Politický kompas - kam patríte?

Diskusie na politické témy...

Prekvapil vás výsledok?

Áno prekvapil.
17
39%
Nie, očakával som presne taký výsledok
9
20%
Nie, takýto výsledok som viac-menej očakával.
18
41%

Celkom hlasov: 44

Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Politický kompas - kam patríte?

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ako pomôže IQ pri voľbách? To mi chceš povedať že na základe výsledku volieb by si vedel odhadnúť priemerné IQ populácie, lebo ak má IQ na voľby nejaký signifikantný účinok tak by to šlo...

Prečo si myslíš že študenti a dôchodcovia sú ľahko ovplyvniteľní? Nebolo by lepšie zdvihnúť politické vedomie národa ako zakazovať voliť určitým skupinám pretože si myslíš že sú ovplyvniteľné? Potom niekto príde a povie že ľudia čo zarábajú pod 500eur sú ľahko ovplyvniteľní atď..... a máme tu hneď niečo ako triedny boj.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Nejde o ovplyvnitelnost ale o zodpovednost pri voleni. Ja osobne si citam volebne programy vsetkych relevantnych stran a po analyze sa rozhodnem koho volit. Ale moj hlas lahko zrusi babicka ktorej chutil predvolebny gulas a dostala prislub predvianocneho par euroveho bonusu.

Myslienku nie-vseobecneho volebneho prava dom uz pisal - nech rozhoduju ti, ktori sa podielaju na budovani spolocnosti, nie do ktorych spolocnost este investuje. Idea ako taka je sice pekna ale funckna realizacia je utopia. Uplne rovnaka utopia ako sofokracia, ci efektivna anarchia...

IQ na volby signifikantny ucinok ma. Clovek s vyssim IQ napr. chape ze stat nema neobmedzene mnozstvo penazi a tazsie sa necha zlakat na nerealne predvolebne sluby. Ak by si vsak volebne pravo obmedzil na zaklade IQ tak by ludia bez volebneho prava boli znacne diskriminovany samotnou vladou, proste by ich brali za podradnych ludi.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

dochodcovia = velmi lahko ovplyvnitelni tzv. "omrvinkami" vid ficov vianocny prispevok...
studenti = hlavna napln studium, cize uzka spojitost so statom a teda aj velmi lahke ovplyvnovanie vladnymi stranami, ked sa zvolebnieva dost casto chodia politici aj po skolach (a co je horsie nielen po tych vysokych) a bud sa snazia takto ovplyvnit studentov, alebo ich rodicov, tym ze im nataraju blbosti a rozdaju este nejake vacsie blbosti...
ine skupiny uzko zavisle na state, rovnako velmi lahko ovplyvnitelne...ucitelia, zdravotnici, statni zamestnanci, mamicky na matersker...= tak isto ovplyvnovani bud vyhrazkami alebo tou "omrvinkovou taktikou", ako minister skolstva sam od seba pretlacim zvysenie platov dajme tomu o 15% pausalne vsetkym ucitelom + dalsie vyhody, co myslis, koho asi tak pojdu volit ked sa skonci moje ministrovanie? to iste policia, uradnici, mamicky atd...

preto by kazdy obcan, ktory je uzko zavisli na state (pobera socialne davky atd.) alebo je statny zamestnanec, mal mat docasne obmedzene volicske pravo...

a fluidna inteligencia (vrodena) moze pocas dospelosti stupat alebo klesat maximalne o 5 bodov, cize akonahle sa dovyvija mozog (okolo 21-23roku) tak sa IQ uz priblizne nemeni...teda pokial tam nenastane nejaka patologia (uraz, demencie, psychicke ochorenia...). A ci ma IQ vplyv pri volbach? samozrejme, si zober taky manzelsky par s detmi, priemerne rodinne IQ okolo 80-90...panovi dam klobasku a pivo, dame nejake pera s logom strany a detom baloniky tak isto s logom strany, ich hlasy pri volbach mam iste...potom mi pride volic s IQ130, ja mu ponuknem pero a balonik, on odmietne vraj nebude robit mojej strane zadarmo reklamu a spyta sa ma, ake projekty konkretne pripravuje moja strana na zlepsenie dopravnej situacie v Bratislave a z coho ich budeme financovat...netusim, som len slovensky politik, okrem toho nasa strana ziadne konkretne napady nema, len laka ludi na omrvinky a populisticke keci...tak mu ponuknem klobasku a pivo...co myslis, dostanem jeho hlas pri volbach ?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

ephramko napísal:ale nebolo by vam to ukradnute, ze by absolutnu moc v rukach malo len par ludi, keby sa na vasich osobnych pravach nic nezmenilo (okrem podielu na moci)
História ukazuje, že dávať absolútnu moc do rúk malej nikým nekontrolovanej (a de facto neodvolateľnej) skupine ľudí nikdy neskončilo dobre.... A to aj napriek tomu, že samotní členovia vedenia boli vysoko napriemerne inteligentní ľudia....
Nevravím, že terajšia partokracia je správne riešenie, ale stále existujú ústavné možnosťi ich odvolať a nahradiť....

A ako to hovoril už B. Franklin.... "Kto sa vzdá slobody, aby získal istotu, ztratí nakoniec oboje!"....

Keď tak skôr zvyšovať politické povedomie medzi ľuďmi.... a skôr by som bol za to aby sa Slovensko zmenilo z jedného volebného obvodu na 150 vol. obvodov... čím by sa dosiahlo to, že každý poslanec by bol zodpovedný voči svojim voličom (nakoľko by bol pomerne ľahko odvolateľný) a záujmy politických strán by museli ísť bokom....
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Javatar:

Môj dedo pravidelne čítal volebné programy keď žil a môj druhý dedo to ešte robí teraz. A niesú jediný v republike.... ako zistíš kto sa ako rozhoduje?

IQ samotné ti len pomôže v analyzovaní toho čo ktorá strana vraví, je pravda že ľahšie obalamutíš niekoho s nižším IQ ale neni to zase problém tých čo klamú? Dokonalejšou lžou oklameš aj génia...

Ephramko:

Nie každý dôchodca je ovplyvniteľný, dokonca tých čo poznám ja tak ani jeden nieje magor čo sa dá oklamať len tak nejakými "omrvinkami".

Takže navrhuješ v podstate zákaz voliť všetkým štánym zamestnancom? Trebárs patentový úrad a jeho zamestnanci a pod.? A keď nejaká strana presadí niečo čo pomôže súkromníkom? To potom môžeš aplikovať podobný meter aj na nich....

No a s tým IQ.... ja mám doma nejaké reklamné predmety určitých strán, perá a pod... Ani jednu s nich som nevolil. Klobásky, pivá a perá ovplyvnia len tých čo sa nezaujímajú... a tí väčšinou ani nevolia. Vravím že namiesto sprostých obmedzení treba skôr viac politicky vzdelať občanov, Slovensko je doslova apolitická spoločnosť.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Vylucit dochodcov ci ine skupiny je uplna, ale uplna hlupost. Tieto skupiny, ktore tu menujete, su zvacsa zavisle na state, a akonahle by politici nemali dovod "kupovat" si ich hlasy, ich potreby by boli odsunute na vedlajsiu kolaj. Pravo volit pre kazdeho je tu prave preto, aby ani jedna skupina nebola zabudnuta a kazda skupina mala istu vahu pri rozhodovani. Nedeje sa to priamo, ale nepriamo, ked sa system spolieha na to, ze politici sa chcu zaliskat svojim volicom.

Uvahy o zapracovani IQ su podla mna takisto scestne. Je potrebna aj empatia a v nasej civilizacii humanisticky pohlad na svet. Niekto moze mat vysoke IQ a aj tak je sociopat. Testy co by odtestovali vhodnych kandidatov zatial asi nemame. Jedinym sposobom ako zistit, ci je niekto schopni dobre viest stat je vyskusat ho na iste obdobie. A to sa presne v demokracii deje, opat raz tu mame skryty system, ktory by mal dosadit ku moci tych najvhodnejsich ludi. Samozrejme takto by to fungovalo len v idealnych podmienkach, pri uvedomelej obcianskej spolocnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

IQ = takisto úplná blbosť. IQ ako také nič neurčuje, nebudem opakovať to, čo sa tu už napísalo.

Pinhead napísal veľmi anarchistickú myšlienku (hehe) = forma decentralizácie je nevyhnutná v novom, lepšom systéme. Akékoľvek kumulovanie moci do centra zaručuje korupciu, podvody, zlo. To vidíme už tisícky rokov, lebo zatiaľ všetky systémy fungovali na tomto princípe (ak nerátame prvé rodové spoločenstvá v prvotnopospolnej spoločnosti).

Aj výrazná decentralizácia z nejakými zástupcami (politickými), ktorí by boli priamo zodpovední voličom, kontrolovateľní, okamžite odvolateľní v prípade zlyhania a, samozrejme, nestranícky (systém politických strán je chorý a totálne antidemokratický), by bol z môjho pohľadu posun vpred. Samozrejme, za podmienok posilnenia priamej demokracie a participácie ľudí, čo je ale s tým už prirodzene spojené.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Aj výrazná decentralizácia z nejakými zástupcami (politickými), ktorí by boli priamo zodpovední voličom, kontrolovateľní, okamžite odvolateľní v prípade zlyhania a, samozrejme, nestranícky (systém politických strán je chorý a totálne antidemokratický), by bol z môjho pohľadu posun vpred. Samozrejme, za podmienok posilnenia priamej demokracie a participácie ľudí, čo je ale s tým už prirodzene spojené.
Pod toto sa mozem len podpisat, problemom podla mna zostava neochota ludi zucastnovat sa, takisto ako neochota zaujimat sa o spolocnost. Takito ludia su potom pomerne lahko manipulovatelni roznymi lacnymi rieseniami problemom. Preto by som k tym tvojim navrhom este pridal cielenu snahu vyvolat u mladych ludi zaujem o politiku a spolocnost, samozrejme bez nejakych ideologickych klapiek na oci.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja to hovorím stále - to všetko záleží od systému. V starovekých Aténach to bola pre občana najvyššia cnosť, bol to v podstate celý jeho život - participovať na riadení polis. Myslieť, hovoriť, konať.

Prečo to tak dnes nie je ? Lebo máme systém, ktorý toto doslova neguje (a takisto to negoval psedukomunizmus či socializmus, čo sme tu mali pred 1989 - ten zanechal kruté následky na zmýšľaní ľudí).

Ľudia majú v sebe participáciu na veciach spoločných takisto ako majú v sebe to, že ju nemajú. Akurát, že zatiaľ všetky systémy boli proti tomu, aby sa takéto niečo zavádzalo. Veď len volebné právo je celkom mladá záležitosť, takže nemôžeme čakať, že za deň sa ľudia naučia novým pravidlám a tomu, že musia/môžu participovať na veciach, ktoré sa ich týkajú, priamo. Bude to proces, ktorý môže trvať x rokov a môže sa skončiť neúspešne, aj taká je možnosť.

Keď sa vyhlasuje, že takéto niečo nie je možné, to je ničím nepodložená dogma.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Pisete o neochote ludi zaujimat sa o politiku a spolocnost. Rozdelil by som to na dve casti. O politiku sa Slovaci podla mna zaujimaju v dostatocnej miere [mozno v istom zmysle aj privela][viac ako ludia zijuci v zapadnej Europe; vychadzam z toho, co mi povedali ludia, ktori istu dobu v zahranici zili; ja to sam zo svojej skusenosti posudit neviem].

Vela ludi zdiela nazor, ze ked sa niekto nezucastni volieb [hlavne tych do NR SR], tak nema pravo kritizivat sucasne pomery bla bla bla, s tym vsak nemozem suhlasit; kedze aj neucast osoby na volbach do NR SR je prejavenim jej politickeho nazoru. Keby sa na volbach do NR SR zucastnilo napr. len 5 % obcanov, tak spolocnost by prejavila svoj nazor - znechutenie z politickej situacie [v idealnom pripade by to mohlo byt sprevadzane ucastou obcanov na volbach, avsak tieto osoby by odovzdali napr. nevyplneni hlasovaci listok].

Nezaujem o spolocnost je citelna, je podmienena predovsetkym tym, ze ludia maju pocit, ze keby aj boli obciansky aktivny, tak nemozu svojim konanim nic ovplyvnit, kedze politici su aj tak taki arogantni, ze ich nazor spolocnosti nezaujima [na regionalnej urovni peticie a pod. maju podla mna nalezity a patricny vyznam, skor by sa tu jednalo o celostatnu uroven].
Pinhead napísal:Keď tak skôr zvyšovať politické povedomie medzi ľuďmi.... a skôr by som bol za to aby sa Slovensko zmenilo z jedného volebného obvodu na 150 vol. obvodov... čím by sa dosiahlo to, že každý poslanec by bol zodpovedný voči svojim voličom (nakoľko by bol pomerne ľahko odvolateľný) a záujmy politických strán by museli ísť bokom....
Neviem, ci ta to len tak napadlo pocas pisania prispevku, ale takyto isty nazor ma, co som mal moznost citat nejake clanky aj zopar slovenskych politologov [neviem vsak nakolko by sa dala aplikovat ta cast s odvolavanim, ale zda sa mi ze nieco take niekde vo svete funguje len som si nie isty] a velmi by si takouto upravou volebneho zakona potesil aj Matovica, ktory navrhuje nieco podobne. Samozrejme v NR SR ho za taketo revolucne navrhy nemaju radi .. ale toto je navrh, ktory mozno aplikovat v praxi.
eMPiko
Addict
Addict

Neviem, ci ta to len tak napadlo pocas pisania prispevku, ale takyto isty nazor ma, co som mal moznost citat nejake clanky aj viacero slovenskych politologov [neviem vsak nakolko by sa dala aplikovat ta cast s odvolavanim, ale zda sa mi ze nieco take niekde vo svete funguje len som si nie isty] a velmi by si takouto upravou volebneho zakona potesil aj Matovica, ktory navrhuje nieco podobne. Samozrejme v NR SR ho za taketo revolucne navrhy nemaju radi .. ale toto je navrh, ktory mozno aplikovat v praxi.
No ono to je, ked sa zamyslite, velmi problematicke. Zoberte si napriklad, ze vo volbach v drvivej vacsine okresov zvitazil Smer, aj ked celkovo mal menej ako 50%. Keby mal kazdy obvod iba jedneho poslanca, reprezentoval by iba malu cast svojich volicov, resp. iba jednu cast nazoroveho spektra. Celkom zaujimavy mi vsak pride napad, ze hlas kazdeho poslanca by mal taku vahu, kolko ho volilo volicov. S rozsirenim elektronickych volieb by bolo takisto pravdepodobne velmi prospesne zaviest kratsie volebne obdobie pre takychto poslancov, resp. by sa povedzme raz za rok menil pocet volicov, s ktorymi mozu disponovat.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

No takymito opatreniami sa ma praveze partokracia obmedzit [preto nie je na mieste uvazovat, co keby vyhral SMER a pod.][to, ze by ten poslanec reprezentoval len jednu cast nazoroveho spektra je sice do urcitej miery pravda, ale v tom by som problem nevidel, vo svojej podstate aj v sucasnosti vlada [naschval pisem vlada a miesam to tu s parlamentom, pretoze v sucasnej podobe ma to dominantne postavenie v nasej parlamentnej republike prave vlada] tvorena z nazorovo podobnych stran reprezentuje len jednu cast nazoroveho spektra]. Matovic napr. navrhuje, aby bolo do parlamentu umoznene kandidovat aj nezavislym kandidatom, ktori by neboli na kandidatnej listine ziadnej politickej strany. Kebyze sa ma uplatnit ten model 150 okrskov etc. tak by zrejme tie osoby tiez mali kandidovat ako nezavisli kandidati bez ohladu na ich stranicku prislusnost [ktora by v idealnom pripade nebola ziadna].

Ak, by sa takyto model aj uplatnil, tak NR SR by podla mna bola stale plne funkcna; kedze navrhy zakonov aj tak vacsinou predklada vlada alebo ministerstva [keby poslanci velmi chceli mozu navrh podat aj sami] a tieto osoby, ktore by tam boli by mohli tieto navrhy menit, schvalovat a zamietat a na to by nepotrebovali stranicke tricko, stacila by vola zodpovedne vykonavat svoju funkciu, za vykon ktorej su plateni.

Problem by nastal v tom [a nielen v tom], akym sposobom sa ma konstituovat v takomto pripade vlada? To si neviem celkom predstavit.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

No takýto model imperatívneho mandátu funguje v Nemecku, aj keď by som si ho predstavoval ešte lepšie viazaný na vôľu občanov. A sliaCan Vláda nemá dominantné postavenie lebo bez parlamentu sa ani nevytvorí. Je úplne podriadená parlamentu. A Vláda by sa vytvárala tak ako doteraz. Kto ako prvý designovaný premiér získa podporu 76 poslancov, ide za prezidentom a ten ho poverí vytvorením vlády a následne sa s vládnym programom uchádza vláda v parlamente o dôveru. Matovič to navrhuje, ale chcel by som vidieť tento jeho návrh ako komplex so všetkými detailami.
eMPiko
Addict
Addict

sliaCan napísal:No takymito opatreniami sa ma praveze partokracia obmedzit [preto nie je na mieste uvazovat, co keby vyhral SMER a pod.][to, ze by ten poslanec reprezentoval len jednu cast nazoroveho spektra je sice do urcitej miery pravda, ale v tom by som problem nevidel, vo svojej podstate aj v sucasnosti vlada [naschval pisem vlada a miesam to tu s parlamentom, pretoze v sucasnej podobe ma to dominantne postavenie v nasej parlamentnej republike prave vlada] tvorena z nazorovo podobnych stran reprezentuje len jednu cast nazoroveho spektra]. Matovic napr. navrhuje, aby bolo do parlamentu umoznene kandidovat aj nezavislym kandidatom, ktori by neboli na kandidatnej listine ziadnej politickej strany. Kebyze sa ma uplatnit ten model 150 okrskov etc. tak by zrejme tie osoby tiez mali kandidovat ako nezavisli kandidati bez ohladu na ich stranicku prislusnost [ktora by v idealnom pripade nebola ziadna].
Chapem, ze by sa tak odstranilo dnesne naviazanie na strany, ale vravim, ze obrovske mnozstvo hlasov by proste prepadlo. Povedzme, ze priemerny vitazny kandidat bude doasahovat 40%. Tak ti zostane 60% hlasov, ktore by nemali v parlamente ziadnu reprezentaciu. To je nemyslitelne. Dnesny system zabezpecuje, ze kazde nazorove spektrum s aspon nejakou vahou (5%) u volicov dostane zastupenie v parlamente.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Snazite sa riesit jeden velky problem malymi problemami. Demokracia sama o sebe rozne formy demokracii ci priama nepriama dava do ruk moc mase a to je nebezpecne. Masa je hlupa a kona emotivne a zbrklo, hlada jednoduche riesenia co moze byt z dlhodobeho hladiska na skodu.

Ludstvo je odkazane na autority a rozne formy autorit, dokonca aj hughitove ponimanie anarchizmu, (ktore ja nevylucujem) musi v pociatocnej faze prejist jednou z dvoch foriem autorit o ktorych sa mozno rozpisem neskor.

Ludstvo ked da vladu do ruk mase (resp samo sebe) bude to mat za nasledok vyhru dalsej autority (anarchisticke pravidlo keby volby mohli nieco zmenit davno ich zakazu, je namieste) a v tomot pripade je horsie to, ze ludia veria iluzii slobody a stavaju sa z nich novodobi otroci.

Podstatne je tiez pochopit ze nie vsetky formy autorit musia byt vyslovene zle, lebo pojem zly je velmi relativny. V antickom Grecku alebo v Rime bolo mnoho autorit ktore prinieslo svojej krajine blahobyt.

To o com tu mnohi fylozofujete je len obsekavanie buriny miesto toho aby sa vytrhla s korenom.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

To, keď jediný človek má neobmedzenú moc až do svojej smrti nie je vôbec dobré riešenie.

V Ríme a Grécku bol možno ako taký blahobyt, hlavne navonok sa to tak zdalo, mnohí sa určite mali veľmi zle, boli popravení čo s vládcom nesúhlasili a otroci tiež určite neboli nadšení, že musia robiť zadarmo, za jedlo. To dobro nebolo len tak, ale z utrpenia otrokov a vykorisťovania koho sa dalo, vojny a pod.

Ľudia sú takí, že robia hlavne pre svoje vlastné dobro a čím väčšiu moc majú tým viac to zneužívajú - obmedzuje to akurát to, že keď sú odvolateľní, musia byť opäť zvolení a vzájomná kontrola politikov, vládcov. Keby tam niekto dostal do konca svojho života bez možnosti ho odvolať a odstrániť tak by určite neváhal spraviť hocičo vo svoj vlastný prospech a na ostatných by sa vykašlal, ako to robil povedzme Stalin alebo Hitler.

Demokracia nie je dokonalá, to určite nie, ale funguje to, a každý pokus o iný typ vládnutia dopadol dosť zle - komunizmus, fašizmus a ani diktatúry či už v Afrike alebo Ázii v dnešnej dobe nie sú známe tým, ako sa tam ľudia majú dobre a je blahobyt.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Nie len ze absolutne nechapes v hlbsom zmysle ten moj prispevok (mozno nato ani nemas to chapat) ale dokonca aj ingorujes to co som pisal: "Podstatne je tiez pochopit ze nie vsetky formy autorit musia byt vyslovene zle, lebo pojem zly je velmi relativny"

Mas idealisticky pohlad na svet a to je velka chyba, v tom pripade to znaci ze nechapes ludstvu a jeho fungovaniu ako takemu a len to dokazujes tym co pises dalej. Neexistuje ziadne komplexne riesenie aby vseci ludia boli stastny, existuju len postupi ako sa k tomu dopracovat a tam vzdy budu obete.
Ľudia sú takí, že robia hlavne pre svoje vlastné dobro a čím väčšiu moc majú tým viac to zneužívajú
Ludia maju v prvom rade silnu tendeciu byt niecim ovplivnitelny co utvori ich osobnost, povacsine pripadoch podla vlastnej osobnosti a svojich ovplyvnenych zivotnych idealov sudia aj zbytok sveta, ergo ked ty vidis svet a vladcov takto zrejme to nieco o tebe vypoveda a prinamensom by si bol rovnaky egoista. Co jest na cloveku velke je to ze svoj egoizmus dokaze preniest aj na zbytok skupiny ktorej je clenom, uz som o tom pisal tu http://www.hojko.com/post1731093.html#p1731093

Ak si schopny historiu vnimat hlbsie a objektivnejsie mal by si dojist k zaveru ze to ked prosperovala ista skupina na ukor druhej neni dokonca nic zle ale je to prirodzeny prirodny zapas v ktorom vzdy vyhrava silnejsi, dialo sa to vtedy deje sa to dnes a bude sa to diat aj nadalej

Pojem demokracia dnes nema opodstatnenie, moralne a dusevne smerujeme nadol, stracaju sa tradicne hodnoty, clovek dostava iluziu slobody ako ked dieta dostane hracku aby neplakalo, a je velmi smutne ze dokazes tento stav spolocnosti nazvat ako fungujuci.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Podobný test, slovenská verzia (trocha necropostingu)
http://www.politickykompas.sk/
Prílohy
Clipboard01.png
hughito
Redeemer
Redeemer

Tento test mi nesadol, lebo bolo tam dosť otázok, na ktoré som proste nemohol odpovedať kladne (štát by mal to a hento), ale zase opak by ma viedol k pravici. Ale nechcel som dávať neviem, tak som sa zahral na sociálneho demokrata a dnešnú realitu, nie na to, čo ja osobne by som si predstavoval v budúcnosti. A podľa toho vyšiel aj výsledok, ktorý sedí.
Prílohy
test.jpg
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Kravina.. som za to aby mali ludia rovnake prava.. aby kto nechce pracovat nebol podporovany.. som za to ze je kazdeho vec aku ma orientaciu atd atd.. a pritom som komunista ? hahaha.
Prílohy
2014-10-21 14_54_35-The Political Compass - Test.png
Napísať odpoveď