Dvd/cd mechanika
Dvd/cd mechanika
čawko mam nb acer aspire 5536g skoro 2roky stary .......a ked dám nieaké dvd/cd čo je napálene a su nanom subory film alebo dačo tak ho načíta ako prázdne ale ked dám originál dvd/cd(film,hra ....) tak mi ho načíta normalne rozmýšlal som ze mozno bude chyba v driveroch no na stránke vyrobcu som nenašiel ziadne drivery k dvd mechanike tak nwm kde moze byt problem pls poradte
// Všetky cd/dvd napalene čo som škúšal tak na pc mi ich načíta ......... a ešte jedno ked na prázdne cd/dvd niečo napálim tak mi ho stale ukazuje prazdne proste nenapal isa to
// Všetky cd/dvd napalene čo som škúšal tak na pc mi ich načíta ......... a ešte jedno ked na prázdne cd/dvd niečo napálim tak mi ho stale ukazuje prazdne proste nenapal isa to
Re: Dvd/cd mechanika
SW driver to nebude. Alebo nečistota na snímači /laser/, alebo potreba nastaviť trimer v DVD.
čo take odporučs nech skusim ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja ti poradím ako prvé klikni na nick jarda.j, potom ako sa ti objaví jeho profil, klikni na pridať nepriateľa a následne to potvrď Áno
pravdepodobne ti odchádza DVD-nechanika
skús napáliť nejké DVD najnižšou možnou rýchlosťou, ono originálky sa napaľujú pomaly a a na kvalitnejšie médiá tým pádom je to oveľa lepšie pre čítanie pre strarú mechaniku, problém možno vyriešiš čistiacim CD ale tomu veľkú šancu nedávam...
pravdepodobne ti odchádza DVD-nechanika
skús napáliť nejké DVD najnižšou možnou rýchlosťou, ono originálky sa napaľujú pomaly a a na kvalitnejšie médiá tým pádom je to oveľa lepšie pre čítanie pre strarú mechaniku, problém možno vyriešiš čistiacim CD ale tomu veľkú šancu nedávam...
ale nemoze to byt a jniečim inym ?? lebo pred preinštalovanim windowsu mi to bralo ešte aj napalene cd/dvd
-
hrban
Addict
napáľ si na CD najpomalšou rýchlosťou nejaké Live CD s linuxom a uvidíme či je to windowsom alebo mechanikou
odkial budem mat live cd s linuxom ? 
-
hrban
Addict
napr www.ubuntu.com tam stiahni hociktorú verziu (všetky sa dajú spustiť ako liveCD) len to normálne napáľ a skús
oky ked stiahnem skusim napalit tak ti napišem
//autoeditácia príspevku (05 Nov 2011, 1:33)
Takže ubuntu stiahnute .... a napalene
rychlostou 2x na dvd
)
//autoeditácia príspevku (05 Nov 2011, 1:33)
Takže ubuntu stiahnute .... a napalene