Neco pro zacatecnika
Re: Neco pro zacatecnika
ostan len pekne pri ubuntu 
-
black evil
Light Star
Si na smiech,ja som začal ubuntu čiže linux použivat ani nie pred mesiacom,od zlosti som zmazal windows 7 a som rad e som to spravil.Sice už nehravam hry,no aspon mam teraz viac času na ine,a pokial viem linux sa použiva aj na satelitoch,raketych a podobne.Len ludi odradza to že nemožu si zahrat hry.Inak je super.dosta napísal:neviem ale podla mňa Linux nemá veľkú budúcnosť neni moc rozšírený uvidíme
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2011, 14:37)
Aj mne sa to stalo,je to chyba v jadre,presnejšie spravily chybu pri zostvovani systemu,no časom to opravily a mne po aktualizacii išiel v poho.lukas9206 napísal:Ja som si na zaciatok nainstaloval Ubuntu no a po tyzdni pouzivania mi tri krat zamrzol a paru krat reagoval uplne pomaly. Takze zatial nemam dobreho slova na Linux
Podla mňa je LINUX super a hlavne Ubuntu ale vadími jedna vec: už aj oni robia všetko aby sa to ľahko ovládalo ja mam radšej zložitejšie systémy

-
Space5800
Medium Professional
igiasd: Tak prečo práve Ubuntu? Nahoď si napríklad Arch 
alebo si odinstaluj graficke prostredie
-
Biohazard66
Light Expert
podla mna je ubuntu vpoho na pouzivanie a bez grafickeho prostredia som skusal ale nic moc to neni
-
black evil
Light Star
Ma niekto dake skusenosti s fedorou?
Počul som že je tam super komunitra.
Fedoru som raz videl u kamoša,bol som tam par minut,no vela som sa tam neviznal,no vtedy som nemal ešte žiadne skusenosti so žiadny linuxom
Počul som že je tam super komunitra.
Fedoru som raz videl u kamoša,bol som tam par minut,no vela som sa tam neviznal,no vtedy som nemal ešte žiadne skusenosti so žiadny linuxom
Fedora je super, komunita celkom slusna, nvm ci si uz skusal openSUSE ale Fedora mi pride taka jeho okresana verzia. Jedine co mi v 15ke robilo problemi bola wifi karta (broadcom STA) ktora po aktualizaciach jadra vzdy skapala a nie a nie ju nahodit. 16ku som este naostro netestoval, pockam najprv ako bude vypadat openSUSE ktore vyde tento tyzden a podla toho sa zariadim.
Ja prevádzkujem mamke Fedoru 14, podľa mňa komunita je ok, samozrejme na Ubuntu sa nechytá. Problém žiadny, ide to na hádam 6 ročnom noťasi a šlape v pohode.
Tie karty sú inak hrozný problém, nechápem, že to nedokážu vyriešiť tak, aby to išlo už pri inštalácii. Je to záležitosť 3 klikov potom, ale nerozumiem tomu, že sú s tým furt problémy.
Tie karty sú inak hrozný problém, nechápem, že to nedokážu vyriešiť tak, aby to išlo už pri inštalácii. Je to záležitosť 3 klikov potom, ale nerozumiem tomu, že sú s tým furt problémy.
Ja si myslim ze problem je na strane vyrobcov. Pri dalsej kupe NB uz budem pozornejsi co sa creva tyka, broadcom uz urcite ne 
Ok, ale tak keď v 99% notebookov je broadcom a väčšinou stačí sa napojiť káblom, automaticky sa stiahne ovládač a je to. Ak nie automaticky, tak ho nájdeš na stránke výrobcu. Preto tomu nerozumiem.
no hej, lenze ten driver nebude asi "slobodny softver"
-
black evil
Light Star
Mam fedoru na CD,asi 15,chcel by som ju nainštalovat.
Len sa chcem spytat jednu vec,minule ked som inštaloval fedoru,som sa ponahlal a nechtiac som si preformatoval disk,anglinu velmy neviem,lebo sa učim neminu,tak sa chcem spytt či ma fedora pri inštalačke formatovanie.
Len sa chcem spytat jednu vec,minule ked som inštaloval fedoru,som sa ponahlal a nechtiac som si preformatoval disk,anglinu velmy neviem,lebo sa učim neminu,tak sa chcem spytt či ma fedora pri inštalačke formatovanie.
tak, vono tam je tusim naka automatika defaultne. jako, pokial si nevies disk rozdelit moc by som sa do toho nepustal ak neces stratit data.
-
black evil
Light Star
Tak to spravim tak že si rozdelim disk a na jednom bude ubuntu a a druhom fedora.
a ktory linux je dobry na pocitac bez netu?
ja som si na moj stroj, kde nemam net nainstaloval OpenSUSE, ale to bez netu neprehra ani mp3.
vsetko sa instaluje len automaticky po pripojeni na net
ja som si na moj stroj, kde nemam net nainstaloval OpenSUSE, ale to bez netu neprehra ani mp3.
vsetko sa instaluje len automaticky po pripojeni na net
Skús si zohnať nejakú distribúciu, ktorá obsahuje multimediálnu podporu už v základnej verzii. Osobne používam Linux Mint a ten ju má...Navyše nedávno vyšla verzia s dlhodobou podporou (do r. 2017), ale keďže je PC bez net, tak ťa to asi nemusí trápiť. Každopádne by bolo dobré aspoň raz za čas sa dokázať pripojiť a vykonať aktualizáciu...
by ma zaujamlo vyuzitie linuxu....
Ja ho používam na prácu i zábavu.
sa spytaj hojka, co za OS mu bezi na servri