Zmenšenie systémovej partície

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zmenšenie systémovej partície

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

Zdravím chalani.

Mám taký problém. Keď som si nainštaloval win7 mal som tam vlastne len jeden disk (systémový) a ten mal okolo 600gb. Takže cez správu diskov cez widows som si ten systémový disk rozdelil/zmenšil. a z uvoľneného miesta som si vytvoril novú partíciu. Problém však je, že tá systémová partícia je ešte stále príliž veľká (má 280gb) a ja by som ju potreboval ešte zmenšiť (myslím že 100gb by bolo akurát) avšak správa diskov mi už nechce uvolniť viac miesta, a systémovú partíciu mi nechce zmenšiť pod tých 280gb.

Moja otázka na vás je, či sa to dá nejako obísť a uvoľniť viac miesta (ale bez straty dát). Ďakujem. Každú nápomocnú radu odmením k :plus:
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Zmenšenie systémovej partície

Príspevok od používateľa beardie »

aku chybu ti pise?
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

hmm zaujímavé. Už sa mi to podarilo rozdeliť. Nechápem akým zázrakom

Proste písalo že sa disk nedá zväčšiť pod úroveň nepremiestniteľných súborov. A bolo tam napísané že z tých 280 gb sa dá uvoľniť maximálne 9000MB. Včera som sa s tým babral a neprišiel som na to. Dnes som naštartoval komp, napísal tu na hojko. Znova skúsil spustiť toho správcu diskov a zrazu boom že môžem uvoľniť 150 Gb. Neviem ako to je možné. :sly:

ešte otázka Mal by som si vytvoriť osobitnú partíciu disku kde sa budú ukladať zálohy systému win ? Ak áno koľko by mala mať gb ?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravim mam taky isty problem,ako o riadok vyssie.Chcel by som si oddiel C zmensit o 30 GB a nasledne ich dat na D-ecko.Zial mi vypisuje tuto chybu.Na C-ecku je volne cca 130 GB
Prílohy
Bez názvu.jpg
Napísať odpoveď