Tlačiareň netlačí

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Tlačiareň netlačí

Príspevok od používateľa martinez13 »

Pred asi dvoma dňami mi začala protestovať tlačiareň.

Klasicky zapnem tlačiareň a začne mi blikať ''check the print cartridge'' presne takto isto ako je to na 1. obrazku:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... =c00094661
no prečítal som si ten návod a tak som kazety vybral a očistil ich, ale problém pretrváva

Neviete niekto kde by mohol byť problém alebo nejaké podobné skusenosti?
tlačiareň mám HP psc 1315 all-in-one
skener ide v poriadku keď chcem niečo do PC preskenovať ale keby som chcel rovno vytlačiť to čo je v skenere tak to nejde.

za každú radu samozrejme odmena :plus:
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Tlačiareň netlačí

Príspevok od používateľa jarda.j »

Problém býva v cartridge - skús ich očistiť alebo z HW, alebo ponor ich do horúcej vody cca do 80 stupňov 1 cm v miske cca 5 min a osuš ich a vráť do tlačiarne. Zasýchajú.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no očistiť som ich očistil z vlhkou handričkou, aj v tlačiarni som tie pozlátené konektory očistil.. ešte by som mohol vyskúšať tú horúcu vodu, ale už si to niekedy robil? lebo sa mi to nejako nezdá
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vodou by som to urcite nerobil, existuje na to specialny pripravok, ktory je urceny priamo na cistenie cartridgu
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

v tom článku čo som poslal je písané že stačí napr. z destilovanou alebo filtrovanou vodou
neviem či by sa aj oplatilo kupovať nejaký prípravok za xy eur na takúto vec hmm.. možno ako posledné riešenie
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

To co jarda radi je scelku pravda. Ak ti zaschol toner atramentovy, tak treba dat do hrcna vrenej, alebo horucej vody a ten toner dat do normalneho sacka. potom na chvilku polozit do tej vody v tom sacku. Malo by tu zaschnutu farbu rozpustit. Aj to potom pekne vidis na tom tonere, ze je tam kusok farby vytecenej. Ale nie vzdy to pomoze..
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no deň predtým som tlačil na tlačiarni (čierny text) a išla v pohode.. môže byť že zaschol farebný toner.. zajtra to vyskúšam a dám vedieť, dík za nápady
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak nepomoze horuca voda, tak treba skusit specialny roztok, ktory sa k tomuto pouziva. Firmy, ktore plnia naplne to poznaju, resp. sa pouziva este tlak striekacky na precistenie. Najlepsie je tomu predchadzat, teda raz za mesiac dat nieco vytlacit alebo okopirovat, aby trysky precistili a nezaschli. Ked sa dava plnit naplnt, tak je dobre ju dat naplnit uz vtedy, ked dochadza, pretoze ked sa minie a postoji doma este dva tyzdne, tak moze byt neskoro.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dnes som to skúsil z tou vodou a hrncom, ale problém pretrváva.. keď som sa pozrel do sáčku tak som videl trošku vytečenú farbu tak som sa potešil ale nepomohlo
zajtra teda idem do obchodu sa poinformovať o ten roztok alebo keď tak kúpiť nové tonery.. ďakujem za rady :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Atrament je predsa o vode, aj. V dobe HP tlačíarní počiatočných /cca HP 300/ boli hlavy s otvormi a gumennými záslepkami pre plnenie, HP predával aj atrament, niekde to v pivnici ešte áj nájdem. A potom už boli hlavy bez otvorov, tak sme si ich navrtávali, cca 2 mm vrtáčikom, treba iba vedeť, kde a ako hľboko /vzduchové plastové vankúše sa nesmeli narušiť/. A po doplneniu otvor alebo prelepiť, alebo zaštúbovať sktutkou. Aj 50 raz sa dalo dopľniť. Nemám dôvod klamať, ide to stále. A nie do hrnca plného vody, netreba aj kontakty, ide iba o tú zjavne platinovú mriežku s lasserovými a zaschnutými otvormi. Lieh tiež pomôže, ale aj teplá voda.
igorinko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa igorinko »

Ahojte ,chcem sa dozvediet či sa dá tlačiaren Epson SX230 plnit doma farbou a či farba je k tomu orčena dakujem
Napísať odpoveď