Reklamacia 30dni
Reklamacia 30dni
Nikde nemozem nasjt, ci sa pocitaju aj vikendy alebo nie, lebo vecsinou vzdy je uveden ze ide o pracovne dni ale tu je len 30 dni, tak sa chcem uistit, ci sa pocitaju aj vikendy alebo len pracovne dni. Ako to je?
Re: Reklamacia 30dni
Zo zákona je 30 kalendárnych dní, nie pracovných. 
23.9 som dal pristroj do opravy
dnes je posledny den kedy mi to mozu dat
ked pojdem do predajne a oni ho nebudu mat mam uz narok na vratenie penazi ?
a co ak nebudu chciet nic dat ?
dnes je posledny den kedy mi to mozu dat
ked pojdem do predajne a oni ho nebudu mat mam uz narok na vratenie penazi ?
a co ak nebudu chciet nic dat ?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...tak podáš podnet na SOI...možno ich rozhýbe, keď im oznámiš svoje zámery vopred...
-
Peter_Retep
VIP
ale trt soi, pohrozis im zalobou na vydanie veci...budu dosrati a daju ti ju 
-
aughostino
Medium Professional
pocitanie 30dnovky sa zacina az den po podani reklamacie ked si to podal 23.9. a kedze september ma iba 30 dni tak maju do zajtra cas... kedze je zajtra sobota, verim tomu ze uz si bol dnes informovany o stave tvojej reklamacie, pripadne ak ma predajna otvaracie hodiny aj cez vikendy, budu ta informovat zajtra
prakticky to funguje tak, ze ak servis nestiha danu vec opravit z roznych dovodov (najcastejsie nedodanie nahradneho dielu, atp...), predajcovi automaticky bude schvaleny dobropis a ty si mozes vybrat novy tovar alebo ti bude vratena plna suma, aku si zaplatil za vyrobok.
prakticky to funguje tak, ze ak servis nestiha danu vec opravit z roznych dovodov (najcastejsie nedodanie nahradneho dielu, atp...), predajcovi automaticky bude schvaleny dobropis a ty si mozes vybrat novy tovar alebo ti bude vratena plna suma, aku si zaplatil za vyrobok.
Hlavne nerobte paniku, ked to mešká 1-2 dni. Ak by si chcel, tak po 30 dňoch máš nárok na odstúpenie od kúpnej zmluvy. Ak ti nebudú chcieť vyhovieť, tak sa môžeš obrátiť na SOI. Väčšinou sa však dá s predajcom dohodnúť. Ak si však prchká povaha, a chceš si to vyhádať, tak si naštuduj poriadne zákon, aby si netrapošil, ako to vedia niektorí zákazníci 
-
Peter_Retep
VIP
a kedze ide o hmotnopravnu lehotu a predajca nema cez vikend otvorene posledny den lehoty sa presuva na najblizsi pracovny den
maju otvorene aj cez vikend a uz aj vcera rano volali...skoda
a dalsia otazka:
Ked si vyzdvihnem vyrobok zo servisu tak plati nejaka zaruka na samotny servis telefonu ?
lebo sa mi v minulosti stalo ze som dal opravovat mobil, mali ho tam tri tyzdne...ked som si ho vyzdvihol tak isiel normalne a az doma nastal zas povodny problem
a dalsia otazka:
Ked si vyzdvihnem vyrobok zo servisu tak plati nejaka zaruka na samotny servis telefonu ?
lebo sa mi v minulosti stalo ze som dal opravovat mobil, mali ho tam tri tyzdne...ked som si ho vyzdvihol tak isiel normalne a az doma nastal zas povodny problem
ahojte,
prave mi vyprsala 30 dnova lehota na opravu telefonu u t-mobile......moja otazka znie, ako zareagovat, ake mam vlastne prava v tomto pripade ?
vdaka za kazdu odpoved
prave mi vyprsala 30 dnova lehota na opravu telefonu u t-mobile......moja otazka znie, ako zareagovat, ake mam vlastne prava v tomto pripade ?
vdaka za kazdu odpoved
dojdi s papierom do predajne a poziadaj o zrusenie predajnej zmluvy
tym padom su vlastne povinny vratit mi peniaze za telefon ?
ano, preto sa to vola zrusenie nakupnej zmluvy
dobre no, chcel som si byt iba isty
vdaka
vdaka
ak si platil za telefón 1 €, tak si radšej pýtaj náhradu
Sestre tiež nevyreklamovali do 30 dní nejakú závadu, ale mala viazanosť na 2 roky, tak to vyriešili tým, že si mohla vybrať náhradný v rovnakej cenovej kategórii, ako bol ten starý.
no jasne, ak je akciovy tak pytat novy kus