NHL (aktualne)

O športe...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: NHL (aktualne)

Príspevok od používateľa begbeee »

J.O.S.E napísal:Inak registrujete, že z Haláka sa stala už tímová dvojka, a že úplne ho zatienil Brian Elliott :?:, Halák chytá katastrofálne a dnes zase nedokázal vychytať výhru a tak má v kolonke zápasov číslo 7 a výhier 1, pričom 6 prehier je katastrofálna vizitka brankára s takým príjmom a percentuálna úspešnosť 85,62 %. Na farme ešte čaká na svoju šancu skvelý Ben Bishop. Taktiež registrujem v St.Louis zaseknutie Stewarta, ktorý má iba 2 goly na konte a neskoroval už asi 8 zápasov.
No v NHL platí - do určitej miery - že ice time je podľa platu. Halákovi rozhodne so 4,5 melkami nehrozí odchod na farmu, to ani náhodou, navyše určite to má v zmluve ošetrené. Maximálne môže byť tak healthy scratch :D Názor fanúšika Blues, ktorý zápas sledoval:
ťažko to hodnotiť, dnes naozaj chytal veľmi dobre, s prehľadom riešil aj zložité situácie v závaroch pred bránou a najmä z tlaku v presilovkách. Tie góly padali po extrémne hrubých chybách - pri prvom z prečíslenia 2 na 1, kde si to Heatley vychutnal. Pri druhom góle po neuveriteľnej chybe obráncu Pietrangela, už Latendresse v pozícii kto z koho trafil parádne a takéto strely švihom pod hornú žrdku sa chytajú veľmi ťažko. Na druhej strane sa s jedným gólom vyhráva ťažko. Takže dnešnú prehru by som ja viac vyčítal hráčom v poli, ako Jarovi.
BTW, registrujete Forsbergovu snahu (ide skutočne o seriózny cieľ, nie vyslovenie želania) aby sa v sobotu a nedeľu vždy hral jeden zápas, ktorý by šiel v európskom čase 20:00 CET?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/h ... 3889330.ab
Ide o menej ako 7% z celkového počtu 1230 zápasov, každého tímu by sa dotkol v priemere 1-3 za sezónu, samozrejme viac by sa to dotklo východných teamov a menej západných a kanadských (tradičná hockey night in canada).
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Begbeee - nenarážal som na to, že by Halák mal skončiť na farme, ale na to, že Bishop v príprave žiaril a po pripočítaní minuloročných výkonov ho možno považovať za budúcnosť v bráne Blues. Halák sa môže zraniť a Bishop bude povolaný a tak vytlačí Haláka a tým sa pre mužstvo stane prebytočným pri momentálnej forme a s takým príjmom. Na to som narážal....

...videl som jediný víťazný Halákov zápas proti Calgary, Halák tam kiksoval ako začiatočník, za všetko hovorí, to ako chcel vysoko letiací puk chytiť do lapačky a zrazil si ho na bránkovisko, nikým neatakovaný, a z toho vyrobil akurát tak melu.

k Foppovej iniciatíve: Ono to má ako vždy svoje pre a proti. Pre hovorí to, že aj fanúškovia z Europy by si mohli vychutnáť zápasy v priateľnom časovom úseku v rámci dňa. Zase na druhej strane predsa v niektorú sobotu sú zápasy o nejakej 20.00 prípadne 21, či 22. hodine - to je tiež celkom ok. Z pohľadu Amíkov je to nevýhoda, že tie odpoludnajšie zápasy sú také nemastné, neslané...chodí tam málo ľudí (i keď pri súčasnej kríze chodí na zápasy čoraz menej divákov, a tak by mohla NHL zarobiť viac na právach, kedže pre europske krajiny by bola NHL atraktívnejšia, čo sa vysielania týka, kedže by bol dopyt po games).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

len je zase otazne, ci by bola divacky viac atraktivna uroven zapasov v porovnani s niektorymi zapasmi KHL alebo skandinavskych lig. Ja si napriklad radsej pozriem derby KHL ako zapas NHL hrajuci sa o 18 - 20 hodine nasho casu
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie je síce NHL, ale veci sa dejú aj inde...

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ináč...len tak na okraj, páči sa mi Dion Phaneuf i keď poľavil trošku, stále to má dobre rozbehnuté na Norrisa a Souray prekvapuje asi celú ligu za 1,65 mil.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Vcerajsi zapas PHI vs TBL
http://sportky.topky.sk/c/74804/video-s ... ujem-o-puk

Pozeral som ho a veru tiez som nadaval preco ta PHI zabudla hrat hokej a bala sa coilen skusit ist do stredneho pasma. Tomuto by sa mala NHL vyvarovat a stanovit dake pravidlo. Lebo cakat na supera aby prisiel k ich brane, je podla mna chore. Takze preto vynim PHI z tohto zdrzovania zapasu. Lebo minutu sa nepohnut z vlastneho pasma a stale cakat nato, ze super vykorculuje a divaci vo velkom ich vypiskavaju je podla mna chore.. A tie vyjadrenia len strany PHI v tom clanku? Och..Nastastie to TBL zvladla :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

to bol cisty lamerizmus zo strany tampy, nie philly. keby take nieco predvadzali kosice v steelke, tak hodim na lad aj to co nemam a idem znechuteny domov. to je antihokej, viem, ze 2 body sa rataju, ale v tomto zapase sa rozdali 3 body a nezasluzil by si ani bod nikto.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

neviem co je zvrátenejšie, či čakať s pukom vo vlastnom pásme kým zaútočí súper alebo či čakať bez puku na súpera, ktorý má puk a ktorý čaká kedy zaútočim :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mirak: preco lamerizmus? Hraci dostali jasnu taktiku 1:3:1, aby nedostali od Philly 7 golov ako ine tymi a drzali sa jej. Takze zato su lameri? Ked to prvy krat sa zacalo diat a Philla takto stala v pasme a potom to rozhodca odpiskal, tak St. Louis (TBL) sa dovalil za trenerom a pytal sa "Co ku*va ma teraz robit?".
To, ze Philla nedokaze zalozit akciu bez toho, aby vytiahla jedneho utocnika nemoze byt predsa len chyba Tampy, ktora sa drzala taktiky.
Ale oba tymi v tomto zohravaju ulohu. A trener Philly sa este rozculuje, ze mu to rozhodcovia odpiskali. Asi by sa rad pozeral na dalsich 5min takeho statia na mieste.

Pekne to vskratke napisali v zahranici:
"Philadelphia, the league's highest-scoring team, averaging four goals per game, sat back and dared the Lightning to forecheck instead of sitting back in their 1-3-1 neutral zone system. The Flyers did so against a team giving up more than 30 shots per game and missing two of its top four defensemen.

So the Flyers put forth a strategy of sitting on the puck in their zone, waiting for Tampa Bay to come forward. The first two times the Flyers instituted this style, the play was finally whistled down by the officials after the puck didn't move for more than 30 seconds, setting up a faceoff in the Flyers zone.

The Flyers then began to move the puck around, instead of sitting on it, but Tampa Bay did not break out of its system. Instead, the Lightning remained patient in what essentially looked like a game of chicken played by two parties refusing to take the first step forward."
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Podľa mňa je to úplne legitímne. NHL má zaviesť taký bodový systém, ktorý bude nútiť mužstvá hrať na víťazstvo, nie na istotu bodov.
Po druhé, pasca resp. zónová obrana je normálna taktika v hokeji a nechápem prečo by sme ju mali zakazovať. Ak si lepší, tak ju poraz, ak nie, tak sorry. V momente keď útočnejšie mužstvá začnú porážať trapistov (čo sa koniec-koncov stalo po lockoute), z pasce sa stane neefektívna taktika. Hovorí sa tomu evolúcia.
Mne osobne lezie na nervy snaha NHL za každú cenu podporovať útočenie. Napr. trapezoid a podobné pravidlá, ktoré sú tu len na to aby trestali úspešné tímy.

K zápasu:
Tampa použila legitímnu taktiku. Kde je napísané, že forčeking je nutný? Forčeking je tiež len taktika, ale nie je povinný. (Podľa idiota Crawforda by asi mal byť..)
Mne z toho vychádza, že maslo na hlave majú Flyers (ktorí si to samozrejme nikdy nepriznajú) keďže mali puk a neútočili. Asi nechceli vyhrať. Tampa puk nemala, nemala ako útočiť, forčeking nie je povinný a použila legitímnu defenzívnu taktiku. Bodka.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak tak, ako pise begbeee.
Dokonca aj pravidla su jasne stanovene na takuto situaciu ako pozeram vid: http://www.nhl.com/ice/page.htm?id=26483
72.1 Refusing or Abstaining from Playing the Puck - The purpose of this section is to enforce continuous action and both Referees and Linesmen should interpret and apply the rule to produce this result.
Kedze Flyers mali zakazdym puk, tak sa s nim mali hybat a nie stat ako pripeceny bez pohybu. Tampa veru nema prikazane forcheckovat. Zvladli to naopak perfektne. Bez dvoch obrancov dovolila vystrelit superovi len 14 striel (co sa nesalo od roku 2008 ziadnemu tymu proti Flyers) a aj to hlavne vdaka presilovkam, ktore Flyers mali. Sice je Boucher mlady coach, ale cim dalej ho viac obdivujem, ako dokaze muzstvo viest a ako hraci na zaklade toho mu veria a drzia sa spolahlivo jeho krokov. Presne ako aj v tento zapas.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Budem sa opakovať, ale naozaj nie je o čom. Puk mali Flyers, mali hrať.
Nabudúce, keď nejaké mužstvo postaví svoju defenzívnu taktiku na (čistom) hitovaní hráčov na modrej a philadelphské slečinky sa uráčia si rozmyslieť, že taká taktika im nebude vyhovovať, tak opäť bude chybné druhé mužstvo a idiot Crawford bude požadovať zákaz bodychekov?
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Soviet napísal:TBez dvoch obrancov dovolila vystrelit superovi len 14 striel (co sa nesalo od roku 2008 ziadnemu tymu proti Flyers) ...
to hrali tento systém celý zápas? a z tých 5 hráčov na ľade, ktorý boli rozostavený 1-3-1 bol len jeden obranca? alebo boli obrancovia dvaja a jeden z nich bol vysunutý?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Po pozretí toho videa ma napadlo ako riešenie zaviesť pravidlo, napr. do 10 sekúnd po získaní puku pod kontrolu musí puk opustiť obranné pásmo. Podobné pravidlo je aj v basketbale a zabraňuje to práve takémuto spôsobu zdržovania. Iný účinnejší spôsob proti "antihokeju" ma nenapadá.

No a tiež si myslím, že vina bola jednoznačne na strane Philadelphie, predsa tvoriť hru musí vždy tím s pukom, nie mužstvo bez neho.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Bobby Holik on NHL Live: "Not sure why nobody is talking about Philly, what is TB supposed to do, give them a free lane into their zone?" , "If TB system was that good, they would have went 82-0 and then won 16 playoff games and won the Cup.'' , "There is a way to beat that trap, Philly just was not willing to come up with a plan to beat it''

Na Tampu sa hnevajú len všelijaké pseudosobnosti - rozumej idiotskí komentátori typu Crawford, či Milbury, ktorí neboli schopní presadiť sa či už ako tréneri alebo manažéri a v podstate tliachajú o niečom čomu nerozumejú. Ďalej mne osobne lezú na nervy fans, ktorí hovoria o akejsi "morálke", či "vyššom cieli" Flyers. Bullshit.

Tu je názor Lemaira, člena siene slávy, vynálezcu systému pasce stredného pásma a trénerského mága, ktorý je schopný variť z vody... Slušne, ale rázne poslal všetkých a najmä Milbury do prdele a jasne pomenoval veci pravými slovami:

Said Lemaire, via Lightning Strikes, "Myself, I laugh at this. I laugh at it this because are we supposed to coach as we please the people who are announcing the games or make comments on the games? Is that a new style or what? Do we have to please Milbury when we coach? It's the first time I hear of this."

"As a coach I wouldn't have done that," said Lemaire of the Flyers strategy. "I think you're showing your players that we don't have a way of beating the team. I think every team has their own way of playing and you have to find a way to win, that's the bottom line."

It's a strong point. And I'll once again point out that Philadelphia entered Wednesday's game as the highest scoring team in the NHL, and it refused to go after a team that has allowed more 5-on-5 goals than all but three teams in the NHL this season.

http://eye-on-hockey.blogs.cbssports.co ... 6/33223399
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hokejbal sa hrava s pravidlom, ze ak niekto umyselne pristupi lopticku alebo ma pod kontrolou lopticku a nema zaujem hrat, tak po dvoch az troch sekundach necinnosti rozhodca piskne zdrziavanie hry.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Chceme mať z hokeja hokejbal alebo basketbal?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Také isté pravidlo je aj v hokeji pri prišliapnutí puku, to ale nerieši situáciu zo zápasu PHI - TBL.

/begbee, máš lepšie riešenie?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skus si precitat este raz cely prispevok. Nepisal som len o prislapnuti.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pilifo napísal:Také isté pravidlo je aj v hokeji pri prišliapnutí puku, to ale nerieši situáciu zo zápasu PHI - TBL.

/begbee, máš lepšie riešenie?
Ehm, ja nie som fanúšikom zásahov do pravidiel, lebo moje životné skúsenosti ukazujú, že málokedy priniesli niečo dobrého. Avery máva hokejkou pred Brodeurom? Chytro pravidlo! Nikdy nebolo uplatnené a úplne by stačilo, aby Clarkson alebo hocikto Averyho zbil - čo sa aj stalo a rozmyslel by si to nabudúce. Brodeur a Turco ovládajú brankársku hokejku lepšie ako zvyšok ligy? Chytro pravidlo! (trapezoid) Trest pre úspešných. Flyers sú dementi? Chytro pravidlo!

Pravidlo na zdržiavnie hry máme, je to o tom, že puk musí byť v pohybe. To Flyers neodržiavali, takže nie je o čom. Im sa nepáčilo, že Tampa hrá pascu, tak to jednoducho vzdali! To mi chcú nahovoriť, že Briere, Giroux alebo x-násobný vítaz Art Ross Trophy Jágr nie sú schopný dostať puk do útočnej tretiny cez pascu? Jágr v dead-puck-ere nezastavilo nič a to hralo pascu 31 teamov z 30 nie pár ako teraz. Pravidlo o nutnom forčekingu tiež nemáme.

Keď už chceli Flyers trollovať, tak to mali spraviť aspoň sofistikovanie. Keď tam St. Louis len tak stál na modrej, chcem vidieť ako by stváril keby sa od kruhu na neho rozkorčuľoval Pronger, ktorému by nahrali puk v momente tesne pred hitom... To by ma pobavilo :D

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Vaše názory na tému Milan Lucic VS. Ryan Miller ?
Podľa mňa zákrok na trest v hre, suspendáciu by som videl nerád. Práve teraz prišli predstavitelia Buffala s vyhlásením, že Ryan Miller utrpel otras mozgu.
Nehnevajte sa na mňa, ale mne to zaváňa falšovaním nejakých lekárskych správ v očakávaní suspendácie.
Videl som pár otrasov mozgu a po väčšine z nich mal hráč problém dostať sa na lavičku, zato Miller jednal až príliš živo, pokúsil sa seknúť Lucica do nohy (ak by trafil, tak knee injury hocikedy z takého švihu čo predviedol), celý čas sa vadil a v pozápasovom interview nazval Lucica debilom, proste použil viackrát na jeho osobu invektívy, aké nepočujete často v profesionálnom športe.

Troška živý na týpka s otrasom mozgu, nie?
stevi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa stevi »

ked ide brankar vonku z brankoviska musi ratat ze sa nieco take stane, lucic len vnimal puk a zrazke uz nevedel zabranit ta reflexivne zdvihol ruky, proste sa take nieco moze stat, pre Lucica trest v hre a koniec, k Millerovmu udajnemu otrasu mozgu sa nebudem vyjadrovat, neviem o tom nic ale tiez si myslim ze bol daky vyrecny na otras mozgu
Napísať odpoveď