nenabootuje sa mi windows 7

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
5sebo5
Medium Expert
Medium Expert

nenabootuje sa mi windows 7

Príspevok od používateľa 5sebo5 »

Mam taky problem, ze mal som nainstalovany na disku Windows 7, kde som mal disk rozdeleny na dve particie C a D + ta 100 MB ktora tam musela byt....
neskor som si vsak nainstaloval aj Ubuntu ktoremu som uvolnil particiu asi 13 GB a tam sa nainstaloval.

pri spusteni pc som mal na vyber ci ubuntu alebo windows, avsak ak som nevybral nic tak sa po chvilke ako prve spustilo ubuntu.. ale ja som vecsinou pouzival ten windows takze som tam musel stihnut prekliknut.

lenze po case na tom ubuntu nieco neslo a aj tak mi ho netrebalo tak som chcel celu tu particiu s nim vymazat a pripojit k partiicii D ...
vo windows v sprava pocitaca abo nejako tak som si zmazal particiu takze ostala znazornena ciernou farbou ako volna particia alebo tak nejak.
zatial vsetko v poriadku.. ked som chcel zvecsit tu particiu D, tam sa to robi ze rozsirit particiu abo nieco v tom zmysle... ale nedalo sa na to kliknut. tak som to nechal tak a vypol pc.

Po tomto namahavom uvedeni do problematiky je tu jeden konkretny problem a to:

ze ked som znova chcel zapnut pc tak sa mi to uz nepodarilo... proste nechcelo nabootovat windows vypisuje len hlasku za ktoru sa da pisat... neda sa nic kliknut len F2 prejst do biosu
nejako nejde ani ubuntu znova nainstalovat.. tak teraz bezim na live ubuntu... mohol by mi niekto pomoct s tymto problemom???
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: nenabootuje sa mi windows 7

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

S dualbootom suvisia taketo problemy. Najrychlejsie to vyriesis zrusenim particie C a tej 100MB, vytvorenim noveho C-cka znovunahodenim sedmicky na C-cko.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Jaro, najrychlejsie? :shock:

do prikazoveho radsej zadaj

bootrec /fixboot
aj
bootrec /fixmbr
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Neviem, ci je to urcene aj pre tento pripad, pretoze v predchadzajucom clanku bolo tych problemov a prikazov viac, ale OK vyskusam najblizsie.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Predsa len máš na HD v cene recovery partíciu W, nie? Linux je predsa len pre odborníkov, a stačí ho zrušiť, nie? Bežne sa to dá. Ale neviem takmer o nikom, ktorý zruší Linux, to je ozaj iné kafe. Ale nie pre hráčov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jarda.j napísal:Predsa len máš na HD v cene recovery partíciu W, nie
nie
Napísať odpoveď