Kindle 4 or Kindle Fire

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Blade.m
Medium Star
Medium Star

Kindle 4 or Kindle Fire

Príspevok od používateľa Blade.m »

Cau, chcel by som sa opytat, ze co sa viac oplati? Chcel by som to predovsetkym na citanie, ale sem-tam by sa zisli funkcie tabletu...Ak mi odporucite Kindle 4, tak nepockat este ci s cenou nepojdu dole? Dik :)
jojinkho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Kindle 4 or Kindle Fire

Príspevok od používateľa jojinkho »

Nie Kindle nepôjde s cenou dole, nemá prečo. Je to naozaj minumum z minima ceny. Čítačku by som ako tablet nevyužíval to skôr tablet ako čítačku, ale ani to nie.
Neviem ako si sa venoval informáciám o E-ink čítačkách. Ak nevieš čo je E-ink tak si pozri v Googli a zistiš že klasická čitačka nemôže byť tablet.
Ak sa chceš povenovať tomu viac, mám dosť informácií, sám ju aj vlastním.
LCD a E-ink sú dve úplne odlišné technológie. E-ink prirodzený pre oči - nesvieti ako LCD,je čitateľný na slnečnom svetle, a nespotrebuváva energiu, iba pri otočení strany pričom LCD stále.
Ja by som Amazon ako taký neodporúčal, síce nie je odpad, ale kvlaitu je úmerná cene. Sú ľudia, ktorým Kindle 3 sa pokazil, mrzne, odlupáva sa kryt atd. atd.
Ja sám vlastním SONY, čo je SONY máš zaručené že je kvalitné, dobre spracované oproti Kindle oveľa lepšie....Nechce sa mi detaily až tak opisovať zatiaľ.
Skús si pozrieť niečo tu : http://store.sony.com/webapp/wcs/stores ... ble_Reader
Ak by si mal nejaké otázky buď google alebo ja
Blade.m
Medium Star
Medium Star

dik :), len trošku sme sa nepochopili...písal som, že sa rozhodujem medzi čítačkou a tabletom...že to chcem predovšetkym na čítanie, ale sem-tam by som chcel využiť aj nejakú tu funkciu tabletu...číže preto sa pýtam, že čo sa viac oplatí či tablet alebo čítačka...E-ink viem, že to je ako papier, že v tme si na to musím svietiť ak by som chcel čítať a tak...pozriem ten Sony, ak by niečo, tak sa ti ozvem :), zatiaľ dik :)
TheMatterrss
Light Expert
Light Expert

Kindle 4 or Kindle Fire

Príspevok od používateľa TheMatterrss »

by som odporučil tablet ;) ( ja mám ipad 2 a som nadmieru spokojný ) len tablet ide už trocha viac d financií...to zavisi aj d toho aky mas financni strop. Aj ked podla mna je na cktanie najlepšia aj tzk papierova knižka :)
Blade.m
Medium Star
Medium Star

s tym suhlasim, ze knizka je najlepsia...len je dost knih aj v podobe e-book a najdu sa aj zadarmo a zas tlacit to, to je take divoke :D...ja sa bojim toho, ze by som si kupil tablet a keby som cital, tak po chvili by ma zacali boliet oci, pripadne hlava z toho, ze do toho stale pozeram :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Mňa z iPadu po polhoďke čítania začali bolieť oči. Môže to byť individuálne, no aj tak má každý niekde hranicu. Aj keď sa dá na iPade znížiť jas, stále to nie je ono. Chcel by som vidieť už naživo ten displej, s ktorým priśiel Amazon.
Blade.m
Medium Star
Medium Star

Tiež som strašne zvedavý na ten Kindle Fire, má výjsť teraz 15. novembra
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Co si taky zvedavy na klasicky LCD displey?:)
TheMatterrss
Light Expert
Light Expert

Kindle 4 or Kindle Fire

Príspevok od používateľa TheMatterrss »

tsk na ipade sa da citat ....bolesti su podľa povahy:D...ale šak si chod ipad vyskusat do nejakeho apple shopu(u mna v KE mas vsetky apple veci na oskusanie )...s timy ebookmi némám skúsenosti ale nejako mi to neni sympaticke ;)
jojinkho
Medium Star
Medium Star

E-ink je skoro ako normalna kniha, akurat sa da nastavit velkost pisma a dalsich 1000 vyhod
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak dnes som ten E-ink displej videl naživo a bol som dosť ohromený. Hlavne si netreba mýliť Tablet a E-book čítačku. Jednak e-book je iba na čítanie v prvom rade (aj ten web nie je plnohodnotný) a po druhé líšia sa aj cenovo. Ale späť k displeju. Vyzerá to ako text na tmavšom papieri (nie biely podklad). Až som zostal zaskočený keď do toho ťukol a text sa zmenil. Jednak, že displej nijako nesvieti, z čoho bolia najviac oči pri LCD a naozaj sa to číta veľmi príjemne a je to pekne ostré. Normálne som nad tým začal uvažovať. Ešte keby to tak vedelo excel, čo by som do roboty potreboval. No nič, jednoznačne si to treba skúsiť naživo. Mňa to veľmi oslovilo, ale určite by som bral origos z Amazonu a nie tuto predražené kusy.
Blade.m
Medium Star
Medium Star

však to ja som tiež videl Kindle 3 keyboard a tá ostrosť textu bola perfektná...ono to podporuje doc, číže nejaký convertor a máš to :wink: ...ja ho idem z amazonu objednávať buď tento alebo budúci týždeň, priamo z amazonu to bude stať cca 115 € aj s dovozom
jojinkho
Medium Star
Medium Star

johny541 napísal:Tak dnes som ten E-ink displej videl naživo a bol som dosť ohromený. Hlavne si netreba mýliť Tablet a E-book čítačku. Jednak e-book je iba na čítanie v prvom rade (aj ten web nie je plnohodnotný) a po druhé líšia sa aj cenovo. Ale späť k displeju. Vyzerá to ako text na tmavšom papieri (nie biely podklad). Až som zostal zaskočený keď do toho ťukol a text sa zmenil. Jednak, že displej nijako nesvieti, z čoho bolia najviac oči pri LCD a naozaj sa to číta veľmi príjemne a je to pekne ostré. Normálne som nad tým začal uvažovať. Ešte keby to tak vedelo excel, čo by som do roboty potreboval. No nič, jednoznačne si to treba skúsiť naživo. Mňa to veľmi oslovilo, ale určite by som bral origos z Amazonu a nie tuto predražené kusy.
Ak je nova generacia = pearl displeje cize u amazonu a SONY tak je to skoro biely podklad
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ja som videl iba ten skoro prvý Amazon Kindle. Neviem presné označenie, ale nemal až taký veľký displej a mal klávesnicu pod nim, na ktorú si ale majiteľ dosť sťažoval, že na nej veľa písať nemôže, lebo je to nepohodlné.

Ale pokiaľ, ako hovoríš, je podklad v nových generáciach už skoro biely, tak to len a len kvitujem. Veľmi sa mi páči E-ink displej.

K tomu konvertovaniu .doc. To by asi nešlo, je som myslel skôr niečo ako excelovský editor.
Napísať odpoveď