Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
to, ze nie je normalne aby sa chlap prezliekal za zenu a naopak je jasne kazdemu, co ma aspon stipku zdraveho rozumu, na to netreba ani Bibliu...
yeah.
ale zase na druhej strane - nemôže za to. je to deformácia v psychike ktorá ho to núti robiť, podobne ako klaustrofobika núti vyhýbať sa stiesneným priestorom alebo kleptomana kradnúť.
ale zase na druhej strane - nemôže za to. je to deformácia v psychike ktorá ho to núti robiť, podobne ako klaustrofobika núti vyhýbať sa stiesneným priestorom alebo kleptomana kradnúť.
to je na inu debatu, ale ze to nie je normalne musi byt jasne kazdemu...
1/ak sa chces zapojit do diskusie o niecom, tak si aspon nastuduj nejake elementarne fakty, napr. co to je ta transexualita (prezliekanie sa do siat opacneho pohlavia je nieco uplne ine a ma to uplne ine priciny a motivy)...aj ja viem prd o jadrovej fyzike a mam dokonca aj dost rozumu na to, aby som nemal odvazne radikalne vyhlasenia o javoch spadajucich do oblasti jadrovej fyziky pred ludmi, ktori aspon coto o jadrovej fyzike vedia...lebo viem, ze keby som to urobil, tak sa asi dost strapnim...
2/mozno by bolo dobre si zistit nieco aj o tom, ako sa odbornici divaju na transexualitu...o jej pricinach sa toho vie uz pomerne dost, dokonca by som povedal ze ovela viac nez o vyvoji sexualnej orientacie...
tak by ma teda zaujimalo, kde konkretne sa transexualita v biblii spomina ako nieco zle, co treba odsudit a zavrhnut...pripadne, ci sa tam vobec nieco take spomina...
2/mozno by bolo dobre si zistit nieco aj o tom, ako sa odbornici divaju na transexualitu...o jej pricinach sa toho vie uz pomerne dost, dokonca by som povedal ze ovela viac nez o vyvoji sexualnej orientacie...
tak by ma teda zaujimalo, kde konkretne sa transexualita v biblii spomina ako nieco zle, co treba odsudit a zavrhnut...pripadne, ci sa tam vobec nieco take spomina...
elementarne fakty mam, a urcite nepotrebujem k zivotu vediet viac o transsexualoch...
K tej Biblii som ti odpovedal. Nemusi to tam pisat, kazdemu normalnemu cloveku je jasne, ako to je
K tej Biblii som ti odpovedal. Nemusi to tam pisat, kazdemu normalnemu cloveku je jasne, ako to je
niektori ludia este ani len neboli na svete, prezivali svoje prve tyzdne vyvoja v matke a uz sa s nimi priroda velmi skaredo zahrala...a potom za par rokov sa objavuju samozvani experti na temu (ktori evidentne neovladaju ani zakladne minimum o teme a mylia si travestyshow a transsexualizmus), avsak nemaju problem ukazovat prstom a hovorit "ty si ten nenormalny" alebo "uchylak a deviant"...aky to musi byt pocit pre toho cloveka? asi nie velmi prijemny, ze? a prezivat toto este kazdy jeden den? v praci, obchode, na ulici...piton, keby tu bola ta moznost, ja by som ti srdecne doprial aspon na 1 den, stat sa takym transexualom, mozno by ti potom docvakli urcite suvislosti...
ale uz sme OT, pytal som sa predsa len na tu bibliu a ci sa tam vobec nieco take ako transsexualita spomina...
ale uz sme OT, pytal som sa predsa len na tu bibliu a ci sa tam vobec nieco take ako transsexualita spomina...
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://www.hojko.com/post1740181.html#p1740181 O tejto slobode prispievania som písal. Takže zjavne som mal podľa reakcie pravdu...
-
tehla
Podobne sa to uz robilo aj v inych temach. Takze staci trochu tolerancie a vola ignorovat tuto temu pre tych, ktorych to nezaujima alebo irituje
(copyrajt Gothar)
Prečital som si, čo pisal o novovytvorejenej téme, že „už sa nevie dočkať kedy tam bude môcť prispievať (vtip)“ a už je tam ako prvý spomedzi ateistov nasáčkovaný. Je toto normálne?
A teraz nech sa páči, môžeš začať lamentovať, že som sem napísal, nech sa zas celý deň nenudíš, lebo vidím, že ani spať nemôžeš kôli mne
(copyrajt Gothar)
Prečital som si, čo pisal o novovytvorejenej téme, že „už sa nevie dočkať kedy tam bude môcť prispievať (vtip)“ a už je tam ako prvý spomedzi ateistov nasáčkovaný. Je toto normálne?
Dobre vystihnuté, protikresťanský bulvár ešte asi nie je ani na takej úrovni, aby dokázal podávať dôveryhodné výmysly.... Ale čo môže byť lepšia kosť pre bohorúhačov, ako že „pri exorcisme roztrhala brucho holými rukami a vyrvala svojej dcére črevá“! LOL. (mimochodom exorcismus sú motlitby a svätená voda a môže ho vykonávať iba biskup alebo ním poverený kňaz)javatar napísal: "Potom Antonovová holými rukami vytrhla svojej dcére z tela kus čriev,"
WTF?! Neviem ako vy, ale ja si myslim ze mam dost pevnu kozu aby mi ju na bruchu (kde sa rukami neda poriadne uchytit) roztrhla neaka zena bez pomoci akehokolvek nastroja na rezanie.
Dalsia chyba:
topky.sk píše:
Taxikár Sergej Košimbetov (49) a jeho družka, učiteľka Elena Antonovová
fanatici, maju spolu dieta a neboli manzelia? WTF?! Ved to je uz najmenej a pre fundamentalistov co si trufnu na exorcizmus aby zanedbali take prisne prikazanie?!
Neviem ake je to v pravoslavnej cirkvi ale v RKC clovek musi byt aspon knaz aby mohol vyhanat diabla - a su na to predpisy (a trhanie criev holymi rukami nezahrnuju ). Nemyslim si ze v pravoslavnej to bude diametralne odlisne.
Secteno a podtrzeno - nespolahlivy nafuknuty clanok, napisany s komercnou snahou ludi sokovat a nie informovat. Zdroj je urceny ako tn.cz kde svoj zdroj dalej neuvadzaju. Patrat ako daleko je tento "clanok" od pravdy sa mi vazne nechce - stacia mi dve vyssie uvedene "chyby".
...
A teraz nech sa páči, môžeš začať lamentovať, že som sem napísal, nech sa zas celý deň nenudíš, lebo vidím, že ani spať nemôžeš kôli mne
Tehla demagóg pokračuje: nenapísal som to, čo si napísal ty, ale toto: Ohromne ma irituje tehlova nová téma, škoda, že tam nemôžem písať. (vtip)
Ty si si to samozrejme upravil do svojej podoby, aby ti to vyhovovalo, ale z tejto vety nijak nevyplýva to, že by som manifestoval, že tam prispievať nebudem.
Ale tak je mi jasné, že to nahlodáva tvoje pravdy, tak sa snažíš bagatelizovať tieto veci pod rúško akéhosi vymysleného "protikresťanského bulváru." Agentúra AFP tam určite spadá.
A inak tehla, len tak mimochodom, nemal si mňa, morálne bahno, náhodou v ignore ? Akože už na mňa po krátkej prestávke opäť reaguješ ? Použijem tvoju otázku: je toto normálne ?
Ty si si to samozrejme upravil do svojej podoby, aby ti to vyhovovalo, ale z tejto vety nijak nevyplýva to, že by som manifestoval, že tam prispievať nebudem.
No to určite, popieraš realitu.mimochodom exorcismus sú motlitby a svätená voda
Ale tak je mi jasné, že to nahlodáva tvoje pravdy, tak sa snažíš bagatelizovať tieto veci pod rúško akéhosi vymysleného "protikresťanského bulváru." Agentúra AFP tam určite spadá.
A inak tehla, len tak mimochodom, nemal si mňa, morálne bahno, náhodou v ignore ? Akože už na mňa po krátkej prestávke opäť reaguješ ? Použijem tvoju otázku: je toto normálne ?
-
Stoporko
VIP
ephramko: pokiaľ je mi známe, tak v Biblii nie je zmienka o tom, že by sa muž nemal prezliekať za ženu. O tom, či je také konanie správne alebo nie, sa z Biblie nedočítame. To isté platí aj pre predmanželský sex, fajčenie trávy, lietanie do vesmíru alebo pestovanie ryže. Sú to veci, ku ktorým sa Biblia nevyjadruje - v danej dobe buď neboli aktuálne alebo sú ponechané na svedomí a názore jednotlivca.
Hughito - k tým exorcizmom: máš ty vôbec potuchy, čo učí RKC o exorcizme? Máš ty vôbec šajn, ako má taký exorcizmus prebiehať a čo všetko mu MUSÍ predchádzať? Zjavne nie. So shut the fuck up. Správaš sa, resp. argumentuješ ako "decko na strednej, ktoré vášnivo debatuje o kvantovej mechanike." Fakt si skús prečítať pre základ aspoň Rímske rituály (Rituale Romanum) a pár kníh od exorcitov RKC, ktorí svoju prax opisujú z prvej ruky.
Hughito - k tým exorcizmom: máš ty vôbec potuchy, čo učí RKC o exorcizme? Máš ty vôbec šajn, ako má taký exorcizmus prebiehať a čo všetko mu MUSÍ predchádzať? Zjavne nie. So shut the fuck up. Správaš sa, resp. argumentuješ ako "decko na strednej, ktoré vášnivo debatuje o kvantovej mechanike." Fakt si skús prečítať pre základ aspoň Rímske rituály (Rituale Romanum) a pár kníh od exorcitov RKC, ktorí svoju prax opisujú z prvej ruky.
-
seth82
Darca
Tehla:
1. Aby som to napísal celkom výstižne, "I proved my point", to je všetko.
2. Nefandi si, kvôli tebe by som nespal, LOL - máme tu o hodinu menej, takže ten príspevok som písal o 00:25. A prečo som v noci hore, do toho ťa nič nie je
3. Mám taký pocit, že tú tému si vytvoril aj z toho dôvodu, aby si sa mohol vyvŕšiť podobným spôsobom, ako si to ak ukázal. Ty určite nemáš "pokoj v duši".
4. "Spánom bohooooom, idem od váááás" - ej, ale to na teba (a na iného člena) pasuje...
5. Ja ti do tej témy nevleziem - potešený? A na rozdiel od teba svoje slovo aj dodržím.
1. Aby som to napísal celkom výstižne, "I proved my point", to je všetko.
2. Nefandi si, kvôli tebe by som nespal, LOL - máme tu o hodinu menej, takže ten príspevok som písal o 00:25. A prečo som v noci hore, do toho ťa nič nie je
3. Mám taký pocit, že tú tému si vytvoril aj z toho dôvodu, aby si sa mohol vyvŕšiť podobným spôsobom, ako si to ak ukázal. Ty určite nemáš "pokoj v duši".
4. "Spánom bohooooom, idem od váááás" - ej, ale to na teba (a na iného člena) pasuje...
5. Ja ti do tej témy nevleziem - potešený? A na rozdiel od teba svoje slovo aj dodržím.
-
javatar
Hardcore addict
Nie - ze sa to mohlo stat uplne inak, napr. zdrogovana dvojica zabila dceru. mohlo to byt prave v mene satana atd. To co som predviedol bola ukazka kritickeho myslena - nemohli to byt fundamentalisti ak ignorovali svoje nabozenstvo v zakladnom "nezosmilnis". Ak by sa im aj dcera podarila nahodou (lebo to sa stava) boli by sa ako fundamentalisti okamzite vzali a nie zili spolu min. 26 rokov ako druh a druzka. A ze to bol druh a druzka je jasne uz ked si precitas priezviska.hughito napísal:Púšťaš sa tu do veľkého spochybňovania - o čo ti ide ? Chceš napísať, že sa to nestalo a je to vymyslené ?
Ktora to musela prebrat od neakej ruskej agentury alebo od reportu ruskeho cloveka. Viac medziclankov - mensia presnost. Nizka komercna zaujmavost moze byt peknou motivaciou pridat zaujmavosti. Nehovorim ze je to nespolahlivy zdroj ale informacie su urcite skreslene (vid fundamentalizmus vs. ingoracia vlastneho nabozenstva). Uz z vlastnych skusenosti viem ako sa dokazu informacie skreslit a prekrutit dalsim interpretovanim. A viem aj o pripade clanku ktory bol istym bulvarnym dennikom vymysleny od A-Z. Patrat o spolahlivosti informacii z AFP nemienim. Ta skratka ma prilis vela inych vyznamov co sposobuje tazsie googlenie.hughito napísal:ale agentúra AFP, najstaršia na svete.
-
tehla
seth82 napísal: 3. Mám taký pocit, že tú tému si vytvoril aj z toho dôvodu, aby si sa mohol vyvŕšiť podobným spôsobom, ako si to ak ukázal. Ty určite nemáš "pokoj v duši".
Mýliš sa, tú tému som vytvoril, aby sme sa mohli pokojne baviť o viere, Bohu a podobných veciach s ľudmi, s ktorými si máme čo povedať a nemuseli sme ju dookola pred niekym obhajovať, alebo čítať nejaké útoky na duševné choroby a pod., prípadne keď tam príde diskutovať aj niekto, kto nie je veriaci, ale koho to seriózne zaujíma ...Ale ty by si bol veľmi rád, keby mi na vás tak záležalo, že ju vytvorím iba kôli vám čo?
Ďakujem.Som rád, že aspoň ty máš v sebe toľko "chochmesu"seth82 napísal: 5. Ja ti do tej témy nevleziem - potešený?
Ale nebral by som to tak, že "mne" tam nevlezieš. Je to skrátka téma pre veriacich a o veriacich - a snáď bude fungovať aj keď ja už na fóre nebudem...
Stoporko: Mňa nezaujíma oficiálny kresťanský balast okolo exorcizmu, mňa zaujíma to, že sa učí, že také niečo je možné, že sa to môže diať. To mňa zaujíma.
Tiež viem, že oficiálne praktiky nezahŕňajú vytrhávanie čriev z tela, ale to som ani nikde netvrdil. Tvrdil som, že táto náuka o tejto možnosti vytvára živnú pôdu pre fanatikov - v minulosti a žiaľ, aj dnes. Rôzni samozvaní vyháňači diablov narobili dosť škody - na ľudských životoch. Máme 21. storočie a malo by sa ukončiť toto šialenstvo a zakázať takéto náuky ako spoločensky nebezpečnú vec. A za tým si stojím.
javatar: To nie je žiadny kritický rozum, to je tvoje varenie z vody. Keď to chceš kritizovať, tak nájdi zdroj, originál a investigatívne sa dopracuj k pravde. Môžeš začať.
V podstate je ale úplne irelevantné, aký nános ten bulvár na pôvodnú udalosť pridal, resp. nepridal. Ide o princíp, ktorý tu ďalej rozoberám.
Tiež viem, že oficiálne praktiky nezahŕňajú vytrhávanie čriev z tela, ale to som ani nikde netvrdil. Tvrdil som, že táto náuka o tejto možnosti vytvára živnú pôdu pre fanatikov - v minulosti a žiaľ, aj dnes. Rôzni samozvaní vyháňači diablov narobili dosť škody - na ľudských životoch. Máme 21. storočie a malo by sa ukončiť toto šialenstvo a zakázať takéto náuky ako spoločensky nebezpečnú vec. A za tým si stojím.
javatar: To nie je žiadny kritický rozum, to je tvoje varenie z vody. Keď to chceš kritizovať, tak nájdi zdroj, originál a investigatívne sa dopracuj k pravde. Môžeš začať.
V podstate je ale úplne irelevantné, aký nános ten bulvár na pôvodnú udalosť pridal, resp. nepridal. Ide o princíp, ktorý tu ďalej rozoberám.
Ty chochmes, ak premenuješ tú tému a zmažeš to "nielen," tak tam prispievať nebudem, lebo nie som veriaci.Ďakujem.Som rád, že aspoň ty máš v sebe toľko "chochmesu"
-
javatar
Hardcore addict
Dakujem, azbuku neovladam, patrat dalej nebudem. A varenie z vody to nie je - je to dokaz ze sa nejdendalo o fundamentalistov.hughito napísal:javatar: To nie je žiadny kritický rozum, to je tvoje varenie z vody. Keď to chceš kritizovať, tak nájdi zdroj, originál a investigatívne sa dopracuj k pravde. Môžeš začať.
A prave je - na zaklade vyssie uvedeneho tvrdenia sa domnievam ze bulvar pridal nabozenske tvrdenia a ze povodna vrazda nemala nic spolocneho s nabozenstvom.hughito napísal:V podstate je ale úplne irelevantné, aký nános ten bulvár na pôvodnú udalosť pridal, resp. nepridal. Ide o princíp, ktorý tu ďalej rozoberám.
Ak chcem sirsi princip - ano taketo veci sa deju a diali by sa aj bez existencie nabozenstva.
Fundamentalistov alebo nefundamentalistov, to je úplne jedno. Ak máme veriť článku, tak to náboženský základ malo. Bulvárny balast je skôr to vytrhávanie nejakých čriev atď.
A tvrdiť, že by umierali ľudia kvôli tomu, že sú "posadnutí" diablom bez niekoľko tisíc ročného náboženského učenia je dosť čudné, javatar.
A tvrdiť, že by umierali ľudia kvôli tomu, že sú "posadnutí" diablom bez niekoľko tisíc ročného náboženského učenia je dosť čudné, javatar.
-
javatar
Hardcore addict
Ale nie je to jedno - ak to nebol fundamentalista tak to nebolo z nabozenskych pricin. Ked hlboko presvedceny krestan niekoho zabije v sebaobrane tiez za to moze krestanstvo?
A mas pravdu - neumieralo by sa kvoli posadnutiu diablom, pricina by sa nasla ina. V individualnych pripadoch by alternativny vesmir bez nabozenstva mohol pomoct ale v neverim ze v priemere by tie cisla boli ine.
A mas pravdu - neumieralo by sa kvoli posadnutiu diablom, pricina by sa nasla ina. V individualnych pripadoch by alternativny vesmir bez nabozenstva mohol pomoct ale v neverim ze v priemere by tie cisla boli ine.
Tu sa dostávaš na úroveň tých bláznov čo tu aj niekde inde po fórach zvyknú tvrdiť, že vlastne napr. ten, čo zabije, nemôže byť kresťan (že to je vlastne asi ateista). Bulšity.Ale nie je to jedno - ak to nebol fundamentalista tak to nebolo z nabozenskych pricin. Ked hlboko presvedceny krestan niekoho zabije v sebaobrane tiez za to moze krestanstvo?
No za prvé: nachádzame sa v oblasti neoveriteľných hypotéz. Za druhé: ani ja si nemyslím, že keby neexistovali náboženstvá, že by bol na Zemi raj a takmer žiadne vraždy. Ale nedá sa poprieť to, že mnoho vojen, násilia a vrážd má čisto náboženský pôvod. A tým mnoho myslím naozaj že mnoho. Dodnes sa to deje, napr. už len ten Islam, ktorý je dnes značne agresívny. To má aký pôvod ? Nazveš tých radikálov, že to nie sú praví moslimovia ? Alebo ako sa k tomu postavíš ?A mas pravdu - neumieralo by sa kvoli posadnutiu diablom, pricina by sa nasla ina. V individualnych pripadoch by alternativny vesmir bez nabozenstva mohol pomoct ale v neverim ze v priemere by tie cisla boli ine.
Ešte sa ale vrátim k tej hypotéze. Ty tvrdíš, že keby náboženstvá neboli, že "priemer" by sa nijak nelíšil. Takže v podstate tvrdíš, že všetci tí zainteresovaní ľudia v priebehu dejín boli nejak psychicky narušení od prírody, mali rôzne úchylky a nebyť náboženstva, tak sa proste prejavia skrz niečo iné. To mi príde ako riadna uletenosť a opäť odkazujem na citát od ujca Weinberga, ktorý má veľkú pravdu
-
tehla
Ešte nikdy som sa v diskusii nestretol s takouto zmesou prízemnosti a vtieravosti, ktorú reprezentuje toto anarchisticko-antikresťanské indivíduum, ktoré nenechá akúkoľvek diskusiu o viere na pokoji a presadzuje svoje fašizoidno-komunistické predstavy o nútenom potláčaní kresťanstva, šíri lži a osočuje veriacich ľudí, čo si viem vysvetliť jedine dvoma spôsobmi:hughito napísal:Ty chochmes, ak premenuješ tú tému a zmažeš to "nielen," tak tam prispievať nebudem, lebo nie som veriaci.
- buď ide o duševnú poruchu
- alebo o zárobkovú činnosť
, ktoré sa znova pokúša narušiť pokojný priebeh diskusie, som teda nútený zmeniť názov témy na „Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle“
Dúfam, že toto zlovoľné indivíduum sa konečne uvedomí a nebude sa v tej téme aktivizovať, tak ako sľúbilo a bude naďalej propagovať svoje zvrátené myslenie v tejto a podobných témach.
(Ak sa tak nestane, prosím moderátorov, aby zakročili, neviem z akého dôvodu by mali byť kresťania nútení do neustálej konfrontácie a útokov, v ktorých sa opäť pokúša narúšať pozitívnu energiu, ktorá šla z tej témy a pre ktorú bola vytvorená)...
Ďakujem za pozornosť