Problem so zohrievanim - termostat ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Problem so zohrievanim - termostat ?

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

caute , takze na aute som zaznamenal problem s teplotou motora .. ked je vonku teplejsie funguje ukazatel teploty dobre , normalne sa zohreje motor na 90 a ide.. ked je zima nefunguje .. skoro kazde rano sa ani nepohne , takisto aj vcera v noci som presiel 30 km a nezdvihla sa ale motor bol teply a kurenie kurilo statocne .. minule sa zase pocas dna zohrial na 90 , po zastaveni na pumpe na 2minuty a po nastartovani bola palicka niekde vo stvrtke .. cudoval som sa a zase som vypol a zapol a znova bola niekde inde .. doma nam na piatich autach v poslednom case odisli 3 termostaty .. toto by bol stvrty ..
miso03
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem so zohrievanim - termostat ?

Príspevok od používateľa miso03 »

Moze ti len zle ukazovat rucicka na palubovke, napichni to na diagnostiku a pozri sa po tych 30km, ake hodnoty dava RJ. Mne to robil vadny snimac chladiacej kvap. stacilo ho streknut kontoxom a funguje uz pol roka.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Moze to byt len vadne cidlo. Mne ked odisiel termostat tak auto vobec nekurilo do interieru a teplota aj po 50km bola stale na nejakych 60°C. Ked som zastavil pred domom vybalil nakupy a zase sadol do auta rucicka bola na nule. Asi po dalsich 15km sa zodvihla na 30-40°C. Oprava na 2hodky a cca 15€.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

kde je prosim vas to cidlo ? a moze to byt aj to cidlo ked to v teple ide a ked je vonku zima tak nie ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moze, ale nemusi. Moze to byt napriklad aj v kabloch. Ja ked som mal pokazene cidlo, tak udavalo nespravnu maximalnu teplotu, takze pri jazde v kolone sa mi auto prehrialo, zacalo pipat a vyplo motor. Pri jazde po dialnici bolo vsetko OK, mozno aj kvoli prudeniu vzduchu na prednych chladic a chladenie vzduchom, ktory tam prudil. Cidlo zalezi od auta, niektore auta to maju rovno pri nadrzke na dolievanie kvapaliny, inde ho najdes na pravej strane chladica dolu, teda ked sa postavis ku autu, tak na pravej strany, tj. na strane blizsie k vodicovi..., na inych autach to najdes rovno pri motore osadene v malej hadicke/trubke. Vsetko zalezi od auta, ktore mas.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

nastartuj auto a nechaj bezat ( studene ) a a chyt hadicu pred a za termostatom kym nedosiahne 90 stupnov pred termostatom sa musi ohrievat ale za termostatom musi byt chladna a ked dosiahne 90 stupnov naraz sa ohreje aj za termostatom a ohreje aj cely chladic ak sa zohreva rovnomerne aj pred aj za tak je vadny termostat
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

vymenil som cidlo teploty a nepomohlo .. neviete mi povedat ako skusim snimac ? keby dam do misky horucu vodu a namocim to tam ako to zmeram multimetrom .. alebo nieco take .. ? ci to by som moc chcel ? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Trochu ozivim temu :) Mam podobny problem na Fabii 1.4 MPi. Sprava sa to tak, ze motor sa zohrieva 3-4x dlhsie (podla rucicky) a po dosiahnuti spravnej teploty sa uz dalej nezohrieva, skor ma tendenciu schladit sa. Dnes som po zohriati isiel par minut na 5ke 80kou a teplota klesla. Pripada mi to tak, ze sa termostat zasekol v otvorenej polohe. Je to mozne? Co si pamatam zo starych aut, tak sa termostaty zasekavali zatvorene.
Zatial som to skusal iba pri 2ch jazdach ale priznaky boli rovnake.
Mate nejake tipy na lepsiu analyzu alebo s tym treba ist rovno na diagnostiku? Zajtra to este chtiac-nechtiac otestujem, lebo ma caka 2x40 km :)
Chladiacej kvapaliny je dost, je akurat medzi ryskami MIN a MAX, kurenie som skusal a hreje, ale bolo teplo, takze nebol cas skusat ci nim schladim motor.
Rozmyslal som aj nad nejakym rozhybanim termostatu, ale ak by sa zatvoril tak by to bolo este horsie.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Je to termostat. Typicka choroba skodoviek. Ano, na starych sa zasekli zatvorene a teraz naopak ostavaju otvorene. Kup novy a daj vymenit, je to par eur. Ziadnu diagnostiku ti na takuto poruchu netreba. Keby teraz bolo okolo nuly tak by ti zohriatie motora trvalo aj 15-20km - mam to otestovane prave na fabii I 1.4mpi s pokazenym termostatom.
Napísať odpoveď