Křižovy vaz!

O športe...
Gaucho16
Novice
Novice

Křižovy vaz!

Príspevok od používateľa Gaucho16 »

Zdravim Slovenske kolegy :-)
K problemu:Pri futsale jsem dobihal balon zaroven s protihracem,ktery do me pri doslapu zduchnul ramenem nejak mi preskocilo v kolene a bolelo to jak svina.Chodit jsem mohl,ale na druhy den to bylo horsi,tak jsem jel na chururgii.Stalo se to 20.9. 2011.Dostal jsem ortezu a chodil kazdy tyden na kontrolu.Jiz 7x jsem byl u doktora a celkove mi vzal asi 150ml krve a 80ml serosni tekutiny.Noha se zlepsila,narovnam ji uz v pohode,ale patu ke stehnu zcela jeste nedam.Doktor me poslal na operaci .
Zajimalo by me zda je to treba,jake mate zkusenosti atp.
Zprava od doktora:
ballotement+,flexe 0-0-100,st th punkce 20ml,seros. tekutiny,cvicit.
Piste,budu vdecen za kazdou radu,predem diky,s pozdravem Petr.
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Křižovy vaz!

Príspevok od používateľa Forsaken »

kazde zranenie je jedinecne, dakto by to "rozbehal" bez doktora, dakto moze mat kvoli tomu problemy do konca zivota...

nemozes tento problem generalizovat.

osobne kazde zranenie skusam "rozchodit"/"rozhybat" a doktorom sa vyhybat, v zavislosti co som pisal vyssie ti vsak neviem doporucit co robit v tvojom pripade.
Gaucho16
Novice
Novice

Forsaken napísal:kazde zranenie je jedinecne, dakto by to "rozbehal" bez doktora, dakto moze mat kvoli tomu problemy do konca zivota...

nemozes tento problem generalizovat.

osobne kazde zranenie skusam "rozchodit"/"rozhybat" a doktorom sa vyhybat, v zavislosti co som pisal vyssie ti vsak neviem doporucit co robit v tvojom pripade.
No je to tezke,idelani by bylo jit na magnetickou rezonanci,ale cetl jsem,ze doktori to moc nepreferuji,pac je pry nakladne.Kazdopadne mu to reknu,pripadne pujdu k jinemu chirurgovi.Jsem vlasntne v situaci kdy nevim,co s tim mam.Utrzene to asi nebude,ale hromadi se tam ta tekutina,takze asi natrhnute jo.Nevim,jsem zoufaly.Rozhybat?tezko ricit,mozna ze by to casem slo..citim ale,ze to neni uplne stabilni.Mozna to je zpsusobene z casti ochablym slalstvem.
Kazdopadne diky za tvuj cas.
Snad poradi nekdo dalsi :-)
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

ak sa ti potrhali vazy a budu ti ich zosivat tak uz patu ku stehnu nedas. Tie vazy budu skratene, co ti bude obmedzovat uplne zohnutie nohy.
Gaucho16
Novice
Novice

Pikolik napísal:ak sa ti potrhali vazy a budu ti ich zosivat tak uz patu ku stehnu nedas. Tie vazy budu skratene, co ti bude obmedzovat uplne zohnutie nohy.
To mas asi pravdu,ale jak jsem psal.Myslim si ze ty vazy pretrhnute nebudou,to by mel doktor poznat hned asi bych chodil trochu jinak a mel bolesti(alespon ze zkusenosti kamarada).Neboli to,nekdy mi ani neprijde ze s tim neco je.Akorat neni dobre to hromadeni tekutiny :-(
jerichoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerichoo »

Odporúčam ti návštevu nejakej súkromnej kliniky, kde majú k dispozícii rezonanciu. Zaplatíš síce za vyšetrenie a možno aj za rezonanciu, ale stále to je lepšie ako čakať na ňu mesiac-dva u štátneho doktora.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Pikolik napísal:ak sa ti potrhali vazy a budu ti ich zosivat tak uz patu ku stehnu nedas. Tie vazy budu skratene, co ti bude obmedzovat uplne zohnutie nohy.

to nie je celkom pravda. ja som mal vazy roztrhnute a davali mi na ne sponu aby sa zrastli. teraz nemam problem ohnut nohu ako chcem.
bolo len treba poriadne zo zaciatku po zotaveni cvicit aby sa ti natiahli a nezanedbat to.

petr - tiez by som to riesil sukromnou klinikou ak ta doktor nechce poslat na rezonanciu
Stuntbiker
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Stuntbiker »

ja som mal vezy potrhane pad na motorke jeden mam odtrhnuty zadny krizny vaz je najdolezitejsi
predny krizni vez nieje dolezity vela ludi ho ma otrhnuty a ani o tom nevie dost casto futbalisti
skus cvicit cvicit cvicit a ked sa to nezlepsi tak urcite doktor
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak ked mas odtrhnuty predny krizny tak s kolenom nepohnes naisto
Stuntbiker
Amateur
Amateur

guess.whoo napísal:no tak ked mas odtrhnuty predny krizny tak s kolenom nepohnes naisto
ked som sa dorazil na motorke tak som pred operaciou precital snad vsetko co o tom na internete je artroskopia vazy v kolene atd .... jeden odbornik (co ma skolu ) pisal o tom blog + prelozil jeden anglicky blog o tom ako cvicit atd atd ...
bolo to tam pekne rozpisane skusal som to hladat ale nenasiel som to nejako moc sa mi to hladat nechce ale musi to byt niekde
(pozeral som to cez velke prazdniny) koleno ide aj bez predneho krizneho vezu ja som mal 1 roztrhnuty a jeden nadtrhnuty a neviem ci mi spravili oba alebo len jeden ale viem ze mi koleno funguje ako ma (klop klop)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ked sa ti ROZTRHNE predny krizovy tak neohnes koleno kym ti to nezoperuju. 2x sa mi to stalo
Stuntbiker
Amateur
Amateur

tak to uz neviem ja som mal bocny roztrhnuty a predny natrhnuty a zohol som ho ale v bolestiach koleno plne krvi :D
jerichoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerichoo »

guess.whoo napísal:ked sa ti ROZTRHNE predny krizovy tak neohnes koleno kym ti to nezoperuju. 2x sa mi to stalo
Určite si to s niečím mýliš, lebo predny krizny väz obmedzuje len stabilitu kolena, bez neho je koleno nestabilné. Ohneš ho úplne normálne.
Marek444
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Marek444 »

Dobrý deň,
Pri futbale som si roztrhol predny krizny vaz, bocny som si natrhol, a 1/3 menisku mam utrhnutu.
Doktor mi dal ortezu a po absolvovani magnetickej rezonancie mi povedal, aby som pockal 6 tyzdnov (aby sa zrastol ten bocny vaz) , a potom pojdem na operaciu.
Má s týmto niekto skusenost?
Dakujem za prispevky :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

dvaja kamarati a stryko si utrhli krizny vaz ... kde si to chces dat robit? nejake otazky? ujo vtedy byval u nas, kedze nie je z BA tak som mal prve pooperacne dni celkom z blizka
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No toto zranenie je dosť nepríjemné a rátaj, že si nezašportuješ hodnú chvíľu. Pre zaujímavosť pripájam video, ako sa zranil Derrick Rose, ktorý si tiež pretrhol predný krížový väz a odhadovaná doba liečenia je až 10 mesiacov. Rátali ale asi celkový čas, do ktorého bude môcť zase naplno nastúpiť do zápasovej záťaže.

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To sa kedy stane takáto dobrota ?
ColdRain
Addict
Addict

Vacsinou sa to trha pri extremnych rotacnych pohyboch, spodok nohy je pevny, trup sa otoci, koleno to nevydrzi a urve sa vaz.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Môže byť, ale keď pozerám na niektoré takéto športové zranenia, tak sa mi až nechce veriť, pri akom malom neprirodzenom pohybe sa to môže stať - pre ilustráciu pripojím ďalšie video :D Z toho videa je vidieť, že sa to môže stať pri športovaní, ani nevieš ako...

Kuriózne je, že aj Rose, aj Shumpert sa zranili v prvom zápase svojho tímu v playoff a bolo to v ten istý večer :shock:

ColdRain
Addict
Addict

kamaratovi sa to stalo na umelej trave pri futbale, ked mal prvy den specialne kopacky na umelu travu, mali prilis vleku prilnavost, proste sa iba otacal, chodidlo mal krasne prilepene vdaka novym kopackam a zbytok tela sa chcel otocit a koleno islo do kelu
Napísať odpoveď