su v zahranici lacnejsie tablety?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
MarkMarusin
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

su v zahranici lacnejsie tablety?

Príspevok od používateľa MarkMarusin »

uz tu boli podobne otazky .... ale moc som sa s nich nedozvedel. Oplatilo by sa kupu tabletu zo zahranica lebo som cital ze je to tam lacnejsie (doslova len za par eur oproti cenam na SK/CZ) a ci by potom nenastali dake problemi ...napr. ako nahrat slovencinu do zariadenie atd. .... alebo ak by ste mali nejake linky ... ako sa dostat k lacnim a co najlepsim tabom?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: su v zahranici lacnejsie tablety?

Príspevok od používateľa johny541 »

Riziká až také byť nemusia, pokiaľ si vieš vyrieśiť reklamáciu, keď je tovar z inej krajiny. Či sa bude/nebude dať nahrať slovenčina do zariadenia závisí viac od jednotlivého typu a OS.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak je pravda ze tie ceny v zahranici su viac nez zaujimave, teda oni su normalne, to u nas su zaujimave :D predrazene :D
tiez by ma zaujimala potom ta pripadna reklamacia a mozne rizika
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Neviem o akých rizikách sa teraz bavíme, pretože ja som myslel iba na úplne nový tovar kúpený na predajni alebo e-shope. Jedine kde by mohli nastať problémy je riešenie reklamácie (komunikácia, zasielanie tovaru naspäť, vyjednávanie prípadnej náhrady). Jedine, čo mi ešte napadá je možno CLO pri objednávaní do Európy. Ale o tom Vám povie viac google ako ja. Určite to už riešilo kopec ľudí.

A či sú veci na Slovensku drahé? No áno, oproti zahraničiu. Treba brať ale do úvahy fakty ako to, že ten tovar musí na Slovensko aj prísť, že sme malá krajina a často pri produktoch chýba jazyková podpora, ktorá sa musí aj častokrát dorábať. Ďalej úplne základný princíp predajného reťazca = cez čím menej rúk prejde tovar, tým je lacnejší, pretože každý si k tej cene niečo prihodí. To znamená, že aj na slovensku je najlacnejśie brať veci priamo zo skladu ako z predajne, pretože každý si na to prihadzuje istú maržu.
TheMatterrss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa TheMatterrss »

Neviem o aký typ tabletu máš záujem (kvoli slovenčine )...a ak to máš fakt lacnejšie o tych 100€ 200e tak sa ti to oplati...predpokladam že objednávaš z USA...ak áno tak to poštovné + clo nevyjde najlacnejšie a záruka sa opäť opiera o to aký tablet kupuješ..na ipad máš 1ročnú záruku na celom svete, ostatné neviem (o iné sa nezaujímam :D
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

ja som osobne pozeral v anglicku ipad2 a vyslo mi to rovnako ako na slovensku ... viem ze apple zalezitosti su o dost lacnejsie v USA ... ale cakal som ze o nieco to bude lepsie aj v UK ako u nas ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nedavno som tieto veci sledoval pri novej elektronike z USA. Vysledkom bolo, ze cena za samotny tovar je nizsia, ale po zapocitani postovneho, dph a cla sa cena vyrovnala tej u nas. Ak k tomu pripocitame natahovacky pri reklamacii, tak sa to neoplati.
Vyrazne lacnejsie som zatial videl iba drobnosti - rozne gadgety a neznackovu elektroniku z Ciny. Prikladom je dealextreme. Ta elektronika moze byt kvalitativne rovnaka ako znackova, ale tiez nemusi, preto treba pozriet recenzie a na zaklade toho sa rozhodnut.
TheMatterrss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa TheMatterrss »

výhodne je našporiť si trocha viac peňazí a spojiť dovolenku do USA s nákupom nejakých tých značkových gadgetov poprípade ak máš nejakých známych v USA ;)..inak najlepšie v SR alebo okolitých štátoch ;)
Napísať odpoveď