Nápady na programovanie aplikácií
Nápady na programovanie aplikácií
Čau. Už dlhšiu dobu nemám nápad na programovanie aplikácii. Nevedeli by ste mi niekto prosím poradiť, čo by sa dalo urobiť a uchytilo by sa to?
(Programujem C# 4.0, ASP.NET, viem ale aj niečo v PHP, HTML, JS, CSS. Kľudne to môže byť aj webová aplikácia - [len nie prosím náročná na grafiku, skôr zameranie na kód])
Vopred dík.
(Programujem C# 4.0, ASP.NET, viem ale aj niečo v PHP, HTML, JS, CSS. Kľudne to môže byť aj webová aplikácia - [len nie prosím náročná na grafiku, skôr zameranie na kód])
Vopred dík.
Re: Nápady na programovanie aplikácií
Kolko mas rokov/ aky si pokrocily?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keby máme nápady čo sa môže uchytiť, tak to spravíme sami. Nemyslíš? Takýchto "programátorov" čo nevedia čo programovať nechápem. Ja mám toľko práce že vlastné projekty nestíham ani len vymýšlať a nie ešte programovať. Tak ako je sakra možné že niekto nevie čo programovať?
mozno je zaciatocnik a chce sa ucit programovat
-
audiotrack
VIP
jojinkho: V .NET robím už 3. rok. Ovládam pokročilejšiu prácu s štruktúrami, triedami, socketovú komunikáciu (TCP i UDP), Windows Forms viem niečo urobiť, WPF tiež, práca s registrami, niečo z System.IO, System.Web, práca s databázami, kolekcie, trochu indexery..... Asi tak
audiotrack: Nemám nápady. Asi tak. Nemôžem si sadnúť, zapnúť notepad a písať riadky ako ma napadne. Musím mať cieľ. Pozeral som si niektoré projekty, ktoré hľadajú programátorov, ale ani jeden z nich ma nezaujal.
audiotrack: Nemám nápady. Asi tak. Nemôžem si sadnúť, zapnúť notepad a písať riadky ako ma napadne. Musím mať cieľ. Pozeral som si niektoré projekty, ktoré hľadajú programátorov, ale ani jeden z nich ma nezaujal.
-
audiotrack
VIP
nápadov je na internete kopec. Kľudne si zober niečo čo už je, a tvojím cielom môže byť "spraviť to lepšie"
To je možné. Ale uchytí sa to potom?
Hľadám myšlienku. Niekde som našiel, že CMS sa vždy uchytia. Je to pravda?
Hľadám myšlienku. Niekde som našiel, že CMS sa vždy uchytia. Je to pravda?
-
audiotrack
VIP
nie, ale dosť sa pri tvorbe vlastného naučíš
Tak sa o niečo pokúsim. Ale vždy mi robí problém dizajn. Skôr by som preferoval aplikáciu, ktorá by na neho nebola až tak háklivá. BTW, čo program na správu serverových súborov? (C# cez webrequest na ASP.NET|PHP alebo priamo cez soketovú komunikáciu...) //podobné som už na codeplex videl, ale projekt už myslím zamrel.
-
audiotrack
VIP
použi nejaký free templateServerApp napísal:Tak sa o niečo pokúsim. Ale vždy mi robí problém dizajn. Skôr by som preferoval aplikáciu, ktorá by na neho nebola až tak háklivá...
Sprav napr. nejaky poriadny nastroj na synchronizaciu suborov medzi jednotlivymi PC bez nutnosti pouzitia weboveho uloziska (ako je nutne u dropbox, mam pomaly upload, zato lokalna siet ma dobru rychlost). Program by bol multiplatformovy (hlavne win, linux, mac ... aha pri .NET to asi velmi nepojde, no ale sanca je aspon MONO).
Ja som sa chystal spravit nieco take, kedze na NB mam Linux a na stolnom PC windows, ale nenasiel som si cas ani chut. Takuto aplikaciu (samozrejme free alebo opensource) som este nenasiel, takze si myslim zeby mala celkom zmysel. Windows Live Mesh (predtym Live Sync - omnoho lepsi program) ma podobnu funkcionalitu, ale ma svoje muchy (dost ich ma) a je iba pre windows a mac.
Ja som sa chystal spravit nieco take, kedze na NB mam Linux a na stolnom PC windows, ale nenasiel som si cas ani chut. Takuto aplikaciu (samozrejme free alebo opensource) som este nenasiel, takze si myslim zeby mala celkom zmysel. Windows Live Mesh (predtym Live Sync - omnoho lepsi program) ma podobnu funkcionalitu, ale ma svoje muchy (dost ich ma) a je iba pre windows a mac.
Hmm. Bolo by to celkom zaujimave, ale tam to vlastne stráca význam, ak musíš mať všade lan kábel (ak som správne pochopil). Práveže by som bol rád urobil niečo ako dropbox.
audiotrack: hmm. uvidím.
audiotrack: hmm. uvidím.
No ono ide o to, ze napr. ja som cely tyzden na internate s NB a tam mam hudbu, pracujem na zadaniach, programujem, mam svoje dokumenty... dokopy to ma asi 35 - 40 GB . Pridem domov, zapnem stolny PC, zapnem NB - pripojim sa na wifi (to je tiez lokalna siet). Na oboch pocitacoch bezi ten softver a hlada zmeny, potom to zosychronizuje a mam vsade rovnake data. Kedze mam pomaly net a vela dat, nechcem aby to bolo niekde na webe.
Takto som to myslel
Takto som to myslel
Aha. hmmm. Mať kompletný záznam všetkých súborov by bola makačka. Kopec multidimenzionálnych arrayov.
-
javatar
Hardcore addict
Preco by si na zaznamy o suboroch pouzil multidimenzionalne polia?
A napadov by bolo plno ak chces napis SS. Ale zarobit by sa na nich asi dalo len tazko, proste malicke veci co ludia sem tam potrebuju...
A napadov by bolo plno ak chces napis SS. Ale zarobit by sa na nich asi dalo len tazko, proste malicke veci co ludia sem tam potrebuju...
Zarobiť nie.
-
weroro
Flash coder
Ak vieš C# tak by si mohol skúsiť spracovať nejakú verziu hojko loga v silverlighte, kde sa programuje v C#. Bola by to celkom haluz mať logo v statickej, flash, a silverlight verzii. 
Uhm, lenze neviem kreslit grafiku.
-
weroro
Flash coder
A ty si myslíš, že keď sa tu na fóre objaví flash logo, tak som ho kreslil ja? Posledné logá kreslil MMartin, ja som do nich pridal interaktivitu (flash). Základom je vždy dodaná statická grafika.
Poprípade ma napadá aj jedna odlišná alternatíva. Spúšťam web na ktorom budú flash tutoriály v slovenčine. Mohla by tam byť sekcia, v ktorej by sa nachádzali dané flash tutoriály prepísané do silverlightu (prepísané a vysvetlené tebou).
Poprípade ma napadá aj jedna odlišná alternatíva. Spúšťam web na ktorom budú flash tutoriály v slovenčine. Mohla by tam byť sekcia, v ktorej by sa nachádzali dané flash tutoriály prepísané do silverlightu (prepísané a vysvetlené tebou).