Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Rayiner
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Rayiner »

V skratke :
To, že sú rómovia na každom kroku normálna vec.Ale najviac ma hnevá to že keď róm napadne bieleho nič za to nemá.Ale keď sa to stane naopak rieši sa to ako rasizmus :S Alebo aj keď tak pozerám ako sa to správa a nikto to nerieši iba dostávajú peniaze od štátu za nič nerobenie...
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Lenže to že z toho róm nič nemá nieje chyba rómov ale fízlov a podobnej bandy.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac fizli vs cigani je tiez velmi zaujimava tema. u nas a ako som pocul tak aj v inych mestach k nim maju policajti velmi laxny pristup. u nas sa uz vela krat stalo, ze zasiahli az ked bolo neskoro, pripadne ked prisli, tak dokopy nic nespravili. pritom by stacilo na nich par krat zatlacit a hned by tu bol kludnejsi zivot..zaujimalo by ma, ci je to naozaj len lenivostou policajtov alebo na to vplyvaju aj ine veci.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Povedal by som, že je to tým, že možno policajti sa boja, že ak by trochu "zatlačili", hneď by ich ktosi označil ako rasistov a boli by bez práce.... plus o pochybnej kvalite mnohých policajtov sa dá dlho polemizovať....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja tomu vôbec neverím, že ak by policajt zatlačil na cigána a bolo by to oprávnené, že by ho niekto obviňoval z rasizmu (ak teda nerátame nejaký cigánsky výkrik na ulici počas zákroku, ale reálne oznámenie) a už vôbec nie tomu, že by ho vyhodili. To sú rozprávky, ktoré sa nesú tak nejak vzduchom a neviem o tom že by mali reálny základ.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

by si sa divil hughito, ja to uz vidim ako ked by nejakeho papulujuceho a vzpierajuceho sa cigana zbili obuskami, hned by sme tu mali minimalne 5 organizacii, ktore by dotycnemu policajtovi znicili zivot, lebo ved chudak cigancik nemoze za to, ze je vagabund. Ako jasne, never comu chces, ja zasa neverim, ze by to tak nebolo ako som napisal. (Hlavne ak by to dajme tomu niekto natocil na video a hodil na net alebo tak, vtedy by bolo z toho take rosambo...)
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak uveď aspoň jeden príklad, kedy sa také niečo stalo. Samozrejme, stále som v tom predpoklade, že policajti použili primerané prostriedky vzhľadom k činu. Chcem to vidieť. A aj tých 5 organizácií.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hughito: http://aktualne.centrum.sk/domov/zdravi ... id=1211181
Bezny zasah, mozno nieco spravili naozaj zle, ale uz su tam LPR a podozrenie na rasizmus.
Staci sa opytat ktorehokolvek policajta z oblasti kde je ciganov viac a povedal by som, ze kazdy ti potvrdi, ze proti ciganom nechce zasahovat, pretoze potom s tym mozu byt natahovacky kvoli rasizmu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Dokázanie alebo vyvrátenie nejakých rasistických pohnútok je zložité, ale tak toto je prípad, kedy došlo k smrti, takže sa nečudujem, že sa to riešilo - nevraviac o tomto :arrow:

Kód: Vybrať všetko

V slovenskej polícii nejde o prvý prípad, kedy bolo neprimerané násilie policajtov použité voči občanom rómskej národnosti. Najznámejším prípadom je umučenie Róma Karola Sendreia.

Policajti, ktorí sa ho mali dopustiť, dostali vlani v septembri 8,5-ročný trest väzenia. Sendrei zomrel v júli 2001. Po roztržke so starostom Magnezitoviec ho predviedla polícia. Na policajnom oddelení v Jelšave ho však policajti pripútali k radiátoru a bili.

Keď zomrel, mal dolámané rebrá, hrudnú kosť, poškodenú slezinu, pečeň, pľúca aj srdce. Iným prípadom je týranie rómskych detí na policajnej stanici Košiciach desiatimi policajtmi.
Ja som mal na mysli však bežnejšie zákroky, ktoré sa neskončia takto tragicky. Proste je nezmysel, že ak niekto zasiahne dokázateľne a jasne primerane voči cigánovi, že by mohol byť popoťahovaní za nejaký rasizmus. Do toho by nešlo ani ĽPR, tí tiež nebudú variť len z vody, ale potrebujú ingrediencie.
Staci sa opytat ktorehokolvek policajta z oblasti kde je ciganov viac a povedal by som, ze kazdy ti potvrdi, ze proti ciganom nechce zasahovat, pretoze potom s tym mozu byt natahovacky kvoli rasizmu.
No toto je už taká argumentácia, ktorá je neoveriteľná. To ti poviem narovinu, že ja sa ich to pýtať nebudem. Môžeš zobrať kameru a ísť sa ich 10 spýtať - ak to tak bude, tak to uznám ako jasný argument za. V tejto rovine akej to je, to ale argument nie je.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Rozumiem ti, ale nikoho tocit nejdem :) Tento problem spominal aj pan Dobrovodsky v jednom rozhovore, pretoze v jeho pripade sa policajti tiez len prizerali a nechceli mat problemy. Na druhej strane mas pravdu, ze mozno je ten strach neopodstatneny, pretoze skutocne obvinenych policajtov je minimum, no aj tak je prirodzene, ze nechcu pokusat stastie.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ja som videl zabery kedy si PMJ privolala ako posilu (alebo tak nejak, nevyznam sa) kuklacov do osady. Cigani potom prosili PMJckarov aby ich zatkli :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -1-2m.html A sme doma. 320 príspevkov v diskusii, všetky z nich negatívne. Vďaka cigánom sa nám ešte aj naďalej zhoršuje naše postavenie aj v zahraničí. Kristaboha im.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://korzar.sme.sk/c/6130560/po-vrazd ... obavy.html

Stavil by som sa o fľašu 40-ročnej whisky, že toto bola práca istého nemenovaného etnika....
A pre miestnych humanistov jeden citát z diskusie pod článkom.... "Slušného človeka nezaujímajú politické ***** ale realita v jeho regióne.Polícia akotak zvláda bežnú kriminalitu, ale čo sa týka indiánov je úplne bezmocná. Vivat humanizmus :-(( ".....
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nie je dehonestovaná, je presne opísaná. Bohužiaľ, v dnešnej dobe musí byť aj pravda "politicky korektná".
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to rýdzi primitivizmus. Niečo na úrovni toho, ako keď tu kali písal, že cigán smrdí aj keď je umytý.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Je to rýdzi primitivizmus. Niečo na úrovni toho, ako keď tu kali písal, že cigán smrdí aj keď je umytý.
Bohuzial (pre teba) hughito ale to je pravda, cigani maju svoj specificky pach (ako aj ine rasy) a to vie kazdy kto s nimi prisiel do kontaktu.
hughito
Redeemer
Redeemer

No tak ty si s nimi do kontaktu asi neprišiel.

Inak, rozdiel je, ak vyhlásime, že každá rasa má špecifický pach (svoj) a že cigáni smrdia aj keď sú umytí.

Dúfam, že ti je ten rozdiel jasný, ak nie, tak to je mi už naozaj ľúto.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Diskusia samozrejme pri clanku zablokovana..To je teda riadna korektnost. Nemoze clovek ani pravdu v diskusii napisat?
A veru, smrdia tak ci tak, len kus menej, ako ked su neumyty.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Inak, rozdiel je, ak vyhlásime, že každá rasa má špecifický pach (svoj) a že cigáni smrdia aj keď sú umytí.

Dúfam, že ti je ten rozdiel jasný, ak nie, tak to je mi už naozaj ľúto.
Nie neni mi ten rozdiel jasny. Cigani maju svoj pach ktory mne smrdi.

S ciganmi som do konktaktu prichadzal az prislis casto, o tom sa tu hadat s tebou nebudem.
Napísať odpoveď