WIFI + LAN

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
p3k
Novice
Novice

WIFI + LAN

Príspevok od používateľa p3k »

Caute,

Ako docielim, aby XBOX napjený cez kábel a notebook napojený cez wifi, boli v jednej sieti. Konfigurácia je nasledovná:

Net mi prichádza z antény do routru, odtial wifi po dome a kablom do switchu, ktorý ho rozvádza kablom do kazdej izby.

Na routri mám vytvrorenú wifinu, na ktorú je napojený notebook. Káblom je pripojený XBOX. Neviem ich vzájomne nájsť. Pomôžte. Diki

P.S.: Keď sú oba prístroje na wifi vidia sa bez problémov, zdielajú súbory. Keď hodím jeden z nich na lan kábel už sa nevidia.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: WIFI + LAN

Príspevok od používateľa p4ra »

No, ked si nerobil nejake prerozdelenie subnetov na routeri, tak by si ich mal mat v rovnakom, nezalezi na tom, ze ci su na WiFi alebo na kabli. Ja mam doma presne takto poriesene:

- 2 pocitace (LAN)
- 1 notebook (WiFi)
- PS3 (LAN)
- Xbox360 (WiFi)
- iPhone (WiFi)
- iPad (WiFi)

A vsetko je v rovnakej sieti, 192.168.1.x. Cize problem bude niekde na routeri u teba. Zacni hladat tam. Mas tam staticke IP adresy alebo DHCP?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Switch je tam zbytocne, kabel tahaj priamo z routra.
p3k
Novice
Novice

Príspevok od používateľa p3k »

p4ra

ked máš Xbox neskúšal si rozbehať windows media center? Ja som skúsil, všetko išlo OK, ale posledný krok, spojenie s počítačom vždy zlyhá. Už som skúsil vypnúť eset aj firewall, ale nepomohlo.
Ale keď si na Xboxe zapnem video library, tak vidim zlozky v compe, ale media center sa nespojí.

//autoeditácia príspevku (11 Nov 2011, 12:59)
test napísal:Switch je tam zbytocne, kabel tahaj priamo z routra.
Máš pravdu, switch, dnes vypnem, bo na routri mám 4 porty a to mi bohate stačí. Mám dať fixné IP alebo nech to prideluje router?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mas to jedno, ci budu pevne alebo cez DHCP. Pri DHCP by ti nemal nastat konflikt a je to jednoduchsie, pretoze nic netreba uz nastavovat. Pri pevnych IP mozes zadat na dve zariadenia rovnaku IP a moze nastat konflikt, okrem toho je tam podstatne viacej vyplnania. Pri pripojenie do siete ale netreba cakat na pridelenie IP, nakolko to pri DHCP trva 3-5 sekund.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

p3k, mam Xbox360 a neskusal som. Ako Media Center mi sluzi druhe PC v obyvacke. Sorry, ale v tom ti neviem poradit.
Napísať odpoveď