Tazsie sa preraduje
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tazsie sa preraduje
no mne s tou 1-kou robi nieco podobnee napr. idem po ulici kde je daj prednost v jazde tak pribrzdim a chcem dat do 1-ky ked postojim aby som hned mohol ist, ale vecsinou mi ide do tej 1-ky dost tazko.. ale dat sa tam da vzdy.. a zistil som ze ked auto postoji (uplne) tak ide do tej 1-ky uplne bez problemov.. chystam vymenu oleja niekedy tento mesiac tak som zvedavy ci to nieco pomoze..
-
Grim
Darca
...nebude to tým, že ideš na jednotku veľmi rýchlo?...mne tam tiež dvojka nebehne, keď sa rútim 80 z kopca...
-
RATZINGER666
Darca
suffel: skus aj ty pred zaradenim 1q vyhodit do neutralu, pustit spojku, znova ju stlacit a skusit zaradit tu 1q...
-
Suffel
Guru
tiez som nad tym uvazoval ze ma ta prevodovka nejako "blokovanu" 1-ku.. ale tak davam ju co ja viem pri 20-30km/h (asi aj to je moc) proste ako dochadzam na koniec ulice a pribrzdujem tak sucasne chcem dat 1-ku ked postojim aby som uz len pustil spojku a vysiel z ulice.. ale na 1-ke dam necelych 60km/h takze by tam mala ist aj pri tej 30-ke..
RATZI - toto som este neskusal ale urcite vyskusam... toto mi zase pomaha pri spiatocke pretoze focus nema spiatockovy synchron preto treba vyrovnat otacky v prevodovke aby isla zaradit, tak vtedy to riesim takto s pustanim spojky..
//btw ked mi to takto pojde tak je chyba kde? v prevodovke?
RATZI - toto som este neskusal ale urcite vyskusam... toto mi zase pomaha pri spiatocke pretoze focus nema spiatockovy synchron preto treba vyrovnat otacky v prevodovke aby isla zaradit, tak vtedy to riesim takto s pustanim spojky..
//btw ked mi to takto pojde tak je chyba kde? v prevodovke?
-
RATZINGER666
Darca
synchron nemusi byt prave ani na 41q... system blokovania je podobny, ako pri spiatocke, nad urcitu rychlost to tam proste nezaradis... ked sa rozbehnes na 1q 60kmph, neznamena to este, ze Ti tam v 30kmph rychlosti musi ten kvalt skocit... bezne sa pouziva do 10-15kmph, potom staci aj 2q...
-
Suffel
Guru
jasne chapem ta co chces povedat.. tak ako nechodim bezen na 1-ke 60km/h to je jasne.. ja len ze tolko ta prevodovka na 1q da.. no a ci ma 1-ka synchron fakt netusim ale zda sa mi ze u focusov nemali len spiatocky preto tam bol problem z ich zaradovanim.. ale inak to radenie 1-ky nejako neriesim ked zastanem tak mi tam krasne ide takze som si zvykol postat supnut 1-ku a ist.. 
-
RATZINGER666
Darca
ak sa bavime o vyssich rychlostiach, problem nie je v podstate v prevodovke, aj ked je to vinou jej opotrebenia... v novom aute Ti tam skoci 1q takmer kedykolvek, ale uz po par tisic km tomu tak nie je... cize nie je to chyba, je to tak dimenzovane, na vine je cap niektoreho tiahla... keby tam neskakala pri nizsich rychlostiach, je to uz problem - ako pisem vyssie - bud spojky alebo prevodovky... diagnostikuje sa s vypnutym motorom - ak skace, je to spojka, ak neskace, prevodovka... chyby spojky opisujem vyssie, v prevodovke najcastejsie olej, tiahla, capy, synchrony, atd., proste ide sa od toho najlacnejsieho... kazdy symptom zodpoveda nejakemu konkretnemu problemu...
-
Michaelo
Hardcore addict
Ok. Vďaka za opravu v inej téme. Ja som sa sekol a všade som písal prevodovka namiesto SPOJKA (ako keď som raz hovoril Kondenzátor namiesto Alternátor - jo bolo to trápne)
Takze som si opravil prispevky.
Takze skontroluj si ci nemas nieco so spojkou. Mne vymena spojky pomohla a zaradujem uz len koncekmi prstov (aj ked niekedy sa trosku zdraha ale ked pouzijem dlan (zas ju tam netisnem jak blb) tak to iste v pohode)
Takze som si opravil prispevky.
Takze skontroluj si ci nemas nieco so spojkou. Mne vymena spojky pomohla a zaradujem uz len koncekmi prstov (aj ked niekedy sa trosku zdraha ale ked pouzijem dlan (zas ju tam netisnem jak blb) tak to iste v pohode)
-
Suffel
Guru
RATZI - ak ti mam uprimne povedat zakial to chodi tak to neriesim.. je to uz starsie auto takze nemoze byt vsetko na nom v 100% stave a este bolo aj dovezene.. jedine co potrebujem a chcem spravit je vymena toho oleja lebo viem ze ho tam je urcite malo za studena ked radim obcas citim ako zapadavaju doseba zuby na riadiacej pake... a toto nam presne robilo aj na 206-ke ked bolo malo oleja v prevodovke..
Michaelo - spojka neviem ta vypada ze je OK aspom zatial.. tak ako si popisoval nam tiez odisla spojkova lamela na Boxeri ze sa nedalo vobec zaradit 1q ani 2q.. a tie konceki prstov mi ani nespominaj
v lete som mal mokre ruky a tiez som isiel radit z koncekami prstov a tak prudsie a sa mi vysmykla ruka a spolujazdec skoro dostal laktom
..
Michaelo - spojka neviem ta vypada ze je OK aspom zatial.. tak ako si popisoval nam tiez odisla spojkova lamela na Boxeri ze sa nedalo vobec zaradit 1q ani 2q.. a tie konceki prstov mi ani nespominaj
-
Eru
Light Professional
Ratzi, robi to iba ked stojim co bude tym ze je to 1, naco totiz zaradovat 1 ked idem
na inych rychlostiach vydava len trocha odpor, aj to uz len pri 2. Cize 1 je na tom najhorsie. a vyslapnutie spojky nepomaha, to jedine na spiatocke ked idem zaradit tak niekedy musim lebo ju tam proste nedam ani ako bolo uz povedane "kladivom"
-
RATZINGER666
Darca
Suffel: ak citis zuby na pake a sem tam to aj skripne, moze to byt aj priznak prasknutej vidlice... uvidis, ak sa to bude zhorsovat... ak to bude ono, zacnu sa Ti tazsie radit rychlosti, skrkat bude kazda, nebude sa dat vyhodit kvalt atd.
eru: dufaj, ze je to len olejom... skus vymenit a uvidis... vyskusaj este radenie bez spojky, to by malo vylucit chybu v prevodovke...
eru: dufaj, ze je to len olejom... skus vymenit a uvidis... vyskusaj este radenie bez spojky, to by malo vylucit chybu v prevodovke...
-
Suffel
Guru
ktoru vidlicu teraz myslis v prevodovke?.. zatial pozorujem iba tie zuby zacalo to cca tri tyzden dozadu ale robi to len sem tam nie pravidelne.. skripanie som nepocitil.. inak teraz si akurat spominam dva krat sa mi stalo uplnou nahodou ze som z 3-ky vyradil bez spojky a bez zaskripania.. proste isiel som auto predomnou prudsie zabrzdilo ja som tiez sliapol na brzdu a paku som dal do neutralu bez toho aby som sa dotkol spojky uvedomil som si to az pri pohinani sa ze ja som pri vyradeni nepouzil spojku..
-
Michaelo
Hardcore addict
No u nás to spravilo na Hiundai i50 (alebo nejak tak, bola to dodavka) a na mojej octavii a este na jednej kare. Vsetky mali presne okolo 200k KM (okrem toho Hiundaya, ten mal viac ale to je irelevantne kedze s nim oco jazdil holandsko a s5 kazde dva mesiace)Suffel napísal:Michaelo - spojka neviem ta vypada ze je OK aspom zatial.. tak ako si popisoval nam tiez odisla spojkova lamela na Boxeri ze sa nedalo vobec zaradit 1q ani 2q.. a tie konceki prstov mi ani nespominajv lete som mal mokre ruky a tiez som isiel radit z koncekami prstov a tak prudsie a sa mi vysmykla ruka a spolujazdec skoro dostal laktom
..
No mne sa toto stalo raz ale ja som si tresol ruku o palubovku
-
Suffel
Guru
ako chalani uz pisali v inych temach vsetko zalezi od stylu jazdy a od tras ktore auto jazdi.. brat ma v robote Ducato 3.0 MTJ ktore jazdi 90% dialnice a teraz je na nom cez 300 000km bez vymeny spojky a aj bez nejakej vaznejsej opravy..
-
RATZINGER666
Darca
to je spojkova vidlica vypinacia... ma to viacero, napr. zasuvacia, vysuvacia, otocna, rotacna atd.... pri vyradovani bez spojky nemusi skripat, ani mne neskripe...
-
Suffel
Guru
jasne uz viem ktoru myslis.. tak dam si nato bacha ze ako sa to bude spravat.. teraz este idem menit zadne loziska a ten olej v prevodovke tak dufam ze nebudu dalsie vydavky navyse..
//a diky za rady..
//a diky za rady..
-
RATZINGER666
Darca
dufam aj ja