Nenavrátna pôžička

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Nenavrátna pôžička

Príspevok od používateľa demovic_svk »

Chcel by som sa spýtať či sa dá ešte vybaviť nenavrátna pôička pre začinajúcich podnikateľov, resp. pre absolventou školy. Viem že minulý rok bolo také niečo možné.

Ďakujem
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Nenavrátna pôžička

Príspevok od používateľa brainwirm »

nieje to nenavratna pozicka ale prispevok na zivnost, chod na urad prace, pripadne upsvar.sk , tam najdes vsetky info.
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

takze hned po ukonceni skoly to nieje mozne ...myslel som ze hej ...a neviete aka tam je vyska sumy ? lebo to tam nieje zverejnene
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...v každom kraji podľa aktuálnej nezamestnanosti...prečo sa nejdeš spýtať na úrad?...keď budeš podnikať tak raz sa to budeš musieť naučiť...toto je dobrá skúsenosť do podnikania...nauč sa komunikovať s úradmi...vedel by som ti k tomu aj viac poradiť, ale v tvojom vlastnom záujme ťa pošlem na úrad...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

no ved ja som nevedel kde si to mam vybavit ...preto som sem napisal ...toto je uz 3 mesiac co som zaregistrovany na urade prace ..a mam tam ist 22.11. tak potom sa tam popitam co a ako ...a prosim ta nemohol by si mi to povedat aj ty teraz ? :) viac o tom :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nenavratny financny prispevok z Uradu prace - toto jedine ti staci vediet, takze sa popytaj na urade, pripadne pouzi Google a docitas sa k tomu vsetko potrebne.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...dám ti pár rád, ktoré ti na úrade nedajú...

1. neodkladaj to. Hneď si nájdi tel. čislo a HNEĎ tam zavolaj...každý daľší deň ťa môže stáť celú dotáciu.

...daľšie ti dám potom, uvidíme ako ti to vybavovanie pôjde...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

na urad prace som sa zapisal preto lebo som chcel ist na absolvenstku prax . Len teraz som zase rozmyslal ze si zalozim zivnost aby to bolo aj do buducna ..dobre zavolam opytam sa dakujem zatial
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Nezabudni, že založenie živnosti znamená po prvom roku aj platenie odvodov a poistného... To len aby si nebol prekvapený, koľko peňazí budeš musieť každý mesiac platiť - nezávisle od toho, či si aj niečo zarobil, alebo nie.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...whisper...zdravotné poistenie musí platiť už od začiatku, nie až po roku...a ak myslíš sociálne, tak to začína platiť až keď sa dobrovoľne prihlási, alebo až keď prekročí jeho zisk 12 násobok minimálnej mzdy (alebo tak nejak)...takže aké odvody sa začínajú platiť po roku?...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

grim? ako si to myslel s celou dotaciou?? ja som podaval ziadost o zaradenie do toho "vzdelavacieho programu" ktory predchadza prispevku na zivnost pred 2 tyzdnami, zatial sa mi neozvali.. zajtra mam ist na kontakt tak sa budem pytat kedy co ako, ci maju nejaky problem...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no tú žiadosť si si mal podať už keď si sa bol zapísať na úrad a zapísať na UP si sa mal ísť hneď po skončení školy...financovanie UPSVaR je asi také, že na začiatku roka šetria a na konci roka sa porobí toľko kurzov, koľko im ostalo na ne peňazí...preto sa väčšina kurzov robí ku koncu roka...daľšia vec je tvoja šanca dostať sa na takéto školenie. Zoberme si, že na každé školenie sa dostane 15 ľudí a školenia sa robia tak približne raz do mesiaca...ak si okrem teba požiadalo o príspevok daľších 100 ľudí, tak to vychádza na 7 mesiacov + zarátaj protekčných, ktorí sa dostanú skôr aj keď sa prihlásia až po tebe...toto sú ale prepočty podľa údajov, ktoré som po doslova neslušnom vypočúvaní sekretárky z nej dostal...na školení, kde som bol ja ale bolo určite viac ako 15 ľudí, povedal by som že okolo 30...čo značne zvyšuje tvoje šance...ale ak sa nemýlim, na školenie môžeš ísť a ž po troch mesiacoch od zapísania sa UP...doba presne vyrátaná na čakanie podľa počtu ľudí a kurzov...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ee.. ja som pracoval, ale som sa na to vyje***, siel som na urad prace s tym ze chcem prispevok na zivnost. tam mi povedala zenska ze ziadost o zaradenie do toho vzdelavacieho programu na zivnost mozem podat, az ket absolvujem prve 3 zakladne skolenia ktore musi absolvovat kazdy. tak mi ich vtlacila do jedneho mesiaca, pricom bezna prax je kazdy mesiac jedno. tieto skolenia som absolvoval, podal som si tu ziadost, su to 2 tyzdne, ziadost som podal hned po absolvovani toho posledneho povinneho skolenia, no a teraz cakam. az na to ze ten prispevok by som bol rad dostat najneskor do konca januara, najlepsie by bolo do polky decembra to mat za sebou, ketze prispevok moze byt odklepnuty az po dobe 3 mesiacov evidencie na upsvar, a mne tato doba uplynie 12teho decembra. Zivnost potrebujem najneskor do konca januara mat, ale toho prispevku sa takisto nechcem vzdat..
//ahh pain, akurat som si vsimol ze kontakt som mal mat vcera, neviem preco som bol v tom ze 9teho.. dufam ze som si vyrobil na dalsi pruser a ma slak trafi..
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

aj ja mam otazku dufam ze to spravne polozim....zivnost sa zaklada pred alebo az po poziadani toho prispevku ? co ak sa niekto na ten prispevok spolieha ale nedaju mu ho a on ostane so zivnostou ale bez penazi ? dufam ze to nieje hlupa otazka pretoze nepoznam presny postup
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chrobak: Vsetko ti povedia na urade, aj tak musis byt vari 4 mesiace evidovany ako uchadzas o zamestnanie a musis obsolvovat seminar, kde ti to vysvetlia.
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

chcel som sa este spytat ze kebyze chcem ist na vysku este tak to bude problem ked budem mat zivnost ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nemal by byť...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

samozrejme podnikanie stopnúť nemôžeš a nadalej musíš odvádzať
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

ako sak podnikat chcem aj pocas skoly len som chcel vediet ci v tom nebude problem ..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nebude v tom problem. Preco vsetky tieto otazky nesmerujes na pracak?
Napísať odpoveď