rosenie okna
rosenie okna
zdravim ,
mam problem z rosenym okna totiz niekedy sa mi v spodnej casti spravi rosa ktora sa potom premeni na vodu ....
zakupil som aj vlhkomer akurad neviem kedy vznika rosa , pri kolkych % vlhkosti sa rosia okna ???
Ako tomu predchazat ?? staci otvorit okno ?? alebo poznate aj ine sposoby , nechceem kupovat ziadny pristroj ani ine blbosti ...
diki
mam problem z rosenym okna totiz niekedy sa mi v spodnej casti spravi rosa ktora sa potom premeni na vodu ....
zakupil som aj vlhkomer akurad neviem kedy vznika rosa , pri kolkych % vlhkosti sa rosia okna ???
Ako tomu predchazat ?? staci otvorit okno ?? alebo poznate aj ine sposoby , nechceem kupovat ziadny pristroj ani ine blbosti ...
diki
Re: rosenie okna
su to nejake stare okna s jednym sklom? pripadne dvojite okna, tiez kazde s jednym sklom?
S tým jedným sklom to može byt lebo my mame sice plastove ale už staré 1992 a odbornik povedal nam že to su ešte tenké sklá a preto sa rosia
nie su to nove okna 2-3 roky ... ja hlavne potrebujem zistit pri kolkych % vlhkosti sa zacnu rosit ... som myslel ze je to stale rovnake ale teras som si uvedomyl ze to asi bude zalezat od okien aj som googlil ale nenasiel som ale myslim ze nad 75% no asi to budem musiet sledovat ...
Ale rosia sa ti zvnútra bytu ? Alebo medzi sklami ?
zvnutra v byte ... mam aj vlhkomer neviete pri kolkych % vlhkosti vznika rosa ??
a nerobí ti to náhodou len keď napríklad varíš, alebo máš rýchlovarnú kanvicu pustenú ?
skús prebehnúť tento článok, možno niečo objavíš
http://www.istavebnictvo.sk/clanky/rose ... edchadzat/
skús prebehnúť tento článok, možno niečo objavíš
http://www.istavebnictvo.sk/clanky/rose ... edchadzat/
my máme doma úplne okná (max 1,5 roka) a mám ten istý problém ale len v jednej izbe. Zaujímavé je, že staré sa nerosili.beardie napísal:su to nejake stare okna s jednym sklom? pripadne dvojite okna, tiez kazde s jednym sklom?
Môže to byť tým, že okno je zle utesnené a prefukuje. Kľudne to može prefukovať tak, že normálne to ani necítiš. Tým pádom je možné, že sa ti zráža teplý vzduch z izby (zvlášť, ak máš radiator pod oknom) so studeným vzduchom z vonku.
-
flyinglead
Amateur
Rosenie okien ... názorná ukážka.. takto to vyzeralo u nás minulý rok v zime... Tohto roku sme prehodili sklá z iných okien v byte do izby kde sa tieto rosili... počkáme na výsledok.
Ináč chlapík z firmy ostal v nemom úžase keď to videl... potom už firma s nami odmietla viacej komunikovať.
fuu tak to je uz extrem mne sa rosia len v dolnej casti tak 3-5cm , vedcinou rano ked vstanem tak to je uz zarosene ...
Máme rovnaký problém. Ale pri akej teplote a vlhkosti sa rosia - to je ťažko povedať. Závisí to od teploty, vlhkosti a tlaku.p4to napísal:fuu tak to je uz extrem mne sa rosia len v dolnej casti tak 3-5cm , vedcinou rano ked vstanem tak to je uz zarosene ...
Skús si kúpiť odvlhčovač (CaCl2, Na2SO4, MgSO4) - keď nasajú vodu, myslím že ich môžeš znova zbaviť vody zahriatím a tým recyklovať, len to nerob dnu, lebo sa zas všetka voda dostane tam, kde bola
to je drahe to radsej otvorim okno alebo to utriem ...
Nemyslím si, že je to až také drahé, ael ako chcešp4to napísal:to je drahe to radsej otvorim okno alebo to utriem ...
tak ked si nemyslis ze je to take drahe tak mi jeden kup a jeden mozes zobrat aj pre flyinglead 
Kúpte si na fichema.cz, tam je to celkom levné
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
mne to robi ked sa opere a vyvesi pradlo. okna su sice nastavene na prve vetranie - okno je zavrete ale troska prefukuje, ale nejako moc to neriesim. taky extrem ako je na tej fotke mam fakt iba ked sa vari, vyvesi pradlo a robi hocico co vyvolava vlhkost
-
flyinglead
Amateur
No ja som mal aj ten pohlcovač vlhkosti na tie tabletky ale tabletka čo mala vydržať 3 mesiace bola za 1 mesiac fuč. Jeden chlapík mi napríklad tvrdil že tá vlhkosť pochádza pravdepodobne od strechy (bývam na poslednom poschodí) že je možné že presakuje zo strechy do panelu a preto tá vlhkosť. Ináč rosenie v rozmedzí do 10 cm je vraj normálka. Niekde som to čítal. Čakám kým prídu väčšie mrazy a uvidím ako zabrala výmena skiel lebo ďalší "odborník" mi tvrdil že sklá nie sú zrejeme napustené plynom. Preto som ich vymenil z inej izby do tejto...
-
hojko
Site Admin
flyinglead: Uz na prvy pohlad je jasne, ze tam ziadnych 10cm o ktorych pises nie je a ze je to tam cele zbabrane. Vymena skla ti podla mna nepomoze, ten problem bude uplne niekde inde. Najjednuduchsie by bolo napisat oficialnu reklamaciu, ktoru odoslat dodavatelovi a ak sa neozvu, tak to nafotit a poslat podnet s fotografiami a informaciami o podani reklamacie na Slovensku obchodnu inspekciu. Podnet na SOI sa podava v kraji v ktorom dodavatelska firma sidli. Takze ak si z Presova a robila to firma z Kosic, tak to treba podat pisomne na SOI v Kosiciach.
-
rufus59
Light Professional
Moji známi mali podobné problémy to už je na reklamáciu. Ako píše Hojko