Ako zabaliť HDD
Ako zabaliť HDD
Zdravím, idem posielať HDD poštou, ale neviem do čoho by bolo dobré ho zabaliť. Plastový obal nemám, antistatický tiež nie... a hodiť to len tak do bublinkovej fólie, nepríde mi to ako dobrý nápad. 
Re: Ako zabaliť HDD
obal to bublinkovou foliou, daj tomu asi o 3-5 cm vacsiu krabicu z kazdej strany, a vypchaj to novinami alebo niecim takym.
Nezabudni na poste poslat ako krehke.
Nezabudni na poste poslat ako krehke.
Čiže stačí bublinková fólia? Pri nejakom igelite sa to vraj môže poškodiť, ale pri bublinkovej som to nejak neskúmal...
No tak pokial dostatocne vyplnis tu krabicu, tak by to malo odolat aj nejakemu tomu miernemu narazu.
Skôr som mal namysli statickú elektrinu a iné veci podobné, krabicu samozrejme vyplním že sa disk nepohne...
chod do najblizsej PC predajne, urcite tam budu mat nejake zvysne krabicky na disky
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie vzdy. CO ja som si objednaval disky tak mi vzdy dosli len zabalene vo folii v ktorej je maticna. Neboli ani obalene bublinkami ale zas boli napchate medzi poskartovanym kartonom alebo novinami 
Toto uplne staci. Musi to vydrzat aj ked buchcne niekomu do kufra. Jedine ze by sa zrutil niekde do priekopy
Toto uplne staci. Musi to vydrzat aj ked buchcne niekomu do kufra. Jedine ze by sa zrutil niekde do priekopy
-
hojko
Site Admin
MrGizmof: Daj to do elektrostatickeho obalu, potom to vloz do krabice. Na poste mozes krabicu oznacit ako krehky balik, teda s tym bude zaobchadzane ako so sklom, takze sa tomu nic nestane. Pre vyssi pocit bezpecnosti mozes dat disk do tej bublinkovej obalky a to potom do krabicky. Pozor, aby to mohlo byt oznacene ako krehky balik, musi to byt v krabicke!!! Krabicky predavaju aj na poste.
beardie: Disky sa dodavaju a predavaju len v elektrostatickom obale, v ziadnej krabici.
beardie: Disky sa dodavaju a predavaju len v elektrostatickom obale, v ziadnej krabici.
-
Grim
Darca
...mne akurát nedávno bol posielaný HDD o ktorom som presvedčený, že bol v poriadku pred tým, ako ho prevzala pošta...bol poslaný ako list druhej triedy, zabalený v priliehavej kartónovej krabičke, na každej strane bol tak centimieter miesta, ktoré bolo vyplnené poskladanými letákmi...prišiel pokazený...
No ok, išlo mi hlavne o ten elektostatický obal, tak skúsim ho niekde zohnať. O obalenie v krabici sa nejak nebojím, mám doma cez 20m bublinkovej fólie
.
-
hojko
Site Admin
MrGizmof: Chod do obchodu s PC a vypytaj si jeden obal.
beardie: V tychto plastovych obaloch som nevidel disk dodany uz pekne dlho. Je mozne, ze sa dodavaju len starsie disky v tomto.
beardie: V tychto plastovych obaloch som nevidel disk dodany uz pekne dlho. Je mozne, ze sa dodavaju len starsie disky v tomto.
Hmm mne ked dosiel asi pred pol rokom na pobocku alzy WD Green 1TB, tak bol len v antistatickom obale...
dodavaju sa tak bezne aj v sucasnostihojko napísal:beardie: V tychto plastovych obaloch som nevidel disk dodany uz pekne dlho. Je mozne, ze sa dodavaju len starsie disky v tomto.
No, asi nemajú problém s kuriérom... ale už tu mám 4 balíky, neviem či sa mi to aj neoplatí poslať tiež kuriérom nakoniec
. Totiž ten disk putuje do ČR, ak neprežije, tak sa asi hrozne naseriem.... už pri monitore, čo ho tam stihli zlomiť, nechápem síce ako keď tam bolo viac papiera a kartónu než sa tam reálne zmestilo, som ich mal chuť vystrielať..
Ten obal skúsim v jednej predajni tu meste, tam sa ich v servise pár válalo (aspoň pred 2 rokmy..), alebo v škole skúsim, zopár ich tam je na jednom mieste tiež cez 2 roky
.
Inak, dá sa dať krehké iba na krabicu od nich? Lebo iba som zobral krabicu z grafiky, do nej dal disk a zabalil... a nie som si istý, ale tuším som niečo také u nich na webe čítal, len to nemôžem už nájsť...
Ten obal skúsim v jednej predajni tu meste, tam sa ich v servise pár válalo (aspoň pred 2 rokmy..), alebo v škole skúsim, zopár ich tam je na jednom mieste tiež cez 2 roky
Inak, dá sa dať krehké iba na krabicu od nich? Lebo iba som zobral krabicu z grafiky, do nej dal disk a zabalil... a nie som si istý, ale tuším som niečo také u nich na webe čítal, len to nemôžem už nájsť...