Vibracie motora a nasledne celeho auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Vibracie motora a nasledne celeho auta

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

Zdravim

potrebujem zistit pricinu trasenia motora. skusal som to uz po vselijakych forach pytal som sa aj mechanikov auto uz bolo v niekolkych servisoch a nevedia prist nato co mu je.

prejavuje sa to takto:

volnobeh: otacky 810
vibracie takeho rozsahu (chvenie 1 cm)
dotknem sa predneho kolesa a je to to iste ako keby som sa dotkol vibratora a to doslovne.
akonahle stupim na plyn a zdvihnem otacky na 900 vibracie su ale uz len mensie (chvenie cca 5mm)
zvysim otacky na 1100 vibracie su prec motor ide ako svajciarska hodinka.

vibracie zacali asi tak rok a pol dozadu a postupne sa zvecsovali nebolo to zo dna na den..

nedymi, tah ma dobry..

bolo tam menene uz asi vsetko co sa da:

vstreky, cerpadlo, rozvody, komplet spojka,filtre,silenbloky ( jedine nebol meneny silenblok pod prevodovkou ale to je len kus gymu na kove a nevyzera vobec zle) inac vsetky silenbloky boli menene, bol aj zhodeny aj klinovy remen cize auto slo bez kladiek a stale to iste trasenie.

jedna sa o focus 1.8 TDDi

napada niekoho aky problem ma tento motor ? moze byt ohnuta kluka ? to by hadzalo aj vo vyssich otackach nie ?

skuste mi poradit lebo som uz fakt zufaly co s tym je..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Vibracie motora a nasledne celeho auta

Príspevok od používateľa CheZteR »

dvojhmotu ste pozerali?
mozno je to blbost ale skusim... zle davkovanie paliva .. tiez by mohlo sposobovat vibracie a ako citam menene uz bolo skoro komplet vsetko, takze diagnostika
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

ma len jednohmotu ale ako pisem bola komplet spojka menena tj. lamela, pritlacny tanier, zotrvacnik a lozisko. na diagnostike nic nenaslo.

cerpadlo po repase, a vstrekyy tri dni dozadu menene.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

hmm no mna osobne ako prva vec napadla predvstrek cerpadla.. skontrolovat ho bud cez diagnostiku alebo priamo na kolesi cerpadla ak je to na TDDi mozne.. len neviem ci pri predvstreku by si nemal aj nizsi vykon teda ak by nebol taky aky ma byt..
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

ten predvstrek ma suvis len so startovanim motora nie ? či?

inac zabudol som dodat startovanie bezproblemove. obcas sa sice stane ze nenaskoci na prvy sup ale musi tak sekundu tocit a hned chytne i to len teraz v zime v lete boli starty okamzite!
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nie tak celkom.. predvstrek ti udava ze v akej uvrati ti ma tryska vstreknut palivo teda ty ked menis predvstrek menis cas davkovania paliva a teda aj cas vybuchu vo valci.. len fakt neviem ako to je pri tychto TDDi kedze toto platilo skor pri diesloch ktore neboli riadene pocitacom..
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

no je tam svetozname cerpadlo bosch vp30 ktore ma vlastu riadiacu jednotku. ale to potom by malo nepravidelny chod nie ? praveze mne to ide pravidelne dokonca ma aj tichy chod nic tam neklepoce nebucha proste brnka si ako obycajny dieslacik s tym rozdielom ze s nim velmi natriasa :smt017
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

viem ked som kupoval auto tiez som chcel TDDi.. prave to je natom ze pri zlom predvstreku auto vecsinou strati vykon a aj dymy lebo dochadza k nedokonalemu spalovaniu proste nevstrekne v tu stotinu ako ma.. a inak na volnobehu este ma napada pomer paliva ku vzduchu to by tiez mohlo nieco podobne robit ale zase by to asi dymylo.. pripadne nejaka chyba v RJ..

// tie vstreky su nove alebo po repase?
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

vstreky su dvojpruzinove cize boli vymenene dyzy a ficia dalej. vstreky v podstate ani netrebalo robit lebo sa testovali a mali vynikajuce vysledky no nakoniec uz ked boli von tak som dal pomenit dyzy a cez test presli na jednotku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nebude problem s rozvodmi, konkretne ak nastavili zle kladky alebo nieco v tom zmysle, ze to pri nastartovani a volnobehu trasie???
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

pytal som sa nato aj mechanikov aj tych co to robili davnejsie... hovoria ze keby to skocilo len jeden zub zeby to malo nepravidelny chod, klepkalo by to, dymilo a tazko by sa mu slo do vykonu no praveze mne nic z toho nerobi :|

inac este taka malickost rozvody boli prvykrat menene este daaavno ked sa auto kupilo z nemecka, slapalo slapalo az zacalo vibrovat, uz ked auto malo ten problem tak prisiel cas na dalsiu vymenu rozvodov cize keby to bolo zle nastavene tak by to pri nedavnej vymene vyrisili ale nepomohlo ani to.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

este mi zostava EGR ventil, prip. snimac polohy... co vaha vzduchu? alebo nepridrhava niektory ventil?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

EGR ventil by asi dymyl kedze su to spalky a asi by mu to padalo do nudzoveho rezimu ci?.. inak ta vaha vzduchu by nemusela byt odveci to som pocul uz aj ja nieco podobne ze robila vaha vzduchu.. skus vyskusat este tu.. ale kedze diagnostika nic nevyhodila tak asi jedine ju vymenit resp. skusit nejaku dobru..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

egr moze, ale aj nemusi dymit, zalezi od toho, co s nim je... ci drhne, ci nedoviera, v akom stave je snimac, teda ak ho ma...
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

skus dat zmerat tlaky vo valcoch, som zvedavy co to vyhodi ake hodnoty :)
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

jeden cas mi kolisali otacky a bratranec nasiel sprej na cistenie EGR ventilov zrobili sme to podla navodu a od vtedy su otacky ako pribite a egr cisty..

aj ked odpojim egr od podtlaku a odpojim aj snimac tak to nema nijaky vplyv.

no ano este tie tlaky som nedaval premeriavat a tiez ma to napadlo ze nejaky moze mat mensie cisla ako by mal mat...neviete priblizne kolko si zato servisi pytaju ? alebo je lepsie si zaobstarat merac a odmeram si to sam ? robim v firme co sa zaobera nahradnymi suciastakmi takze nieje problem si takyto merac pozicat, ja len ked to stoji par eur tak zbytocne sa s tym budem ja piplat ked v servise mi to za par minut urobia.

- vahu vzduchu to nema

//autoeditácia príspevku (10 Nov 2011, 19:31)
cisto teoreticky ma teraz napadlo...kedze auto mam od bratranca a raz mi hovoril ze turbo sa mu velmi nepozdava a kedze vzduch ide cez turbo tak mohlo by to aj nieco s turbom byt nie ? raz spominal ked sme boli v kanali a mi ukazoval ze nieco sa zadrhava podla neho aj mi to ukazoval spytam sa ho o co presne islo. moze byt ze sa turbo nevypne uplne pri niozkych otackach a nejak blbo tam potom prudi vzduch ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

RATZINGER666: Co ma EGR spolocny s vibraciami??? Podla mna nic, neverim tomu, ze by dokazal rozvibrovat auto. Na starych autach je to jednoduchsi system filtracie vyfukovych plynov, na novych autach je to zlozitejsi mechanizmus napojeny na elektroniku a pokial by tam bola chyba, tak mu auto padne do nudzoveho rezimu, resp. mu na diagnostike napise chybu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

spomenul som to najma kvoli lietaniu otacok... ale asi som si to blbo precital, pretoze zrazu v tom opise nemozem nic take najst... problem bude teda pravdepodobne cisto mechanicky...

co tak vnutorny klb od prevodovky?
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

to by po vysliapnuti spojky malo prestat kedze oddelim prevodovku od otacok ale nema to nijaky vplyv.

//autoeditácia príspevku (11 Nov 2011, 18:30)
este doplnim ze ak sa chcem rozbehnut len so spojkou (co osobne nerobim) tak hoci pustam spojku po milimetri a otacky klesnu takmer minimalne auto sa sialene rozvibruje prirovnal by som to k starej tatramatke v rezime zmykania :oops:
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Nie su otacky volnobehu prinizke?
Napísať odpoveď