Hughito a ty nevieš , že od písania toho článku ŠTBkov , sa naberali asi 10x členovia , teraz sú v strane prevažne vysokoškoláci a obyčajný ľudia (tým cháp nie neonacisti)
Máš pravdu, neviem, či tam tí ľudia ešte sú, nie sú, či sa nabrali noví s podobnými názormi, ale dosť pochybujem o nejakej výraznej zmene.
Ivan: K tej tvojej epopeji o náckov fašistovi sionistoch sa mi ani nechce vyjadriť, nezareagoval si normálne, prekrúcaš, píšeš zbytočný balast. Nabudúce skús prosím ťa vecne, kratšie. A bez prekrúcania.
martinsos napísal:výstavba širokorozchodnej trati po ktorej by mohol cez Slovensko prechádzať do EU tovar priamo z Číny
aky je rozdiel medzi tym, ze sa tovar z Ciny v Ciernej nad Tisou prelozi do vagonov s europskym rozchodom/na kamiony alebo sa ten tovar prelozi do vagonov s europskym rozchodom/do kamionov pri Viedni? to mi, prosim ta, vysvetli
No ja tam vidim napisane, ze za prvce tie peniaze nam primarne dava Europska Unia a za druhe, nie je to tento rok ale do roku 2013. A ked sme uz pri romskej problematike. Ako budu tieto peniaze vynalozene je otazne, no je tu vidiet predsa len nejaka snaha riesit to.
martinsos napísal:Javatar tak si voľ SAS , potom keď rozpredaju zbytok štátu , zvýšia dane až sa tu nebude dať žiť tak neplač.
este neviem ci ich budem volit ale je to dost pravdepodobne - a prijem z DPH do statnej kasy je z dlhodobeho hladiska najvacsi prave pri 19% a Sulik to vie - zvysovanie dani prinasa viac penazi len kratkodobo a to vie Sulik tiez - teda ci uz chce mat peniaze v rozpocte na kradnutie alebo na poctivu politiku enormne dane zvysovat nebudu (aj keby si chcel jednorazovo nakradnut tak zvysenie bude len mierne)
k bodu "rozpredaju zbytok statu" - obdoba predaja vseobecnej zdravotnej, okrem nej tu mame este 2 sukromne zdravotne poistovne - ale tie isto nic nepreplacaju a spoplatnuju este aj WC u doktora, no hrozne, vobec netusim preco som ja dement siel zo vseobecnej kde mi stat garantoval taku super starostlivost (a tento princip mozme aplikovat aj na ine ex-statne podniky)
rad by som vedel tvoj vek, dosiahnute vzdelanie a dosiahnute ekonomicke vzdelanie
a aby si nepovedal tak zacnem: mam 24, Ing. a ekonomii som ciastkovo venoval 2 semestre - teda mam od odbornika daleko, to co tu vsak predvadzas ty mi pripada, ze ma este dalej...
//edit: takze mas 19, to znamena ze VS mozes len studovat (ak vobec) - mozem vediet zameranie? popripade aj typ strednej skoly...
beardie napísal:aky je rozdiel medzi tym, ze sa tovar z Ciny v Ciernej nad Tisou prelozi do vagonov s europskym rozchodom/na kamiony alebo sa ten tovar prelozi do vagonov s europskym rozchodom/do kamionov pri Viedni? to mi, prosim ta, vysvetli
práca na niekoľko rokov pre tisíce slovákov pri výstavbe železnice, no na druhú stranu už v budúcnosti sa bude všetko robiť vo viedni, tak slováci čo to robili v čiernej, to už nebudú robiť.
Či je to dobré, zlé je ťažko povedať
Peniaze na riešenie rómskej problematiky sú potrebné, lebo problém existuje a riešiť to treba, aspoň sa o to pokúsiť.
To, že tie peniaze sa použijú na nezmyselné projekty, analýzy, neefektívne, tunelujú sa to ale nie je z viny Rómov.
No určite väčšina z vás, kto peniaze vynaložené na riešenie tejto problematiky považujú za vyhodené cez okno si ale pri tom myslíte, že problém je, ale riešiť to nikto nechce, nevie a ani nemieni dať ani halier na to, aby sa s tým voľačo spravilo. Alebo maximálne tie peniaze použiť na výstavbu koncentračných táborov na ich likvidáciu.
Na Slovensku je to tak, každý sa len 24/7 sťažuje, nadáva, kritizuje ale robiť už nikto nič nechce a čaká sa na zázrak, že všetko sa sám od seba vyrieši.
S tým súhlasím , že tie dotácie sa možno ani nedostanú k cigáňom , ako som spomínal v živote vyšiel dobrý článok o rozkrádaní dotácií z EU. Ale financie vždy išli najviac k nim ( výstavba bytov, domov, zaplatenie škôl, pomôcok , učiteliek atď) , keby si to aspoň vážili...
Javatar: poslal som ti SZ aj so školou, keď ťa to tak zaujíma
Vidím , že sa sem neoplatí ani písať , každý sa tu chytá za slovíčka , dám sem niekoho názor už rusofil, dám sem stranu už fašista... Už viem prečo tých 19 ľudí čo klikli na ĽSNS sa tu ani nevyjadrujú, lebo vedia , že hneď tu z nich spravia hovadá... Ani Boh by Vám tu nevyhovel... Po 89 sa ľudia nezmenili , stále si nemôže človek povedať svoj názor rozdielny od masy bez toho aby bol osočovaný...
Ten clanok je vtip? Davat vykricniky pri 10 centovych rozdieloch je scestne. Superhruba mzda nie je o tom, aby zamestnanci dostali viac, ale aby mali lepsi prehlad o tom ake su skutocne vydavky firmy na nich.
martinsos: Tak som sa odmlčal, pretože ja potrebujem aj socializovať, nie len tu tvrdnúť. V každom prípade.
Citujem: "200 miliónov eur sa vyčlenilo tento rok na výstavbu bytov cigáňom...etc, etc" - Zas a znova, nevidíš to ako celistvý problém. Ver mi, že ja by som tých 200M veľmi rád videl inde, ako u cigánov, avšak prečítal si si poriadne môj príspevok, v ktorom som narážal na to, aký by niečo také malo dopad? Asi nie. Ináč by si takúto hlúposť nenapísal. Pre mňa nie je východ hladová dolina - kdeže som to napísal? Nauč sa čítať - písal som o hladových dolinách všeobecne. Písal som snáď, že by tam ľudia nemohli robiť vo fabrikách? Nepísal. Aké fabriky máš na mysli? Tie tam dokreslíme ceruzkou? Myslíš, že ak by tam tie fabriky mohli byť, neboli by už tam? Alebo nebodaj ich nechceš dotovať, ved ty si zásadne proti tomu. Tak o akých fabrikách píšeš? Embraco pri Spišskej, kde ľudia zarábajú tebou spomínaných 300 eur a sú radi, že majú aspoň niečo? Dúfam, že ma nechceš poučovať o situácii na východe, odkiaľ pochádzam...Apropo širokorozchodná trať - odkiaľ na to vezmeme peniaze? Vieš si predstaviť výšku tej investície? Alebo iba nasleduješ populistické kecy Fica? Áno - Slovensko by malo dosť peňazí, ak by sa tam nekradlo - čo s touto teóriou chceš robiť? Za Kotlebu sa hádam kradnúť nebude?
Nikto z teba nespravil hovädo, ak sa chceš hrať na obetného králika, prosím, to je tvoja vec. Problémom je, že vzhľadom na tvoj vek nevidíš do problematiky tak, ako by si vidieť mal. Chýbajú ti argumenty, fakty, trocha progresívneho myslenia, vzhľadom na tvoj profil na Pokeci sa ani nečudujem.
tehla: Tvoj článok je tak zavádzajúci, že to až pekné nie je. Celý ten web je proti EÚ, proti reformám - hlavne, že tu poniektorí kvičia, že Slováci nemajú robotu a že pracujú za 300 eur mesačne. Globálny kontext je poniektorým zjavne ukradnutý (Braňo Ondruš, BIGLOL) - superhrubá mzda zjednodušuje odvody u zamestnávateľov a predstav si - zamestnávatelia sú pre Slovensko dosť dôležitým spektrom. Čím viac sa bude zlepšovať podnikateľské prostredie, tým viac zamestnávateľov tu bude ochotných investovať a tým pádom aj zamestnávať viac ľudí. Ver tomu, že je kopa ľudí, ktorí by to zamestnanie veľmi radi mali. Ibaže nie - poďme iba kopať do EÚ, do rovnej dane, do investičných stimulov, do rovnej dane, lebo všetko sú to zlé kapitalistické, antislovenské vynálezy, ktoré Slovákom škodia. Veru - treba všetko vyhnať, VW, KIU, PSA, Samsung, Panasonic, prečo by mali preboha Slováci zarábať 300 mesačne a platiť niekoľko centov viac na dani...
Máš nejaké argumenty, ale tu budeš iba dookola tliachať do vetra? Pretože v posledných príspevkoch si tu iba niečo práskol, pričom "vlastnou hlavou" si to obhájiť nedokázal, teda okrem tuctu balastu okolo toho. Pacient je ten, kto ťa spravil (see, aj ja sa viem dostať na vašu úroveň, teda tvoju a iných útočníkov).
Tie eurofondy sú dobré akurát pre tých, čo majú peniaze a kontakty aby si to vybavili a tak sa ľahko dostať k peniazom na rôzne fiktívne programy vzdelávania zamestnancov, na rozvoj cestovného ruchu a iné blabla, samozrejme všetko podvod. A potom cez rôzne vzdelávacie, kultúrne a iné organizácie idú obrovské peniaze, ktoré sa stratia nikto nevie kde a napr. pri rómskej problematike sa nedeje nič, aj keď sa strácajú milióny. Dobré sú aj projekty rozvoja miest a obcí, kde sa objedná nejaká rekonštrukcia, modernizácia, samozrejme všetko za 10x predražené ceny a všetci sú happy - aj starosta aj jeho kolega "podnikateľ". Aj malé stavebné úpravy vychádzajú na milión eur. Toto sa nedeje len za Dzurindu, u Fica to tiež tak isto len možno hranol s tankistom neboli až takí profesionály v rozkrádaní ako cyklistov zlepenec.