Nefungujúce funkčné tlačidlá na notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nefungujúce funkčné tlačidlá na notebooku

Príspevok od používateľa Stoporko »

Aj napriek troška sebe si odporujúcemu názvu témy, máme daný problém. Priateľka má nový netbook - HP mini 5130. Dodaný bol bez OS a akýchkoľvek driverov. Nahodili sme tam legálny win xp pro, z netu stiahli všetky dostupné ovládače a na netbooku nefungujú tlačidlá na nastavenie jasu, zvuku... proste klasická kombinácia Fn + niečo. Kukli sme do Biosu, tam sa dá nastaviť či sa má používať kombinácia Fn + Fniečo alebo len Fniečo. Skúsili sme oboje, ani jedno nefunguje. Na netbooku sú taktiež zvlášť tlačítka pre spustenie internetového prehliadača a mailového klienta pri vypnutom notebooku - je to skvelá vec, nemusí nabiehať celý OS - no ani tie nefungujú! Prosíme o radu - win sme už raz preinštalovali a nepomohlo. Kde môže byť problém? CHýba nám niektorý ovládač? - ktorý

Vďaka, K+
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Nefungujúce funkčné tlačidlá na notebooku

Príspevok od používateľa jarda.j »

Ovládače konkrétneho zakúpeného NB sú na inštalačnom CD ku notebooku. A keď sa zapatrošilo, potom na www výrobcu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jarda.j - asi si si zle prečítal môj príspevok :) K tomu netbooku nebolo dodané žiadne cd/dvd. Okrem toho, ten stroj ani nemá cd/dvd mechaniku :) Takže čo s tým? Taktiež som písal, že zo stránky výrobcu sme už stiahli všemožné ovládače a nepomohlo, no možno sme niekde spravili chybu - nenainštalovali sme napr. "ovládač" bios upgrade a podobne. Môže to byť tým?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mám uplne rovnaký problém, na eeepc mi nefunguje Fn+F10,F11 a F12, co su tlacidla na anstavenie zvuku, vsetky ostatne napr. na jas funguju, ale nezobrazuje mi animaciu na monitore :?
a skusal som z webu instalovat drivery z roku 2010 na chipset, nvidia graphic a aj realtek
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Stoporko: S tymtito ovladacmi z HP stranky ti musia tie tlacidla ist:
http://goo.gl/pwhpX

Presnejsie ovladace pomenovane HP Hotkey Support
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Soviet - tie sme tam dali a nejde to :( Teraz mi napadá - nahodili sme tam drivere pre win XP home. Priateľka má XP pro. Môže to byť tým? Niktoré drivere som preinštaloval na XP pro, no stále nič. Ešte mi napadá znova reinstal windows, nahodiť len tie správne ovládače na XP pro a modliť sa :) SKúsime aj update Biosu - no na HP stránke sú dva, ktorý z nich vybrať?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hmm..Mam sam HPcko a po tych driveroch sa mi to pod Win7 rozchodilo, takze malo by to ist aj pod Xpckom. Je mozne, ze je tam daky rozdiel medzi Pro a Home, ale az tak v to neverim.
Co sa tyka BIOSu, tak HP Notebook System BIOS Update je na update biosu (bez toho ROM v zatvorke).
Este chod preistotu do Control Panelu --> System --> Hardware --> Device Manager a pozri ci ti tam ziadny ovladac nechyba (t.j. nieje s otaznikom).
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Podľa odkazu "Soviet" http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=1093 by to malo ísť aj na XP. Ale predsa len, s OS je to o málinko drahšie... a nainštalované. A s W licenciou. A že nedávajú CD ku NB - reklamuj.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jarda.j: Ked si vyslovene kupis NB bez CD, tak nemas co reklamovat. Nemaju ti dovod davat CD, ked tam nemas system a nechces ho. To uz ide mimo ich kompetencie. Daj potom vediet Stoporko, ci sa ti to rozchodi.
Dolezite je niekedy aj dodrziavat, ze ako prve nainstalujes ovladace Chipsetov a az potom sa pustas do grafiky atd.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Neviem, iba som stále mal na predaj v baleniu aj CD. Azda sa to zmenilo. Takže www výrobcu. Ale XP už neide cca rok? Podpora W7.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jarda.j - asi ťa nechápem alebo je chyba niekde v "éteri." :) Pokiaľ nemá netbook CD mechaniku, načo budú k nemu dávať CD s ovládačmi? Súčasne - krabica bola originál zaplombovaná. Písal som, že aj po inštalácii origo driverov z HP stránky nám to nefunguje.
A o čom ty točíš - podpora XP vs. 7? :) Máme tam legálny XP pro a sme spokojní, nemáme chuť na tak relatívne slabom stroji spúšťať win 7 - aj keď sa musím priznať, už som sa pohrával s myšlienkou tam nahodiť nejakú "legálnu" sedmičku.

Soviet - vďaka za tip - poskúšame reinstall winu, updatneme bios a potom nahodíme drivere - začneme s chipsetom. Nevedel som, že tým sa má začať ako s prvým (na svojom bývalom i súčasnom notebooku som ovládače inštaloval vo viac-menej náhodnom poradí, proste ako boli postupne v ponuke na inštalačnom CD)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Chcem pomocť.

Nemáš orig, lebo píšeš, že BEZ SW. Na 1 PC 1 OS, alebo multilicencia, a niesom za BSA.

CD je nezávislé na PC, lebo ku PC patrí. Drivery ku MB. A že tam nemáš CD/DVD? Hračka? Tak USB a odborník. a máš to.

Update Bios - azda nie. Máš predsa nový NB.

W7 - azda áno, ale mohol si to mať pri kúpe NB takmer gratis. Teraz cca + 110 Eur...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

CheZteR napísal:mám uplne rovnaký problém, na eeepc mi nefunguje Fn+F10,F11 a F12, co su tlacidla na anstavenie zvuku, vsetky ostatne napr. na jas funguju, ale nezobrazuje mi animaciu na monitore :?
a skusal som z webu instalovat drivery z roku 2010 na chipset, nvidia graphic a aj realtek
Na eee je to bezne. Treba manualne zapnut zvukovu kartu (alebo ako to inak nazvat) proste v ovladacich paneloch do realteku a uz to pojde
A dat pri starte zapnut realtek aplikaciu
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jara.j. - máme multilicenciu win xp pro :) Takže nás môžu všetky BSA a spol. bozkať niekam. Takže win legálny je, aj netbook bol v origo balení. Končím debatu na tému - či bol netbook origo, či je win origo... je to z tvojej strany zjavne snaha o posthunt alebo flame - to nepodporujem.

Ďakujem Soviet-ovi za pomoc a 110mat110 za návrh - lebo aj tá metóda by mohla byť využiteľná :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

110mat110 napísal:
Na eee je to bezne. Treba manualne zapnut zvukovu kartu (alebo ako to inak nazvat) proste v ovladacich paneloch do realteku a uz to pojde
A dat pri starte zapnut realtek aplikaciu
mam to vsetko povolene :?
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Stoporko: Nechcem zniet ako ch*j, ale skusil si ich stlacit aj bez tlacitka fn? Na mojom HPcku (sice je to obycajny 15,6" book) su fn hotkeys nastavene od zaciatku ako primarne a ked chcem pouzit obycajne F1-F12, tak musim stlacit fn. Proste to mam opacne.

nasiel som este nieco taketo: http://bizsupport1.austin.hp.com/bizsup ... eId=321957

Chezter: Skus toto
http://www.alphadownloads.com/downloads ... -5792.html

a ak nepojde, nemas nahodou na CD od Asusu zlozku s ATK Hotkey driver? Skus ho nahodit...

Tu este typek pise, ze ak si prehodil na Win 7, tak je to dost problem rozbehat, lebo nove ACPI ovladace niesu kompatibilne so starsou verziou BIOSu, take treba updatnut BIOS (na co potrebujes tie hotkey). Musis preinstalovat na Win XP, nahodit Asus Updater a z tade nahodit BIOS.
http://carlspanoghe.com/content/2009112 ... epc-1002ha

(za tento postup nerucim)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal: proste klasická kombinácia Fn + niečo. Kukli sme do Biosu, tam sa dá nastaviť či sa má používať kombinácia Fn + Fniečo alebo len Fniečo. Skúsili sme oboje, ani jedno nefunguje. Na netbooku sú taktiež zvlášť tlačítka pre spustenie internetového prehliadača a mailového klienta pri vypnutom notebooku - je to skvelá vec, nemusí nabiehať celý OS - no ani tie nefungujú!
Shark_360: teda ako vidíš - to bolo to prvé, čo sme skúsili. No vďaka za pripomenutie. :) No tá zmena v biose jednak nevyriešila problém nefunkčných tlačidiel na nastavenie hlasitosti, jasu... a jednak problém s nefungujúcimi tlačidlami na internet a mail bez nabehnutia OS.
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Este skus kombinaciu fn a windows tlacitko, alebo fn, windows a alt naraz. Niekedy sa aktivuju tie tlacitka takymto sposobom
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja som na svoju závadu prišiel, v msconfigu som v startupe povolil pri starte os spustanie aplikacii "asushotkeys" a "hotkeyservice" ;)
Napísať odpoveď