inštalácia Win7 v Linuxe
inštalácia Win7 v Linuxe
Zdravím. Dá sa inštalovať na Linuxe Windows7 z inštalačky ktorá nie je na bootovacom CD?
Re: inštalácia Win7 v Linuxe
Dá sa jedine pomocou virtualizácie, napríklad VirtualBox, kde vytvoríš virtuálny disk a na tento disk nainštaluješ virtuálny OS.
Tak som to pôvodne chcel že pomocou Daemon Toolsu. No, pozriem ten VirtualBox
-
Biohazard66
Light Expert
Ak chces mat 2 OS tak anjskor nainstaluj Win 7 potom Linuxc bo ak najskor mas linux a nainstalujes aj Win7 a nezmazes linux tak sa knemu uz nedostanes bo sa ti nespravi spustac
aha, no som rozmýšlal že si do ntb dám aj win7 ale myslím že podobný problém som už mal keď som na svoj PC inštaloval Linux a potom Win7...ale myslím že Linux by sa mi mal spustiť aj keď si nainštalujem win7
Tam je potom treba pomocou LiveCD obnoviť Grub.
0K, dík pozrem to..
-
Biohazard66
Light Expert
jj ale podla mna je lepsie ked si najskor das win a potom linux automaticky mas spustac
This. Opačný spôsob ti spôsobí len kopec problémov. Nikto netvrdí, že sa to nedá, ale ... však uvidíš.Biohazard66 napísal:Ak chces mat 2 OS tak anjskor nainstaluj Win 7, potom Linux.
-
Biohazard66
Light Expert
jj ale potom ti asi staci LiveCD ktosi vravel neskusal som ale mohlo by bytbegbeee napísal:This. Opačný spôsob ti spôsobí len kopec problémov. Nikto netvrdí, že sa to nedá, ale ... však uvidíš.
-
javatar
Hardcore addict
no liveCD ti staci ked grub obnovujes - teda uz funkcny grub zavadzas do MBR (pre reinstalacii windowsu) ale ci je to to iste ako ked potrebujes grub vytvorit od piky tak to netusim...
díky moc za rady. A skôr to budem robiť tak že už si na Linux dám Win7 lebo keby som to mal robiť naopak iba by som si to skomplikoval. A čo sa týka toho, najnštalovať najskôr win7. Nemám bootovacie cd s Win7 takže to môžem spraviť asi len v tomto poradí..
-
Biohazard66
Light Expert
1.Skus nabootovat pomocou Biosu
2.Ked das najskor Linux a potom win7 nebudes mat spustat na linux a k linuxu sa nedostanes budes si musiet stiahnut bud to LiveCD alebo este nieco co tu je napisane
2.Ked das najskor Linux a potom win7 nebudes mat spustat na linux a k linuxu sa nedostanes budes si musiet stiahnut bud to LiveCD alebo este nieco co tu je napisane
0k, dám na vaše rady. Ďakujem všetkým.