (rovnako ako keby svietili denne). ja si to urcite spravim takto.. moj napad premenil do reality kamos na Passate B5,5, s tym rozdielom, ze on cele hmlovky rozobral, vyhodil creva (gyroskopicku cocku, ziarovku, kadejaky drziaky atd) a do hmlovky vlozil celu lampu denneho svietenia (okruhla lampa so 4 ledkami o priemere tusim 55mm) a funguje to super... A ak sa pytate, ci tie ziarovky budu dobre svietit, tak mozem povedat, ze urcite ano, lebo v spiatockach mam toto BA15S 7W cree LED a svietia velmi velmi dobre.. Dokonca jeden z kamosov ich ma na AUDI A4 Avant 2007 zalozene v dennom svieteni a tiez super :)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

nj,ale cez tk to budes musiet dat do povodneho stavu,teda ak tam nemas znameho,no a pri pripadnej kontrole zelenacov sa nevyhnes strate urcitej sumy € :wink:

Urcite si povies,ze kamosi to tak maju a doteraz mali stastie,no nahoda je svina.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Tak ako pise tacosi pokial nemas svietenie spravene cez firmu na to urcenu ako folie a nebudes mat doklad o tom 60 e a technicak.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Ice , drl nemusi byt montovane firmou,,,ale na mv nesmies pouzit neschvalene drl,tak ako aj kadejake ledziarovky,ktore sa davaju miesto originalnych.
Gitarista001
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gitarista001 »

Fuxxo: Co sa tyka tvojho zapojenia a tahanim kabla, nemusel si ho absolutne tahat ku hmlovkam. Teda ak zoberem do uvahy ze mas rovnaky spinac svetiel ako tvoj kamos v passate B5,5. Staci vybrat spinac a prepojit PIN 6 a 8. Ja som to zapojenie robil aj na passate B5,5 aj na oktavii 1 a funguje to rovnako ako pises.
Napísať odpoveď