databaza dokumentov.
databaza dokumentov.
Zdravim pani.
Hladal som hladal ale nic som nenasiel. Potreboval by som nejaky system na obsluhu DB. Potrebujem zdielat udaje (texty, pdf, obrazky). Potrebujem aby boli ulozene v DB a aby si hocikto nemohol stiahnut dane subory. Pristup bude na zaklade meno, heslo alebo tak nieco
Nejaky free CMS nepoznate?
Dakujem
Hladal som hladal ale nic som nenasiel. Potreboval by som nejaky system na obsluhu DB. Potrebujem zdielat udaje (texty, pdf, obrazky). Potrebujem aby boli ulozene v DB a aby si hocikto nemohol stiahnut dane subory. Pristup bude na zaklade meno, heslo alebo tak nieco
Nejaky free CMS nepoznate?
Dakujem
Re: databaza dokumentov.
na ulozto.sk si mozes nahrat subor a nasledne obmedzit do kedy bude platny, pocet stiahnuty a taktiez zobraazenie iba po zadani hesla. Staci?
Rozmyslal som nad niecim vlastnym. Ale je to skor nerealne lebo za malo penazi mi nikto naposkytne DB do ktorej budem moct vkladat subory. Kazdy hosting ma predsa len nejaku kvotu na velkost DB. Mame dve kancelarie jedna je v BA a druha v KE. Potrebujem medzi nimi nejaky medziclanok na ktorom budu ulozene udaje. (skeny listin a podobne). DB by som potreboval sifrovat aby sa tam nahodou niekto nedostal. Pozeral som ze by sa dalo nieco take vo wordpress aj ked on to dava iba do suborovej struktury a nie do DB. Este skusim phpbb preluskat ale tam to bude asi tak isto. No a DB spustit na nejakom vlastnom zeleze.
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
sharepoint foundation
edit:// aj ked nie, na to by si potreboval zrejme active directory, takze zabudni, ze som to tu pisal.
edit:// aj ked nie, na to by si potreboval zrejme active directory, takze zabudni, ze som to tu pisal.
No, kedze ludom asi dochadzaju napady, poviem aj ja svoj. Co takto pouzit git? Vytvorit si vlastny git server, na ktory by sa napajalo pomocou SSH tj pouzit overovanie cez RSA kluce. Je to bezpecne a priestorovo neobmedzene.
myslim ze svn/git ... a tak by bolo riesenie len trocha mozno otravne pri pouzivani ... nie ? ale ak su na to nejake rozumne GUIka tak mozno najlepsie
(vacsina ludi nema rado konzolu ktovie prečo) gitGui ma nejake ale spravit nieco bolo za trest pre mna. konzola to istila...
inak "Sugar CRM" si nepozeral ? je to CRM tak predpokladam ze aj subory by sa tam mohli zdielat dat a data o zakaznikoch a tak ... Znie to ako keby si potreboval ISko
inak "Sugar CRM" si nepozeral ? je to CRM tak predpokladam ze aj subory by sa tam mohli zdielat dat a data o zakaznikoch a tak ... Znie to ako keby si potreboval ISko
Myslim ze najlepsie GUI s akym som sa stretol pre git aj mercurial su TortoiseGit a TortoiseHg.
Ďakujem za rady fesaci. Idem luskat ten git.
Nenapisal som vsetky kriteria ktore by to malo mat, iba tie zakladne. V podstate tieto udaje si medzi sebou budu vymienat najma sekretarky takze by to malo byt velmi ale asi mega velmi uzivatelsky priatelske prostredie. Ziadne zbytocne funkcie. Jedna da do DB subor. A ked sa do DB pozrie cez nejake rozhranie tak jej to vypluje zoznam kde bude nejaky strucny popis o suboroch v DB ako datum, format, atd. A podla opravnenia bude mozny len nahlad alebo aj kopirovanie. Popripade poskytnutie nahladu tretej strane. Viem ze jedna to kategorizovala cez nieco od Adobe. Ale samozrejme ze to bola trial verzia a teray ma akurat velky subor so svojim zoznamom, s ktorym nemoze nic robit. Na free verzie tohto mojho problemu sa asi nemozem spoliehat.
Nenapisal som vsetky kriteria ktore by to malo mat, iba tie zakladne. V podstate tieto udaje si medzi sebou budu vymienat najma sekretarky takze by to malo byt velmi ale asi mega velmi uzivatelsky priatelske prostredie. Ziadne zbytocne funkcie. Jedna da do DB subor. A ked sa do DB pozrie cez nejake rozhranie tak jej to vypluje zoznam kde bude nejaky strucny popis o suboroch v DB ako datum, format, atd. A podla opravnenia bude mozny len nahlad alebo aj kopirovanie. Popripade poskytnutie nahladu tretej strane. Viem ze jedna to kategorizovala cez nieco od Adobe. Ale samozrejme ze to bola trial verzia a teray ma akurat velky subor so svojim zoznamom, s ktorym nemoze nic robit. Na free verzie tohto mojho problemu sa asi nemozem spoliehat.
-
axxis
Addict
a ono to ma bezat cez internet alebo to bude iba v ramci firmy resp. intranetu?
Cez net. spojenie BA a KE. Najlepsie nejake web riesenie a uplne naj by bolo zadarmo. 
-
harrison314
Hardcore addict
Skus pozriet ( ja som s nim robim prvy den ) http://www.mendeley.com/ alebo daco podobne, neviem ci je o iba na PDF-ka a do akej miery je free, ale mal by zvladat tvoje poziadavky.
No ak sa ma jednat o sekretarky, tak neviem ci by som pouzil git. Sice pokial ich naucis (niekde im nakreslis a popises) postup pull, commit, push, tak by to hadam pochopili.
Tak pani, rozhodol som sa zatial pouzit phpbb riesenie kde sa bude na zaklade opravnenia ukazovat tema iba povolanim uzivatelom. Do nej si budu pridavat ako prilohy scany a ine dokumenty. Uvidime ako dlho sa to bude takto tahat. Dakujem velmi pekne za kazdu radu.
-
feromakovi
Expert
typicka dokumentova databaza je napr aj CouchDB a jej free hosting je na cloudant.com. Staci ak sa s nou naucis trochu robit a mas po probleme. Dokaze uchovat hociaky subor ako attachment a klasicke veci ako databaza. osetruje pristupi lahko sa replikuje napr na localhost...
feromakovi môžem ťa poprosiť o nejaký manuál v slovenčine alebo češtine, lebo po anglicky neviem tak dobre aby som to mohol študovať. Hľadal som na nete ale bez úspechu. Ďakujem
bez EN sa v tomto svete len ťažko uchytíš, hlavne v IT smere
-
feromakovi
Expert
Ja som sa najviac informacii dozvedel asi z tadeto a mas to po cesky. Velmi dobre a pochopitelne to rozobrali. Ak mas cas pozri si vsetky diely o chouchdb urcite ti to ozrejmi ako to fungujejanto33 napísal:feromakovi môžem ťa poprosiť o nejaký manuál v slovenčine alebo češtine, lebo po anglicky neviem tak dobre aby som to mohol študovať. Hľadal som na nete ale bez úspechu. Ďakujem
http://zdrojak.root.cz/serialy/kompletn ... po-couchdb